Wielertransfers 2016: Rigoberto Uran, Pierre Rolland, Merhawi Kudus, Giant-Alpecin…
foto: Sirotti
zaterdag 22 augustus 2015 om 17:30

Wielertransfers 2016: Rigoberto Uran, Pierre Rolland, Merhawi Kudus, Giant-Alpecin…

De transfermarkt is open en de handtekeningen mogen officieel gezet worden. Langzaam worden plekjes opgevuld bij ploegen, of wordt de knoop doorgehakt of er wel of niet verlengd gaat worden. Moet een renner andere oorden opzoeken? WielerFlits zet de laatste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje in het transferoverzicht.

Cannondale-Garmin
Veel ploegen werden al gelinkt aan Rigoberto Uran, maar het lijkt Jonathan Vaughters te zijn die de strijd om de Colombiaan wint. Volgens La Gazzetta dello Sport komt de klassementsman over van Etixx-Quick-Step. Daarnaast is de Amerikaanse ploeg ook in gesprek met Pierre Rolland, die het zinkende schip van Europcar lijkt te verlaten. Ook Lampre-Merida is in de race om de Franse klimmer.

Vaughters zelf bevestigde op Twitter de komst van Michael Woods naar zijn WorldTour-formatie. De Canadees rijdt pas drie jaar in wedstrijdverband, maar heeft zich bij Optum p/b Kelly Benefit Strategies in beeld gereden. In de voorbije Tour of Utah (2.HC) pakte hij een knappe ritzege in Salt Lake City. In het algemeen klassement eindigde hij als tweede, achter Joe Dombrowski.

foto: Optum (archief)

Michael Woods – foto: Optum (archief)

Merhawi Kudus
Eerder vandaag meldden we al de interesse van Movistar in Carlos Betancur, die vrij is na zijn contractontbinding bij AG2R La Mondiale. De Spaanse formatie lijkt ook achter Merhawi Kudus aan te zitten. De pas 21-jarige renner uit Eritrea is een talent in het klimmen. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij MTN-Qhubeka, maar is einde contract. Eusebio Unzue lijkt zijn slag te slaan, aldus La Gazzetta.


MTN-Qhubeka
Diezelfde Italiaanse krant meldt dat MTN-Qhubeka dicht bij een akkoord is met Mark Cavendish. De Britse topspurter zou Bernhard Eisel met zich meenemen, én een persoonlijke sponsor. Eerder nog leek de Zuid-Afrikaanse ploeg af te haken door het stoppen van sponsor MTN. Ook Trek Factory toonde interesse in The Manx Express.

Mark Cavendish

Mark Cavendish – foto: Sirotti

Sacha Modolo
De stoelendans is druk bezig, en dus probeert Etixx-Quick-Step het eventuele vertrek van Cavendish op te vangen. Dit willen zij doen met Sacha Modolo, meldt La Gazzetta. De equipe van Patrick Lefevere heeft al langer een oogje op de Italiaanse sprinter, die dit seizoen twee Giroritzeges boekte.


Lampre-Merida
Het mogelijke vertrek van Modolo is al opgevangen door Lampre-Merida. De Italiaanse formatie heeft namelijk twee talenten uit eigen land aangetrokken: Simone Petilli (22) en Edward Ravasi (21) zullen allebei een contract voor twee seizoenen ondertekenen na afloop van de Ronde van de Toekomst, meldt Cicloweb. Petilli komt over van Unieuro Wilier Trevigiani, terwijl Ravasi het kamp-Colpack verlaat.

PIC552144382

Bart De Clercq won een rit in de Ronde van Polen – foto: Sirotti

Lotto Soudal
Volgens de Gazet van Antwerpen zijn Bart De Clercq en Maxime Monfort verzekerd van een langer verblijf bij Lotto Soudal. Beide Belgen zouden hun contract met één jaar verlengd hebben. Vandaag staan De Clercq (ritwinnaar en nummer twee in de Ronde van Polen) en Monfort met klassementsambities aan de start van de Vuelta a España.


Giant-Alpecin
Daniel Hoelgaard wordt scherp in de gaten gehouden door Giant-Alpecin. De Duitse ploeg heeft afgelopen week een gesprek gevoerd met de 22-jarige Noorse sprinter van Joker. Ploegleider Aike Visbeek reisde af en wilde een goede indruk krijgen van de persoon Hoelgaard.

“Ik ben niet gekomen met een contract vandaag. Dat is niet hoe het werkt”, zegt hij tegen procycling.no. Visbeek bevestigt dat de formatie zoekt naar nieuwe renners, omdat van sommige sprinters uit de huidige selectie het contract afloopt. “Daniel kan passen in de groep.” Ook BMC en Tinkoff-Saxo hebben Hoelgaard op een lijstje staan.

Amy Pieters - Foto: Wouter Roosenboom (Giant-Alpecin)

Amy Pieters – Foto: Wouter Roosenboom (Giant-Alpecin)

Amy Pieters
Liv-Plantur laat Amy Pieters gaan. De vrouwenlijke evenknie van Giant-Alpecin verlengt het contract met de 24-jarige renster niet, meldt CyclingOnline. Iwan Spekenbrink zegt dat de vrouwenploeg belangrijk blijft: “We willen ons team blijven versterken en uitbouwen en een voorloper in de wielersport voor vrouwen zijn. Het ontwikkelen van talent is en blijft daarbij belangrijk.” Pieters werd onder meer derde in La Course, won de proloog in La Route de France en pakte zilver op het NK in Emmen.

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2015 17:34
Amy Pieters is anders toch een goede renster,jammer dat ze bij Liv-Plantur weg moet..
22 augustus 2015 17:38
Uran is echt een renner die (behalve zijn goede tijdrit) niet bij etixx past.
Blij dat hij van ploeg veranderd heeft en ik denk dat Cannondale een goede keuze is voor hem
22 augustus 2015 17:38
Movistar heeft echt een goed transferbelied eerst Betancour en daarna Kudus wow.
22 augustus 2015 17:39
Monfort zei zelf in een interview dat zijn toekomst voor de komende TWEE jaar vastlag. Dus ofwel is het bij een andere ploeg, ofwel heeft hij bijgetekend voor 2 jaar.
22 augustus 2015 17:42
Amy Pieters zal wel in een goede ploeg terecht kunnen komen of in een ploeg waar ze meer kansen krijgt voor persoonlijk succes.
22 augustus 2015 17:45
@ Samamba Tenzij hij niet einde contract is en het contract gewoon werd opengebroken
22 augustus 2015 17:48
@rosencrantz Hij is wel degelijk einde contract. Ook gewoon domme beslissing van Lotto om zijn contract te verlengen. Is zo goed als niets meer waard.
22 augustus 2015 17:49
Wat een transfers dit jaar veel toppers die van clubje veranderen.
22 augustus 2015 17:52
Zal Bos bij qhubeka mogen blijven. heeft dit jaar mede door kwetsuren niet veel laten zien. En als Cav dan nog eens komt....
22 augustus 2015 18:01
De 'persoonlijke' sponsor die Cavendish meeneemt is Specialized!
22 augustus 2015 18:09
@Fiets 4All

Als dat zo is, ben ik benieuwd waarop Etixx gaat rijden. Als ze Specialized verliezen
22 augustus 2015 18:15
@MME

Vertrek van Cavendish betekent niet dat Specialized bij Etixx weggaat. Tony Martin rijdt er ook nog.

Verder wel vreemd dat MTN Kudus laat vertrekken, domme zet...
22 augustus 2015 18:24
Lijkt me duidelijk dat Mezgec gaat vertrekken bij Giant. Rijdt ook echt een heel matig seizoen in tegenstelling tot vorig jaar.

Als Cavendish naar MTN gaat zal dat waarschijnlijk het einde betekenen bij de ploeg voor Bos, Ciolek en Goss. Toch knap dat een PCT een sprinter als Cavendish kan halen. Renshaw zal ook wel mee willen verhuizen. Met Gaviria heeft EQS een potentiële topsprinter in huis.

Edit: benieuwd wanneer we te horen krijgen naar welke ploeg Oomen gaat. Het grootste Nederlandse talent op dit moment.
22 augustus 2015 18:31
E-QS: Kwiatkowski (+ Golas), Uran en Cavendish (?) weg. Daartegenover staat de komst van Martin, opslag voor Alaphilippe, drie neo's en Modolo (?). Ik vermoed dat ze daar nog centjes achter de hand hebben. Ik ben benieuwd.
22 augustus 2015 18:57
Petilli :)
Ravasi is overigens ook een enorm talent (zie bijvoorbeeld Kroatië), Lampre is goed bezig.
22 augustus 2015 18:57
Wel een hele mooie stunt als Qhubeka Cav binnen takelt! Leuk, en hup Cav weer! Wat mij persoonlijk betreft blij als hij weg zou gaan bij EQS en die vervelende Lefevre en co.
22 augustus 2015 18:57
Ik denk dat Gerts (BMC) Tolhoek (tinkoff) en Oomen (Giant/LottoNL??) Volgend jaar allen in de WT rijden. Ik zou het erg vreemd vinden als Oomen geen profcontract krijgen volgend seizoen.
22 augustus 2015 19:01
@TeamNL - 22 augustus 2015 om 18:24 - Bewerkt op 22 augustus 2015 om 18:27
Toch knap dat een PCT een sprinter als Cavendish kan halen.

Slimme zet van Qhubeka. Als PCT zijn ze niet verplicht de hele reeks te rijden. En waar ze wel willen rijden maken ze een goede kans met Cavendish in de ploeg.
22 augustus 2015 20:31
Ze kunnen een aardig treintje vormen bij Qhubeka. EBH, Goss, Farrar, Bos en Cav. Of de Afrikaanse talenten er veel mee opschieten is de vraag.

Vaughters is goed bezig. Hopelijk komt er volgend jaar wel uit wat er aan potentie in die ploeg zit, want dat is toch behoorlijk veel (en valt dit jaar toch behoorlijk tegen).
22 augustus 2015 20:33
@samamba Een renner die 11e wordt in de Giro is idd niks meer waard...
22 augustus 2015 21:13
Waarom als Etixx zijnde niet Mezgec gaan halen ipv Modolo? Goed dat Uran ook weggaat want paste daar totaal niet, nu Hesjedal opweg is naar Lampre is er ruimte. Als Betancur in Colombia zit kan hij misschien bij Quintana x2 ,Anacona en Co. blijven en komt het misschien toch nog goed.
22 augustus 2015 23:34
Cav naar MTN vind ik ook wel een stunt. Uran naar Cannondale is wel logisch. Die ploeg kan wel wat versterking gebruiken.
23 augustus 2015 11:35
Uran had naar lotto jumbo moeten gaan

Reacties zijn gesloten.