Wielertransfers 2019: Aleksejs Saramotins, Canyon SRAM, Virtu

donderdag 20 december 2018 om 17:00
Wielertransfers 2019: Aleksejs Saramotins, Canyon SRAM, Virtu

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Aleksejs Saramotins, Canyon SRAM en Virtu Cycling.

Flinke stap terug voor Saramotins
Aleksejs Saramotins kreeg bij BORA-hansgrohe geen contractverlenging. Van de 36-jarige Let werd afscheid genomen, zonder dat bekend was waar hij in 2019 zou rijden. Na een lange zoektocht heeft Saramotins onderdak gevonden, maar wel op continentaal niveau. Hij koerst komend jaar voor Interpro-Stradalli, een Japanse ploeg met veel Franse invloeden.

“Aleksejs komt niet naar deze ploeg om te genieten van een soort van vervroegd pension. Hij is gemotiveerd om zijn ervaring door te geven aan de jonge renners. Hij zal zijn landgenoot Bogdanovics helpen in de sprints en waardevol zijn op het vlakke voor onze leider Aguirre”, zegt ploegbaas Damien Garcia.


Canyon SRAM richt zich op Israël 
Canyon SRAM heeft zich versterkt met twee Israëlische rensters. Het gaat om Omer Shapira (24) en Rotem Gafinovitz (26). Shapira is de nationaal kampioene op de weg, terwijl Gafinovitz zich dit jaar kroonde tot beste tijdrijdster van Israël.

De Duitse formatie telt nu zeven rensters. Uithangborden zijn Katarzyna Niewiadoma en Pauline Ferrand-Prévot. In januari zal de definitieve selectie worden bekendgemaakt.


Virtu Cycling versterkt zich met Europees kampioene Bastianelli 
Nog meer nieuws vanuit het vrouwenpeloton. Het Deense Virtu heeft namelijk een fikse slag geslagen op de transfermarkt. Het heeft Marta Bastianelli weten te verleiden tot een overstap. De 31-jarige Italiaanse is de huidige Europees kampioene. In Glasgow wist ze de Nederlandse equipe te verrassen.

Bastianelli kende een uitstekend 2018, want ze won in totaal acht koersen. Ze zegevierde ook nog in Gent-Wevelgem én de Brabantse Pijl. Bastianelli is overigens niet de enige Italiaanse die een contract tekent. Het 21-jarige talent Sofia Bertizzolo stapt eveneens over naar Virtu. De ploeg heeft daarnaast het contract van Barbara Guarischi (28) verlengd.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone