Wielertransfers 2018: Uran, Aru, Formolo, Bahrain-Merida, Pozzovivo
Foto: ASO
vrijdag 28 juli 2017 om 10:50

Wielertransfers 2018: Uran, Aru, Formolo, Bahrain-Merida, Pozzovivo

De eerste dag van augustus: dat is het moment waarop ploegen officieel hun transfers mogen aankondigen. Dat betekent echter niet dat de wandelgangen op dit moment leeg zijn. Formaties zijn al druk bezig om versterkingen voor komend wielerjaar binnen te hengelen. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes in de Wielertransfers-rubriek.

Rigoberto Uran

Foto: Sirotti

Iemand die de laatste dagen veelvuldig wordt genoemd in de wandelgangen, is Rigoberto Uran. De runner-up van de afgelopen Tour is zeer gewild op de transfermarkt. Volgens het Italiaanse Tuttobiciweb trekt het Kazachse Astana nadrukkelijk aan de mouw van de Colombiaanse klimmer, die nu nog uitkomt voor Cannondale-Drapac. Cyclingnews bericht dat ook UAE Emirates en Trek-Segafredo hun interesse kenbaar hebben gemaakt. Volgens de Italiaanse wielersite zullen geïnteresseerde formaties echter achter het net vissen. Ploegmanager Jonathan Vaughters zou namelijk een driejarig contract voor de 30-jarige klimmer klaar hebben liggen.

Fabio Aru en Louis Meintjes

Iemand aan wie ook flink wordt getrokken, is Fabio Aru. De nummer vijf van de afgelopen Ronde van Frankrijk zou volgens het Amerikaanse Velonews zelfs al een contract hebben getekend bij UAE Emirates. Het verklaart wellicht het nieuws van Gazzetta dello Sport dat Bahrain-Merida hengelt naar de diensten van Louis Meintjes, die een aflopend contract heeft bij zijn huidige ploeg. De frêle klimmer, die de voorbije Tour afsloot op een achtste plaats, is op dit moment het uithangbord van UAE Emirates in de grote rondes. Overigens lijkt Bahrain-Merida niet de enige gegadigde om Meintjes binnen te halen. Volgens het Zuid-Afrikaanse Inthebunch en Britse Cycling Weekly lonkt een terugkeer naar Dimension Data, de ploeg waar de Zuid-Afrikaan zijn profloopbaan begon in 2013.

Davide Formolo
Een transfer die nagenoeg in kannen en kruiken is, als we Gazzetta dello Sport mogen geloven, is die van Davide Formolo naar BORA-hansgrohe. De 24-jarige Italiaan, bezig aan zijn derde seizoen bij Cannondale-Drapac, is een beloftevolle klimmer die dit jaar als tiende eindigde in de Giro. Ook vorig jaar reed hij al top-tien in een grote ronde: hij wist toen als negende te finishen in de Vuelta.

Domenico Pozzovivo
Bahrain-Merida heeft in het versterken van zijn klimploeg niet alleen een oog laten vallen op Louis Meintjes. Volgens datzelfde Gazzetto dello Sport staat ook Domenico Pozzovivo op het verlanglijstje van de formatie uit Bahrein. De inmiddels 34-jarige Italiaanse klimmer is alweer bezig aan zijn vijfde seizoen bij het Franse AG2R La Mondiale, maar heeft eveneens een aflopend contract.

Magnus Cort Nielsen en Bryan Coquard

Foto: Sirotti

Volgens Tuttobiciweb zullen twee transfers in de komende dagen definitief worden beklonken. Het gaat om Magnus Cort Nielsen en Bryan Coquard. De nog altijd maar 24-jarige Deense sprinter, vorig seizoen nog winnaar van twee etappes in de Ronde van Spanje, trekt van ORICA-Scott naar Astana. Coquard lijkt, na eerdere mogelijke transfers naar Lotto-Soudal en de nieuwe ploeg van oud-renner Jérôme Pineau, dan weer definitief op weg naar Quick-Step Floors. De Franse spurter leeft al een tijdje in onmin met het management van zijn huidige formatie Direct Energie.

Katusha-Alpecin
Naast het gonzen van transfers, zijn er ook enkele contractverleningen bekend gemaakt. Katusha-Alpecin maakte onlangs al bekend het contract te hebben verlengd van Tiago Machado, José Gonçalves, Maxim Belkov en Pavel Kochetkov. Nu voegen ook Jonathan Restrepo (22) en Reto Hollenstein (31) zich bij dit rijtje. De Colombiaan is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Zwitserse formatie, en werd dit jaar al tweede in de Ronde van Murcia. Voor Hollenstein, die onlangs nog de Tour tot een goed einde bracht, is het zijn eerste jaar bij de ploeg van onder meer Alexander Kristoff.

Perrig Quéméneur 
Perrig Quéméneur blijft ook langer bij zijn huidige werkgever. De 33-jarige Fransman is volgens le Télégramme tot een akkoord gekomen met zijn ploeg Direct Energie over een contractverlening van twee seizoenen. Quéméneur rijdt al sinds 2008 voor de formatie van manager Jean René Bernaudeau, toen de ploeg nog door het leven ging als Bouygues Telecom (tot en met 2010) en Europcar (tot en met 2015).

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2017 17:38
Uran past goed bij Vinokourov, vino kent zijn bankrekening nummer nog uit het verleden.
28 juli 2017 19:25
Soupe tekent 2 jaar bij bij Cofidis
28 juli 2017 22:02
Cort Nielsen en Keukeleire weg bij Orica vind ik wel jammer. Echt sterke renners, in Cort Nielsen zit veel potentie.
28 juli 2017 23:45
Tja is het toeval dat de ploeg van Vino, Uran een mooie aanbieding doet? Staat er nog steeds een hele oude rekening open? ;)

Reacties zijn gesloten.