Wielertransfers 2016: Henderson, De La Parte, Carbel, SEG Racing…
Foto: Marcel Koch
woensdag 14 oktober 2015 om 15:33

Wielertransfers 2016: Henderson, De La Parte, Carbel, SEG Racing…

Met het Europese wegseizoen zo goed als over, zijn de diverse wielerploegen nog altijd bezig met de laatste aankopen en transfers. Zowel gevestigde namen als talentvolle jongelingen hebben in de afgelopen dagen hun krabbel onder een nieuw contract gezet. Een overzicht.

Greg Henderson
Nieuw-Zeelander Gregory Henderson zal ook in 2016 aanwezig zijn in het WorldTour-peloton. De 39-jarige Kiwi gaat voor zijn vijfde seizoen bij Lotto Soudal, waarvoor hij dit jaar in de derde Touretappe ten val kwam en op moest geven.

Victor De La Parte
CCC Sprandi-Polkowice heeft Victor De La Parte voor 2016 aangetrokken, zo weet BiciCiclismo. De 29-jarige Spanjaard verraste dit jaar in het shirt van Vorarlberg door de UCI 2.HC-koers Ronde van Oostenrijk te winnen. Bovendien was hij daar in twee etappes de sterkste.

Felix Großschartner
Ook het talent Felix Großschartner vertrekt naar CCC. De ploeg maakt dat zelf bekend op haar website. De afgelopen maanden reed de nog 21-jarige Oostenrijker rond als stagiair in het shirt van Tinkoff-Saxo. Hij won dit jaar twee kleinere koersen en werd 25e in de Ronde van Oostenrijk die zijn nieuwe ploegmaat won.

Michael Carbel
De 20-jarige Michael Carbel verhuist met CULT mee naar de nieuwe fusieploeg  CULT Energy-Stölting Group. In zijn eerste jaar op ProContinentaal niveau werd Carbel al derde in Dwars door Drenthe, de ZLM – Roompot Tour en de openingsrit van de Route du Sud. Hij tekent een eenjarig contract.

Thomas Scully
Met het aantrekken van Tom Scully heeft Drapac de selectie voor komend seizoen rond. Tegenover zeven vertrekkers, waaronder Wouter Wippert, staan zes nieuwe namen met weer een Nederlander: Jens Mouris. Peter Konings contract bij de Australische ploeg loopt door. De 25-jarige Scully reed de afgelopen jaren voor Madison Genesis en werd dit seizoen derde in de Ronde van Normandië.

David Belda
Roth-Skoda wil komend jaar op ProContinentaal niveau uitkomen en kan daarvoor versterking gebruiken. Dus komt David Belda over van Burgos BH. De 32-jarige klimmer werd dit jaar elfde in zowel de Vuelta Asturias (UCI 1.1) als de Vuelta a Burgos (1.HC) en won bovendien  Tour des Pays de Savoie (2.2).

Adrian Banaszek
Een andere ploeg die een stap hogerop wil doen, is het Poolse ActiveJet. Hoewel de papieren nog niet helemaal rond waren, is de formatie dat wel met Adrian Banaszek. De 22-jarige Pool komt over van het Oekraïense Kolls BDC Team, waarvoor hij afgelopen seizoen tweemaal vijfde werd in Poolse 1.2-koersen.

Marlen Zmorka
We blijven in de Oost-Europese sferen. Oekraïner Marlen Zmorka is even oud als Banaszek, maar rijdt nog voor een amateurploeg. Toch toonde hij zich in de Tour de l’Avenir en op het WK tijdrijden U23, waar hij negende werd. Vandaar dat Androni-Sidermec hem graag zou inlijven. Er zijn echter ook andere kapers op de kust, meldt zijn ploeg Palazzago op Facebook.

Luca Pacioni
Hetzelfde Androni-Sidermec heeft met Luca Pacioni alvast een beloftevolle neoprof vastgelegd. De 22-jarige Italiaan won dit jaar al zes kleinere koersen en werd tweede in de UCI 1.2-koers Circuito del Porto – Trofeo Arvedi. Daardoor was hij de afgelopen maanden stagiair bij Lampre-Merida.

SEG Racing
Drie nieuwe renners voor opleidingsploeg SEG Racing: Nederlander Martijn de Jong komt over van Restore Cycling, Australiër Nicholas Schultz van CR4C Roanne en Deen Mathias Norsgaard van Team Kel-Berg Roskilde Junior. Schultz reed in 2014 nog als stagiair bij de opleidingsploeg Etixx. SEG omschrijft de 20-jarige De Jong als een “klimtalent met indrukwekkende cijfers.” Norsgaard, 18 jaar oud en twee meter lang, werd zevende op het afgelopen WK voor junioren.

Piotr Havik
Yoeri Havik krijgt bij Team 3M gezelschap van Piotr Havik, afkomstig van Rabobank. De twee zijn echter geen familie. Met de 21-jarige Havik komt het aantal Nederlanders onder contract bij de Belgische formatie voor 2016 op vijf.

Rick van Breda
Parkhotel Valkenburg neemt afscheid van Rick van Breda. De 25-jarige coureur stapt over naar het eveneens continentale Baby Dump.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2015 15:20
De la parts epo boef
14 oktober 2015 15:47
Marlen Zmorka heeft helemaal niets laten zien in Tour L'avenir.
Had een DNF in de laatste etappe achter zijn naam. Voorlaatste etappe stond hij 75e in GC.
Ja, eenmaal in 3e etappe geëindigd als 5e op 2 sec van winnaar en de rest van peloton.
Dus waar hij die nadrukkelijkheid toonde in de Tour L'Avenir vlgs WF, geen idee.
14 oktober 2015 15:59
Volgens mij nog 2 renners voor SEG.
Norsgaard en Kooistra.
14 oktober 2015 16:27
Henderson al 39...
14 oktober 2015 16:36
Henderson weet niet van stoppen. Heerlijk. En ook nog een hele belangrijke pion voor Greipel. Wie weet gaat hij net zo lang door als Rebellin dat doet.
14 oktober 2015 17:09
Fanny,

hij zat die etappe in een kopgroep met Vd Poel en Andersen en reed behoorlijk hard door. Uit die kopgroep werd hij 5e.
Hij heeft zich (in ieder geval in die etappe) wel degelijk laten zien.
15 oktober 2015 09:35
Niet vergeten dat Großschartner ook nog het bergklassement in Oostenrijk had gewonnen. Daarnaast heeft hij gewoon een ijzersterk seizoen gereden, met ook nog veel dichte ereplaatsen. De laatste, lastige aankomst in Kroatië bijvoorbeeld (steil en op keitjes) was hij erg indrukwekkend, zelfs als je het deelnemersveld daar erbij pakt. Eén van de grootste talenten op dit moment.
15 oktober 2015 11:03
Arashiro naar Lampre

Reacties zijn gesloten.