Wielertransfers 2017: Lars Boom, Etixx-Quick-Step, Michele Scarponi…

Wielertransfers 2017: Lars Boom, Etixx-Quick-Step, Michele Scarponi…

foto: Sirotti

maandag 11 juli 2016 om 14:40

De Tour de France is toe aan de eerste rustdag en dat is traditioneel de dag waarop veel geruchten de wielerwereld in worden geslingerd. Wie blijft zijn ploeg trouw? Wie verhuist naar een andere formatie? Wat gaat rond in de geruchtenmolen? WielerFlits bundelt de geruchten en reeds bevestigde verlengingen van de voorbije tijd.

Lars Boom
Na twee jaar Astana is Lars Boom in gesprek met meerdere andere teams. Daarvan is LottoNL-Jumbo er een. Er zijn al gesprekken gevoerd tussen beide partijen, zegt hij in Clubhuis 16. “De kans is aanwezig. De gesprekken lopen, maar ik heb ook gesprekken met andere ploegen. Zij (LottoNL-Jumbo, red.) zitten nog met een dilemma of ze met Sep Vanmarcke verder gaan”, aldus Boom, die aan het einde van de Tour de France meer naar buiten hoopt te brengen. Een terugkeer naar het veldrijden sluit hij uit.

Etixx-Quick-Step
Iljo Keisse en Yves Lampaert hebben hun contract bij Etixx-Quick-Step verlengd. De 33-jarige Keisse rijdt al vanaf 2010 in de ploeg van Patrick Lefevere. De parttime baanwielrenner maakte afgelopen seizoen furore in de Giro d’Italia, door de slotrit te winnen. De 25-jarige Lampaert is bezig aan zijn tweede jaar in het tenue van Etixx-Quick-Step. In zijn eerste jaar wist hij een rit en het eindklassement van de Driedaagse van West-Vlaanderen op zijn naam te schrijven. Daarnaast werd hij in 2015 zevende in Parijs-Roubaix.

Michele Scarponi
Astana is één jaar langer de werkgever van Michele Scarponi. De ervaren Italiaan heeft zich de laatste jaren de rol van knecht aangemeten en doet dat met verve, aldus ploegbaas Alexandr Vinokourov. Volgend jaar hoopt Scarponi zijn ervaring over te brengen op de talenten binnen de Kazachse formatie, maar wil hij stiekem ook eens voor eigen kans gaan.

Laurens De Vreese
Ook Laurens De Vreese blijft langer bij Astana. Zijn contract is met twee jaar verlengd. In 2015 maakte hij zijn debuut in het lichtblauwe Astana-tenue, nadat hij eerder voor Topsport Vlaanderen en Wanty-Groupe Gobert uitkwam. Vino ziet in De Vreese een belangrijke pion voor de Belgische voorjaarskoersen.

Sondre Holst Enger
De 22-jarige Sondre Holst Enger kan het zinkende schip dat IAM Cycling heet verlaten. Dimension Data schijnt interesse te hebben in de snelle Noor, weet TV2. Daar zou hij in Edvald Boasson Hagen een landgenoot tegenkomen. Momenteel is Enger actief in de Tour de France, zijn eerste grote ronde. Daarin behaalde hij al drie top-10-noteringen in massasprints.

Sondre Holst Enger - foto: Sirotti

Sondre Holst Enger – foto: Sirotti

Chris Anker Sørensen
Na jarenlang Saxo Bank en nu een jaar Fortuneo-Vital Concept is Chris Anker Sørensen alweer in gesprek met nieuwe ploegen. De 31-jarige Deen is volgens zijn manager in een onderhandeling met de nieuwe ploeg van Bjarne Riis. Dat zegt Moreno Nicoletti tegen Jyllands-Posten. Er ligt bij Fortuneo-Vital Concept wel een contract klaar voor Sørensen voor 2017. In afwachting van de gesprekken met Riis, wacht de wiegende klimmer nog met bijtekenen.

Dimitri Claeys
Cofidis heeft Dimitri Claeys vastgelegd, volgens La Dernière Heure. Voor de Belg heeft de Franse ploeg een verbintenis van twee jaar opgesteld. Claeys komt over van Wanty-Groupe Gobert, waar hij dit jaar de kans kreeg om grote klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden. In 2015 koerste hij nog voor Verandas Willems.

Wilier-Southeast
Rafael Andriato (28) en Yonder Godoy (23) maken vanaf vandaag deel uit van Wilier-Southeast. De Italiaanse ProContinentale ploeg heeft de Braziliaan en de Venezolaan een contract gegeven tot het einde van het lopende seizoen. Andriato keert na een half jaar terug bij de ploeg waar hij eind 2015 moest vertrekken. Hij zal deel uitmaken van de sprintvoorbereiding voor Jakub Mareczko en Manuel Belletti. Klimmer Godoy reed in eigen land voor een kleine ploeg, nadat hij na vorig jaar weg moest bij Androni.

Vlasman
De wielerploeg van Ton Welling, Vlasman Cycling Team, heeft haar eerste renners bekendgemaakt. Nederlands kampioen elite-zonder-contract Robin Wennekes tekent voor de gecombineerde weg- en baanploeg. Ook Melvin van Zijl tekent een contract bij de ploeg die uit zal komen net onder continentaal niveau. Van Zijl komt over van het Belgische 3M, dat na dit jaar stopt met de sponsoring.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Sebas 11 juli 2016 om 14:55

Hmm … Sep of Lars? Lastige keuze zeg!

0
Jarnae 11 juli 2016 om 14:57

Heeft met budget te maken……

0
ti-raleigh 11 juli 2016 om 15:00

Niet voor mij. Sep! !!!

0
ShutUp 11 juli 2016 om 15:03

Boom zou beter terug naar het veldrijden gaan, daar zou hij een toegevoegde waarde kunnen betekenen als ie er zich terug op toeligt. Op de weg is het toch maar aanmodderen de laatste jaren. Groot talent en veel beloven, weinig resultaten echter.

0
ShutUp 11 juli 2016 om 15:07

Tuurlijk Sep, je moet geen appels met peren vergelijken he.

0
Sebas 11 juli 2016 om 15:08

Sep geeft zich elke koers weer 110%. Wat een heerlijke renner is dat. Mocht het een Nederlander zijn, dan was de keuze voor mij ook niet lastig geweest maargoed.

0
Wheelerfan 11 juli 2016 om 15:09

Er gaan wel enkele renners weg bij Etixx. Vandenbergh, Van Keirsbulck, Meersman.. Iemand idee of ze nog grote naam gaan binnenhalen?

0
mooiman 11 juli 2016 om 15:09

Wel raar dat een buitenstander weet te melden dat TLJ met een dilemma zit mbt Sep.

0
Koel 11 juli 2016 om 15:17

Vanmarcke is ongetwijfeld gehaald om klassiekers te winnen en zal duurder zijn dan Boom, die tenminste nog een touretappe won…
Lijkt me dat b.v. de Brabantse fam. van Eerdt (JUMBO) wat meer belang heeft bij Boom en of Vanmarcke nou net niet wint of Boom net niet, maakt ook niet zo veel uit!

0
horsm 11 juli 2016 om 15:24

Sep is een geweldige renner, maar hoop toch op Boom. Gewoon leuk: Nederlandse renners bij een Nederlandse ploeg.

0
Kwouter 11 juli 2016 om 15:28

Ik denk niet dat familie van eerdt zich er zomaar mee gaat bemoeien.

Toch wel vervelend voor Lars dat hij zelf al weet dat hij 2de keus is voor TLJ. Ik denk dat TLJ Sep liever wil, maar wel voor de juiste prijs en voorwaardes.

Ik hoop dat ze Sep binnen boord kunnen houden, maar vind Boom best een goede vervanger mocht het niet lukken. TLJ moet tenslotte ook wat geld over houden om knechtjes voor kruiswijk te halen.

0
ifor 11 juli 2016 om 15:42

Als Degenkolb naar Trek gaat, zou Sep dan naar Giant gaan?

0
ghostwriter 11 juli 2016 om 15:54

Als Vanmarcke niet bij wil tekenen hoop ik enorm dat Boom naar LottoNL komt. Met knechten als Wynants, Wagner, Van Emden, Leezer, Van Asbroeck, Teunissen en Roosen zou hij een sterke ploeg om zich heen hebben. Misschien kunnen ze dan nog een extra sterke knecht als Van Keirsbulck aantrekken.

0
Gesink4President 11 juli 2016 om 16:04

Boom wil in ieder geval kopman zijn in het voorjaar. Die tekent alleen bij Lotto Jumbo als Vanmarcke weggaat.

0
Chaba 11 juli 2016 om 16:39

Alles aan doen om Sep te behouden. Ik heb niks met Lars en ik vind Sep een fantastische renner. Bij Sep is het gewoon even afwachten totdat alles op zijn plaats valt en dan wordt hij ook de man in het voorjaar. Net zoals Greg dat heeft gedaan verwacht ik het ook van Sep en dan op de kasseien.

0
xistnc 11 juli 2016 om 16:44

Het is niet uitgesloten dat Boom ook komt, als Vanmarcke blijft. Het lijkt op dit moment allemaal redelijk vloeibaar te zijn, qua financiën bij TLJ. Types als Kelderman, Hofland en Van Asbroeck zijn/hebben nog niet verlengd en op een aantal van hun terreinen kan Boom ook een rol spelen.

0
Banddikte 11 juli 2016 om 17:05

Natuurlijk liever Sep dan Boom. Maar als ltj Sep niet kan behouden dan lijkt Boom wel een leuke vervanger

0
MME 11 juli 2016 om 17:56

Waarom haalt TLJ, Sinkeldam niet? Heb je op de kasseien wat aan en past ook mooi in de sprint trein

0
Ivanoviclover 11 juli 2016 om 18:26

Bij Etixx gaat wel wat budget vrijkomen wanneer VDB, Meersman, GVK, Boonen? vertrekken. Nu nog de sponsoring in orde brengen.

0
ghostwriter 11 juli 2016 om 20:07

@MME
Omdat Sinkeldam volgend jaar nog vast ligt bij de Sunweb-Giant ploeg.

0
Covadonga 11 juli 2016 om 20:39

Sep boven Lars, maar allebei meepakken is ook prima.

0
Wheelerfan 12 juli 2016 om 20:04

Carlos Verona van Etixx naar Orica..

0
Jibi 12 juli 2016 om 23:02

Een terugkeer naar het veldrijden sluit hij uit.(Wielerflits)

Mijn reactie: Eerder las ik dat Boom contacten zou hebben gehad met Sven Nys,om in zijn ploeg veldrijder te zijn. Nadat Lars van der Haar bij Nys een contract kreeg hoorde ik niets meer over Boom als veldrijder. Als hij een contract krijgt bij Lotto-Jumbo dan hoop ik dat hij er zich goed thuisvoelt en ook goede prestaties kan behalen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone