Wielertransfers 2016: Uran, Van Garderen, Cavendish, Reichenbach…
Rigoberto Uran - Foto: Sirotti
dinsdag 28 juli 2015 om 14:53

Wielertransfers 2016: Uran, Van Garderen, Cavendish, Reichenbach…

De Tour de France is inmiddels beëindigd. Dat resulteert in een drukte van jewelste op de transfermarkt en de geruchtenmolen maalt ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje. Ook krijgen sommige renners vanaf 1 augustus de kans zich te bewijzen via een stageperiode.

Rigoberto Uran
Rigoberto Uran staat in de belangstelling vanuit eigen land. Team Colombia hoopt de klassementsrenner aan te trekken, vertelt manager Claudio Corti tegen L’Equipe. “Het is een kans voor Uran om zijn land te helpen.” Volgens de Franse krant hengelt ook Cannondale-Garmin naar de diensten van de Colombiaan.

PIC547736618

Van Garderen blijft bij BMC – Foto: Sirotti

Tejay van Garderen
Vorige week was er nog het gerucht dat Trek Factory Racing mogelijk Tejay van Garderen wilde aantrekken. Zijn huidige ploeg BMC ontkent dit nu. Manager Jim Ochowicz liet weten dat de Amerikaan binnen het team blijft tegenover Velonews. “Hij heeft een contract. Blijft hij? Ja, natuurlijk. Honderd procent.” Ochowicz wilde niets zeggen over een mogelijke komst van Richie Porte.

Mark Cavendish
Trek Factory Racing zou volgens CyclingTips geïnteresseerd zijn in Mark Cavendish. “Ik kan zeggen dat hij interessant is voor ons en voor elk team”, vertelt woordvoerder Tim Vanderjeugd. “Hij is een fenomenale renner.” Brian Holm (ploegleider Etixx-Quick-Step) kon nog niet zeggen of de voormalige wereldkampioen op contractverlenging kan rekenen bij zijn huidige ploeg. “Ik denk niet dat Lefevere dit weet, of Mark zelf, of zijn manager. Mijn baas is aan het wachten, wachten, wachten.”

PIC537336813

Sébastien Reichenbach vertrekt bij IAM Cycling

Sébastien Reichenbach
Sébastien Reichenbach en IAM Cycling gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Het team wilde de 26-jarige renner wel langer aan zich binden, maar de Zwitser kon geen overeenstemming bereiken met de WorldTour-formatie over een nieuw contract. Eerder liet IAM al weten dat de contracten met Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau niet werden verlengd. Mathias Frank kon wel rekenen op een nieuw contract.

Fernando Gaviria
Het is al een tijdje bekend dat Fernando Gaviria vanaf 1 januari 2016 zal uitkomen voor Etixx-Quick-Step. Volgende maand zal hij echter al zijn debuut maken als stagiair. De Prudential Ride-London komende zondag wordt de eerste wedstrijd van de Colombiaan bij de Belgische ploeg.

Benoît Vaugrenard
Benoît Vaugrenard heeft zijn contract verlengd bij FDJ. Dit liet de Franse renner op zijn twitter-account weten. Hij blijft tot eind 2017 bij de ploeg, waarvoor hij al sinds 2002 uitkomt.

https://twitter.com/benvaugrenard/status/625683502734946304

Jolien d’Hoore
Ook Jolien d’Hoore mag twee jaar langer bij haar ploeg blijven. De Belgische maakte zondag tijdens de uitzending van Vive le Velo bekend dat ze nog twee jaar bij Wiggle-Honda in dienst blijft. Dit jaar is 25-jarige renster erg succesvol met onder meer de Belgische titel op de weg. Zondag werd ze in La Course nog tweede achter Anna van der Breggen.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2015 00:22
@MME
TLJ gaat de beide van Poppels proberen op te halen, die staan heel erg hoog op het wensen lijstje.
Slagter staat zeker ook wel op het wensen lijstje, maar of het realistisch is qua salarisniveau is de vraag, hoewel hij natuurlijk weinig meer heeft (kunnen...)laten zien. Bij TLJ zou hij wel weer een beschermde status kunnen krijgen; de vraag is of dat goed genoeg is voor hem.

Van Baarle... keep on dreaming :)

Maar als ze behalve "afmakers" ook nog wat klimmend vermogen willen hebben die wel Nederlands-talig is, tja... volgens mij zijn er daar niet zoveel van in t peleton. Degene die er zijn, zitten allemaal al bij TLJ of zijn recent-ex-TLJ/Blanco/Rabo (Mollema/Weening) en/of zijn geen van alle beschikbaar, op vandenBroek na, maar die zal nog altijd wel de illusie van kopmanschap hebben, niet van meesterknecht zijn voor Gesink / Kelderman en alle andere Vlamingen liggen dacht ik redelijk vast.
29 juli 2015 07:43
stel je voor dat ze Dumoulin los kunnen weken... dat zou ik het allerliefst zien.
29 juli 2015 11:18
Dumoulin past veel beter bij Giant dan bij Lotto NL. Giant heb ik tot nu toe alleen maar verstandige dingen met hun renners zien doen en Lotto niet

Reacties zijn gesloten.