Wielertransfers 2016: Landa, Modolo, Degand, Chicchi…

woensdag 16 september 2015 om 11:34
Wielertransfers 2016: Landa, Modolo, Degand, Chicchi…

De Vuelta a España zit erop en sommige ploegen zijn al volop bezig met het inplannen van het komende seizoen. Daarvoor moet wel bekend zijn welke renners er onder contract staan. Veel teams zijn nog in onderhandeling met contractvrije renners. Wie gaat waarheen? WielerFlits bundelt de transfers, verlengingen en geruchten in het transferoverzicht.

Mikel Landa
In gesprek met de Baskische krant Deia heeft Mikel Landa zijn overstap naar Sky bevestigd. De 26-jarige Bask hoopt meer een leidersrol te krijgen, iets dat hij bij Astana miste. Nochtans wist hij dit seizoen onder meer twee Giroritten en de koninginnenrit in de Vuelta te winnen. Naar eigen zeggen had hij te veel last van de hitte om in zijn thuisland een goed klassement te rijden.

“Het aanbod van Astana was niet het beste voor mij. Na de Giro vertelde ik hun dat ik niet zou volgen en dat ik begreep dat ze voor Aru gingen. Sky bood me iets dat Astana niet kon. Ze hebben geen andere kopman, en dat verklaart de beslissing. Ik heb dit jaar getoond een grote ronde te kunnen winnen en daarvoor heb ik een team nodig, wat Sky me aanbood.”

Sacha Modolo
Goed nieuws was er wel voor Lampre-Merida: de Italiaanse formatie is erin geslaagd Sacha Modolo voor nog eens twee jaar aan zich te binden. Ondanks interesse van Etixx-Quick-Step heeft de sprinter ervoor gekozen zijn huidige ploeg trouw te blijven. “Ik heb geen twijfel. Ik weet zeker dat mijn keuze perfect is.”

Modolo won dit jaar de 17e etappe in de Giro (foto: Sirotti)

Modolo won dit jaar onder meer de 17e etappe in de Giro (foto: Sirotti)

Matvey Mamykin
De nummer drie van, en etappewinnaar in, de Tour de l’Avenir van dit jaar heeft een profcontract ondertekend bij Katusha. Matvey Mamykin, 20 jaar, komt over van opleidingsploeg Itera-Katusha en tekent voor twee jaar. Hij won dit jaar ook een etappe in de Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc.

Thomas Degand
Na een jaar in de WorldTour zal Thomas Degand terugkeren bij Wanty-Groupe Gobert. In dienst van IAM Cycling kende hij mede door blessureleed een ongelukkig seizoen, afgerond met een val in de afgelopen Vuelta. De 29-jarige Belg wil zich vooral richten op etappekoersen met een uitdagend profiel. Voor 2016 heef de ProContinentale formatie nu negen namen op papier: Marco Marcato, Frederik Backaert, Jérôme Baugnies, Tom Devriendt, Lander Seynaeve, Simone Antonini, Roy Jans, Thomas Degand en Kévin van Melsen.

Matthew Busche
De Amerikaanse kampioenstrui zal komend seizoen bij UnitedHealthcare rondrijden. Matthew Busche verlaat na zes jaar Trek en voorganger RadioShack om over te stappen naar de ProContinentale ploeg. De 30-jarige Amerikaan hoopt voor 2016 op mooie klasseringen in de grotere rondes op zijn continent.

Francesco Chicchi
Androni Giocattoli kan nog een jaar genieten van de diensten van Francesco Chicchi, zo meldt Tuttobiciweb. De winnaar van een etappe in de Settimana Internazionale di Coppi e Bartali begint komend jaar aan zijn 13e profseizoen.

Francesco Chicchi op het podium tijdens de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (foto: Sirotti).

Francesco Chicchi op het podium tijdens de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (foto: Sirotti).

Stefano Pirazzi
Bij Bardiani-CSF zijn ze nog steeds ’tutti pazzi per Pirazzi’, getuige de tweejarige contractverlenging die de ranke klimmer van zijn ploeg gekregen heeft. Pirazzi moet in zijn zesde profjaar bij de groene formatie ook voor de jongelingen van waarde zijn, denkt teammanager Roberto Reverberi, die aangeeft dat zijn ploeg voor komend jaar nu compleet is.

Travis Meyer
Naast de komst van Jens Mouris heeft Drapac ook het blijven van Travis Meyer aangekondigd. De Australiër tekent voor zijn vierde jaar bij de ProContinentale formatie, die daarnaast ook een nieuwe naam presenteerde: Jason Lowndes. De 20-jarige Aussie komt van het Canadese Garneau-Québecor.

Direct Energie
Met het vinden van een sponsor kan Jean-René Bernaudeau ook eindelijk aan zijn ploeg voor volgend seizoen gaan werken. De teammanager van Direct Energie gaat voortvarend van slag: vier neoprofs hebben een contract ondertekend bij de ProContinentale equipe. Het gaat om Lilian Calmejane (1992), winnaar van de Triptyque des Monts et Châteaux, Romain Cardis (1992), winnaar van de Tour du Loir et Cher, Jérémy Cornu (1991) en Fabien Grellier (1994).

Join-S | De Rijke
Ook bij het Nederlandse Join-S | De Rijke komt een contingent aan jonge renners binnen. Luuc Bugter, Jordi Sloof en Jan Willem van Schip hebben hun handtekening gezet onder een contract voor 2016, zo maakt de ploeg op haar site bekend. De 22-jarige Bugter werd derde in het jongerenklassement van de nieuwe Topcompetitie (en behaalde dezelfde positie op het NK Marathonschaatsen op kunstijs), terwijl de 21-jarige Van Schip vijfde werd op het NK Tijdrijden voor beloften.

Dit artikel delen:

43 Reacties

LaurentJalabert 16 september 2015 om 11:39

Wegwezen Poels!!!

0
Contador#N.1 16 september 2015 om 11:42

Het wordt smullen volgend jaar de giro met Landa.

0
inlinewout 16 september 2015 om 11:43

Ik zie in Poels toch geen kopman voor een grote ronde. Ik zie het hier vaak geroepen worden, maar vrees dat dat gebaseerd is op nationalistische sentimenten en zijn eigen uitlatingen, niet op zijn talenten en enkele uitschieters in een korte ronde of wat bergritten.

Wel mooi dat Landa van team wisselt, dat maakt het spannender. Jammer dat het Sky is, dat maakt de strijd voor mij toch weer wat minder aantrekkelijk.

0
john 16 september 2015 om 11:46

Poels naar Roompot ,kan hij kopman zijn in de grote ronde,s die zij hopen te rijden

0
MIG 16 september 2015 om 11:51

Misschien kan Poels gewoon knecht blijven bij Sky. En af en toe iets winnen in een kleine ronde.

0
rosencrantz 16 september 2015 om 11:53

@john Hij had ook bij OPQS kunnen blijven, daar zou hij nu trouwens nog altijd kopman zijn.
Over Etixx gesproken, geen Coquard, geen Modolo en geen andere inkomende transfers voorlopig , dus toch maar Cav behouden?

0
albertooo 16 september 2015 om 11:53

@Laurent Jalabert
Integendeel, Poels is een perfecte knecht voor Landa.

0
vevie 16 september 2015 om 11:54

Nu kijken hoe Landa het zal doen tegen Nibali, zijn oude ploegmaat, in de Giro. Aru zal wel voor de Tour gaan volgend jaar. Giro en Vuelta ploeg voor volgend jaar dan met Landa, Nieve en Henao. Froome met Roche, Kennaugh, Thomas en Poels naar de Tour.

0
tendam 16 september 2015 om 11:59

Zowel in de Giro als de Vuelta moest Landa zich echt inhouden om Aru niet te lossen. Sky doet hier een gouden zaak, zal ook wel de nodige ponden gekost hebben.

Voor Poels zal het wel knechten worden inderdaad, al heeft hij natuurlijk net als Landa van die dagen dat hij iedereen aankan.

0
Tutu888 16 september 2015 om 11:59

Voor een ploeg die ooit de ambitie had de grote ronden te domineren werd het inderdaad wat magertjes bij Sky. Wiggins gestopt, Uran weg, Porte toch meer de man voor het korte rittenwerk en Henao die nooit echt is doorgebroken. Poels, Konig en Nieve zijn dan weer prima knechten.
Het aantrekken van Landa is dus een logische stap.

0
Kwibus 16 september 2015 om 12:00

Poels is echt veeeeeels te onregelmatig voor een grote ronde.

Een echte etappe winnaar en goed klassementen in de rondes van een week kan hij zeker. Daarnaast knechten voor de grote ronde renners in de grote rondes.

0
Kwibus 16 september 2015 om 12:01

@tutu
Porte is naar bmc en Nieve naar Tinkov.

0
Purito 16 september 2015 om 12:12

Landa gaat de rest helemaal aan gort rijden in de komende Giro. Wat een heerlijke klimmer. Echt weer eentje van het niveau Fuente en Pantani. Iemand die de koers volledig doet ontploffen bergop. Met een prachtige stijl. Mikel is echt een bijzondere renner.

0
heuvelcolombia 16 september 2015 om 12:13

@tendam, zo’n dag heb ik anders nog nooit gezien :p. Poels is een van de 15 klimknechten die achter Froome en Landa staan en Intxausti en Kwiatkowski worden ook genoemd bij Sky.

0
arnes 16 september 2015 om 12:16

Thomas zou toch ook kopman worden in de Giro.

0
vinnievidefietsen 16 september 2015 om 12:21

Mooi, wordt de koers alleen maar spannender van. Landa voor Sky, Nibali voor Astana, Majka voor Tinkoff, Uran voor Etixx, Dumoulin voor Giant en ik hoop Kruijswijk met minimaal een goede Goos & Bennett aan zijn zijde voor TLJ. Kruissie kan daarna weer knallen in de Vuelta, daar zullen (net als dit jaar) weer heel wat uitgepierde mannen aan het vertrek staan. Liggen toch serieus kansen volgend jaar in de Giro, aangezien Contador, Froome, Quintana, Valverde, Van Garderen en Rodriguez de Giro in ieder geval niet gaan rijden.
Opvallend dat er ook nog steeds geen nieuws is over Ten Dam: nog 2 jaartjes afbouwen en nestor uithangen bij Giant wellicht?? Wat een lijst op procycling stats met renners waarvan het contract afloopt, niet normaal. Weinig plekken, dus de teams wachten tot het laatst om voor zo min mogelijk een goede renner binnen te halen.

0
lrxrl 16 september 2015 om 12:22

Dus bij sky tot nu toe:

In: Alex Peters, Tao Geoghegan Hart, Mikel Landa.

Out; Porte, Nieve.

Dan zal Sky nog wel een klimknecht aanschaffen

0
Tutu888 16 september 2015 om 12:32

@kwibus
Porte ben ik mij van bewust, mijn post ging over het mislukken van de dominantie van Sky de afgelopen jaren en de noodzaak voor versterking. Nieve naar Tinkoff???

@lrxrl
Tao Geoghegan Hart heeft alleen stagecontract

0
Bertvd 16 september 2015 om 12:59

Ik zie Poels niet echt een top tien rijden in een grote ronde. Heeft altijd een of meerdere niet mindere, maar ronduit slechte dagen.

Kan zich beter richten op kleine rondes, etappes en een rol als meesterknecht (hoewel niet sexy)

0
Wheely 16 september 2015 om 13:01

@vinnie
Ik hoop zelf op Kelderman in de Giro, gezien de tijdritten. Al lijkt Wilco ook prima in de Ardennen aan de bak te kunnen.

En Uran…
http://www.wielerflits.nl/nieuws/104979/cannondale-garmin-bevestigt-komst-rigoberto-uran.html/

0
hiddenz 16 september 2015 om 13:05

begrijpelijk vertrek van Landa, maar jammer dat hij naar Sky gaat, vooral voor Poels die nu waarschijnlijk niet de kans krijgt een ronde als kopman te starten. Buiten dat vind ik dat Landa nogal hoog van de toren blaast met 'Ik heb dit jaar getoond een grote ronde te kunnen winnen' dat heeft hij helemaal niet gedaan, hij heeft zelfs nog nooit aan kop van een klassement gestaan laat staan 'getoond' er een te kunnen winnen. Aru heeft dat gedaan, Landa niet.

0
brecht_vdk 16 september 2015 om 13:06

Nog 2 topsprinter op de markt: Cav en Viviani.
Wanneer wordt de transfer van kwiatkowski eigenlijk officieel?

0
Robs234 16 september 2015 om 13:09

Travis Meyer voor zijn 8e seizoen?!
Lijkt me een foutje, volgens mij reed hij niet zo lang geleden nog voor Orica

0
Dayer Quintana 16 september 2015 om 13:13

Waar gaat Nieve naartoe?

0
Wheely 16 september 2015 om 13:15

Wat betreft Poels, die zie ik bij Sky inderdaad geen kopman zijn in een grote ronde maar die kan zomaar bij een andere ploeg die rol wel gaan vervullen in 2017. Waarom niet ook naar Giant, samen met Dumoulin en Ten Dam kun je dan een mooi Limburgs blok vormen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone