Wielertransfers 2016: Taaramäe, Hesjedal, Guardini, Astana, Mullen…
Rein Taaramäe vertrekt bij Astana - foto: Sirotti
donderdag 20 augustus 2015 om 13:30

Wielertransfers 2016: Taaramäe, Hesjedal, Guardini, Astana, Mullen…

De transfermarkt is open en de handtekeningen mogen officieel gezet worden. Langzaam worden plekjes opgevuld bij ploegen, of wordt de knoop doorgehakt of er wel of niet verlengd gaat worden. Moet een renner andere oorden opzoeken? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Rein Taaramäe
Het huwelijk tussen Rein Taaramäe en Astana loopt ten einde. Na afloop van de Arctic Race of Norway, waarin hij op de slotdag de eindzege pakte, vertelde hij aan L’Equipe dat hij zal vertrekken bij de ploeg van Alexandr Vinokourov. “Ik ga weg bij Astana. Ik voer serieuze gesprekken met twee teams. Komende week zal ik een besluit nemen”, vertelde de Est, die eerder deze maan ook al de Ronde van Burgos wist te winnen. Naar het schijnt lonken nóg vier teams naar de diensten van Taaramäe.

PIC536813314

Ryder Hesjedal naar Lampre-Merida? – foto: Sirotti

Ryder Hesjedal en Andrea Guardini
Lampre-Merida lijkt zich te versterken met drie renners. Volgens het Portugese Bola liggen er contracten klaar voor Ryder Hesjedal, Andrea Guardini en Stefano Pirazzi. De Canadees en de twee Italianen hebben een aflopend contract bij respectievelijk Cannondale-Garmin, Astana en Bardiani-CSF. Om hun komst mogelijk te maken, moeten enkele renners plaatsmaken. De Portugees Mario Costa, de oudere broer van, zou het slachtoffer zijn. Evenals zijn landgenoot Nelson Oliveira, al is er voor hem interesse van twee WorldTour-teams.


Astana
Twee renners zijn verblijd met een nieuwe verbintenis bij AstanaVino heeft zijn landgenoten Daniil Fominykh (23) en Andrey Zeits (28) een contract aangeboden voor 2016. Beide Kazakken zijn akkoord gegaan met het voorstel.

PIC531315456

Valerio Conti blijft langer bij Lampre-Merida – foto: Sirotti

Lampre-Merida
Net als Astana zijn bij Lampre-Merida contracten verlengd. Bij de Italiaanse ploeg gaat het om drie jonge renners. Valerio Conti (22) wordt binnenboord gehouden voor 2016, net als de Sloveense coureurs Jan Polanc (23) en Luka Pibernik (21).


FDJ
Naast de komst van Ignatas Konovalovas en de contractverlenging van Jérémy Roy zijn ook Cédric Pineau en Arnaud Courteille volgend seizoen te zien in de kleuren van FDJ. Pineau verlengt zijn contract met één seizoen, details over de nieuwe verbintenis van Courteille zijn nog niet naar buiten gebracht.


Cannondale-Garmin
De overstap van Ryan Mullen van An Post-Chain Reaction naar Cannondale-Garmin hing al even in de lucht, en deze overstap is nu bevestigd door de Amerikaanse ploeg. De 21-jarige Ier heeft een sterke tijdrit in de benen en pakte afgelopen jaar zilver op het WK tijdrijden bij de beloften. “Ryan is één van de beste opkomende tijdrittalenten ter wereld”, zegt Jonathan Vaughters in het persbericht.

Foto: Sirotti

Ryan Mullen zal in 2016 rijden in het zwart-groen van Cannondale-Garmin – foto: Sirotti

Daarnaast werd de komst van Patrick Bevin naar buiten gebracht. De Nieuw-Zeelander is 24 jaar oud koerste dit seizoen voor het continentale Avanti en boekte al drie profzeges in 2015. “In Azië en Australië heeft Patrick zijn grote diversiteit laten zien, van massasprints tot klimmen”, aldus Vaughters. “Hij heeft het allemaal en zal een mooie toevoeging aan het team zijn.”

Beide nieuwkomers tekenen voor twee seizoenen bij de ploeg van Tom-Jelte Slagter, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle en vanaf komend seizoen ook Wouter Wippert.


Vegard Stake Laengen
De Noorse wielrenner Vegard Stake Laengen deed een stapje terug, om er nu twee vooruit te zetten. De 26-jarige renner reed in 2013 en 2014 voor Bretagne-Séché Environnement, waarna hij afzakte naar het continentale Joker uit eigen land. Dat jaar in Noorse dienst heeft hem een contract opgeleverd bij een WorldTour-ploeg, namelijk IAM Cycling. Dat heeft zijn ploegleider Gino Van Oudenhove op Twitter geplaatst.

PIC37328638

Zien we Craig Lewis terug in het profpeloton? – foto: Sirotti

Craig Lewis
Gunt Jonathan Vaughters zijn landgenoot Craig Lewis een comeback? De 29-jarige Amerikaan hing begin 2014 zijn fiets aan de wilgen nadat Lampre-Merida een haast zekere deal deed afketsen. De Italiaanse ploeg gaf de voorkeur aan Chris Horner als renner uit de VS. Van 2008 tot en met 2011 kwam Lewis uit voor Columbia, HTC-Columbia en HTC-High Road. Daarna volgden nog twee seizoen Champion System. Of Lewis terugkeert? Het blijft vooralsnog een gerucht.


Aldemar Reyes
Zien we volgend seizoen een nieuwe Colombiaanse klimgeit in de WorldTour? Het zou zomaar kunnen. Aldemar Reyes (20) komt momenteel uit voor GW Shimano en is dicht bij een overstap naar een ploeg van het hoogste niveau, schrijft het Colombiaanse AS. Afgelopen seizoen was hij in onderhandeling met BMC, waar zijn landgenoot Darwin Atapuma koerst. Vanaf zaterdag zal Reyes te bewonderen zijn in de Ronde van de Toekomst.


Bardiani-CSF
Ook in Italië wordt door de ploegen flink gespeurd naar talent. Bardiani-CSF heeft drie van hen weten te strikken. Het gaat om Giulio Ciccone (20) van Colpack, Lorenzo Rota (20) van Unireuro-Wilier en Simone Velasco (19) van Zalf-Euromobil-Desiree Fior. De transfer van Ciccone was eerder al aangekondigd. “Zij vormen een groots, jong, Italiaans trio. Het zijn winnaars met een grote toekomst voor zich”, zegt ploegleider Bruno Reverberi.


Silvio Herklotz
Bora-Argon 18 heeft het Duitse talent Silvio Herklotz aan zich weten te binden. De ProContinentale ploeg meldt dat de 21-jarige renner een tweejarig contract heeft getekend. Hij komt over van Stölting, dat vandaag bekendmaakte te fuseren met Cult Energy.


Julien Loubet
De transfer van Julien Loubet naar Fortuneo-Vital Concept, de opvolger van Bretagne-Séché Environnement, was al helemaal in kannen en kruiken volgens DirectVelo. Echter, de Franse ploeg is zich van geen kwaad bewust en ontkent in alle toonaarden. “Sorry DirectVelo, maar wij weten niks van deze informatie”, schrijft men op Twitter.

foto: Sirotti

Topsport Vlaanderen-Baloise – foto: Sirotti

Topsport Vlaanderen-Baloise
Het Belgische nationale circuit puilt uit van de talenten. Twee van deze talenten worden nu prof, meldt DirectVelo. Aimé De Gendt en Maxime Farazijn verhuizen naar de gelederen van Topsport Vlaanderen-Baloise. Beide renners zijn 21 jaar oud. De Gendt (geen familie van Thomas) en Farazijn (wel familie van Peter) maken de overstap van EFC-Etixx.


Bob Olieslagers
De Rabobank opleidingsploeg moet elk jaar weer renners laten gaan, en dus zijn ze in de nationale competities op zoek naar nieuw talent. De 18-jarige Bob Olieslagers is de tweede aanwinst voor 2016 van de oranje formatie. Hij komt over van TWC Pijnenburg. Olieslagers is een coureur die in de heuvels goed uit de voeten kan. “Ik wil er vooral veel leren en hoop mijn specifieke kwaliteiten verder te ontdekken.”, vertelt hij. Eerder al zette veldrijder Maik van der Heijden zijn handtekening onder een contract bij Rabo.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2015 13:40
Aldemar Reyes. Nog zo'n enorm Colombiaans talent. Heeft het ook in zich grootste dingen te presteren.

En de volgende mannen staan ook alweer klaar, met als belangrijkste Hernan Aguirre (slechts 19 jaar en al 9e in de Ronde van Colombia) en Miguel Florez.

Overigens vreemde beslissing van Lampre om Oliveira weg te doen. Die was hartstikke goed in de Vlaamse klassiekers.
20 augustus 2015 13:48
Mooie namen bij Bardiani, goed om te zien dat die ploeg altijd de grote talenten weet te strikken en ook niet teert op relatief oude nameb (nu dus ook weer Pirazzi die uitvliegt). Voorbeeldploeg wat dat betreft. Weet iemand trouwens of Petilli al ergens naartoe gaat?

Apart om Oliveira te zien vertrekken bij Lampre, was de laatste twee jaar een vast maatje van Costa.
20 augustus 2015 14:08
Ook wel een gebaar naar Rui Costa toe dat zijn twee landgenoten (waarvan 1 nota bene zijn broer kunnen vertrekken.
20 augustus 2015 14:17
Dat van Craig Lewis schijnt een practical joke van Lewis te zijn. De Tour of Colorado kwam langs z'n huis.
20 augustus 2015 14:26
Simone Velasco komt van Zalf-Desiree Fior. Dat is gegarandeerd doping. Die ploeg fietst allemaal op wondermiddelen rond, al jaren lang. Wat heerlijk dat ze dat toch blijven gedogen.
20 augustus 2015 14:27
Edit redactie: Merci, is aangepast
20 augustus 2015 14:40
Tja, ik denk dat Lampre dringend wat hoopgevende resultaten verwacht van Rui Costa in de grote rondes...Dat is toch zijn pijnpunt en daarom hebben ze hem toch voornamelijk gehaald. Die zal in ieder geval geprikkeld zijn zich te tonen!
20 augustus 2015 14:54
@Rosanero
Zo uit mijn hoofd zie ik in hun recente verleden 2 pakkertjes (Agostini en Sella, die daar 12 jaar geleden reed). En verder komen sinds 2001 oa; Modolo, Oss, Brambilla, Battaglin, Boaro, Canola, Colbrelli, Gatto, Pozzovivo, Zaugg, Cunego, Colli en Dal'Antonia daar vandaan. Voor een Italiaanse Club vind ik dat een heel behoorlijk gemiddelde. Da's evenveel als bijvoorbeeld Lowik Meubelen, waar Mollema, Gesink, Stroetinga, Timmer en de Maar hun opleiding genoten (en Lotz en Vermeulen).
20 augustus 2015 15:03
En zijn er nog Lotto-Jumbo geruchten ? In dit soort berichten lees ik daar helemaal niets over, ze weten het waarschijnlijk goed verborgen te houden.
20 augustus 2015 15:12
Daniel Hoelgaard gaat hoogstwaarschijnlijk naar Giant. Joker levert weer aardig wat rijders af!
20 augustus 2015 15:44
Edit redactie: Die hoorde er ook nog tussen inderdaad en waren we vergeten. Bedankt!
20 augustus 2015 15:51
Reyes naar Movistar denk ik. Benieuwd waar Taaramae naartoe gaat, rijdt tochten goed seizoen uiteindelijk.
20 augustus 2015 16:42
Laurens de Plus officieel 3 jaar Etixx-Quickstep
20 augustus 2015 18:12
Hebben ze nog interesse in Bob Jungels? Daar hoor je weinig rond.

Reacties zijn gesloten.