Wielertransfers 2016: Sébastien Reichenbach, Michael Mørkøv, Louis Meintjes

zondag 16 augustus 2015 om 08:50
Wielertransfers 2016: Sébastien Reichenbach, Michael Mørkøv, Louis Meintjes

Sébastien Reichenbach - foto: Sirotti

De transfermarkt is open en de handtekeningen mogen officieel gezet worden. Langzaam worden plekjes opgevuld bij ploegen, of wordt de knoop doorgehakt of er wel of niet verlengd gaat worden. Moet een renner andere oorden opzoeken? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Sébastien Reichenbach
In een vroeg stadium maakte IAM Cycling bekend niet door te gaan met Sébastien Reichenbach. De Zwitserse klimmer kon op zoek naar een nieuwe werkgever en heeft die inmiddels gevonden. De komende twee seizoenen verdedigt Reichenbach de kleuren van het Franse FDJ. Marc Madiot ziet in de 26-jarige coureur een goede knecht voor Thibaut Pinot, terwijl hij ook soms zijn eigen kans mag gaan. Reichenbach boekte één profzege: de Trofeo Matteotti van 2013. Onlangs werd hij twaalfde in de Ronde van Polen.

Michael Morkov - foto: Sirotti

Michael Mørkøv – foto: Sirotti

Michael Mørkøv
Een opvallende transfer binnen Rusland. Michael Mørkøv verruilt Tinkoff-Saxo namelijk voor Katusha. De 30-jarige Deen kwam zeven jaar uit voor Tinkoff-Saxo en voorgangers. Vorige week kreeg hij – na slim ploegenspel – nog een etappe cadeau van Matti Breschel in de Post Danmark Rundt. Op verzoek van Alexander Kristoff is Mørkøv naar Katusha gehaald.

Louis Meintjes
Het klimtalent dat Louis Meintjes heet, is gewild. De Zuid-Afrikaan van 23, die in 2013 zijn debuut maakte bij MTN-Qhubeka, is einde contract en weet nog niet waar hij volgend jaar zal rijden. Meerdere teams hebben geïnformeerd naar hem, waaronder Astana. Meintjes’ manager is – in tegenstelling tot zijn pupil – duidelijker: “Enkele ploegen hebben naar hem gevraagd, maar zijn toekomst ligt bij MTN-Qhubeka”, vertelt hij tegen CyclingNews. “De ploeg ondersteunt hem in de toekomst, en ik denk dat een langer verblijf van belang is.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Contador#N.1 16 augustus 2015 om 09:29

Verstandig keuze van Meintjes.

Arema Pro Cycling Team 16 augustus 2015 om 09:55

Volgens mij is er nog geen besluit? @Contador#N.1

katerkop 16 augustus 2015 om 10:01

Dat klinkt als een verstandige manager die zich richt op ontwikkeling en niet op meeste geld.

josi 16 augustus 2015 om 10:05

Waarom IAM niet door wilde met Reichenbach is mij niet echt duidelijk. Toch een van de meer opvallende renners in het team.

Orakel 16 augustus 2015 om 10:08

Beste is inderdaad als Meintjes blijft. Spreiding van klimmers, maar ook een uithangbord om wildcards te vergaren.

Verweggistan 16 augustus 2015 om 11:17

@josi: Omdat Reichenbach een hoger salaris vroeg dan dat IAM wilde geven. Opvallende transfer van Morkov, schijnt dat Trofimov de omgekeerde weg gaat bewandelen. Wel jammer dat al die Denen weggaan bij Tinkoff. Juul-Jensen eerst, nu Morkov, ook Sorensen schijnt weg te moeten.

xistnc 16 augustus 2015 om 11:21

Trofimov van Katusha naar Tinkoff, Morkov andersom. Ik ben benieuwd of we de toenemende animositeit tussen beide teams ook op enige wijze in koers gaan terugzien.

josi 16 augustus 2015 om 15:05

@Verweggistan, Bedankt voor de info; dat verklaart het.

LinusGerdemann 16 augustus 2015 om 22:14

Tinkoff Saxo wordt steeds minder Deens zo..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair