Wielertransfers 2016: Hayman, Martinez, AG2R La Mondiale, Pozzato…

dinsdag 27 oktober 2015 om 19:15
Wielertransfers 2016: Hayman, Martinez, AG2R La Mondiale, Pozzato…

Foto: Sirotti

Nu officieel een punt is gezet achter het Europese wielerseizoen, genieten bijna alle renners van een welverdiende vakantie. Het merendeel weet al voor welke ploeg ze in 2016 rijden, maar er zijn ook nog een aantal plaatsen te vergeven. Wat gebeurde er de afgelopen dagen op het transferfront? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rij.

Mathew Hayman
Allereerst een contractverlenging voor een oudgediende. Mathew Hayman is ook de komende twee seizoenen te zien in het shirt van Orica-GreenEDGE. De 37-jarige Australiër rijdt sinds 2014 voor de ploeg uit zijn vaderland en zal ook de komende jaren de rol van wegkapitein blijven vervullen. Hayman stond tussen 2000 en 2009 onder contact bij Rabobank.

AG2R La Mondiale
Witte rook bij AG2R La Mondiale. Met het aantrekken van Jesse Sergent is de selectie voor volgend seizoen namelijk helemaal compleet, maakte de Franse WorldTour-formatie bekend. Dat betekent dat de Italiaanse klimmer Domenico Pozzovivo zijn verblijf heeft verlengd, net als Julien Bérard, Patrick Gretsch en Guillaume Bonnafond.

Christophe Laborie- Foto: Sirotti

Christophe Laborie- Foto: Sirotti

Delko Marseille-Provence KTM
Een andere Franse ploeg toont zich zeer bedrijvig op transfergebied. Delko Marseille Provence KTM verzekerde zich van de komst van de Spanjaarden Delio Fernandez en Mikel Artisti en van de Fransman Christophe Laborie. Het aantal aanwinsten komt daarmee op elf, terwijl vier renners (Rémy di Gregorio, Julien El Fares, Benjamin Giraud, Evaldas Siskevicius) zeker zijn van een langer verblijf. Delko Marseille-Provence KTM promoveert naar verwachting naar het ProContinentale niveau.

Felipe Martinez
Opnieuw een renner van Team Colombia die onderdak heeft gevonden bij een ander ploeg. De pas 19-jarige Felipe Martinez tekent een contract voor twee seizoenen bij het Italiaanse ProContinentale Southeast. Martinez kwam net als zijn ploeggenoten op straat te staan door het opdoeken van Team Colombia om financiële redenen.

Filippo Pozzato

Filippo Pozzato – Foto: Sirotti

Alessandro Ballan en Filippo Pozzato
En hoe zit het met Alessandro Ballan en Filippo Pozzato? Beide Italiaanse dertigers zijn in beeld bij Androni Giocattoli, geeft manager Angelo Citracca toe aan Tuttobiciweb. Ook onder anderen Rinaldo Nocentini en Enrico Gasparotto staan op het lijstje van de ploeg. Een akkoord met Pozzato lijkt echter niet op korte termijn te verwachten. “Wat hij vraagt is veel meer dan wij op tafel kunnen leggen”, concludeert Citracca.

Tim De Troyer
Tim De Troyer kreeg geen nieuw contract bij Wanty-Groupe Gobert en gaat het nu een treetje lager proberen. De 25-jarige Belg heeft zich verbonden aan het continentale Verandas Willems. Hij gaat daar rijden als contractloze eliterenner. “Dimitri Claeys en Gaëtan Bille konden binnen deze ploeg hun loopbaan herlanceren. Wie weet, zit dat er ook voor mij bij”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Verweggistan 27 oktober 2015 om 19:18

De Troyer heeft er een goed seizoen opzitten, veel in ontsnappingen in grote koersen en een mooie koers in Frankrijk gewonnen dit seizoen.

Een team met Nocentini, Pozzato, Ballan en Gasparotto, klinkt wel heel erg 2005.

0
steo 27 oktober 2015 om 19:47

Wie wordt de mogelijk nieuwe kopman van Wanty in 2016. Zowel Gasparotto als Leukemans staan niet op Hilaire z’n lijstje. Op PCS blijken nogal wat oudjes nog vrij net als Rebellin, Paolini, Mancebo en ja zelfs Chris Horner plus de renners van het Verweggistan team hierboven

0
Verweggistan 27 oktober 2015 om 20:02

Overigens ook opvallend dat er blijkbaar geen WT team is die het aandurft om de twee beste renners van Colombia, Torres en Martinez te halen (Martinez waarschijnlijk nog te jong, dus dit is een ideale tussenstap voor hem).

0
IljoKeisseFan 27 oktober 2015 om 20:13

Angelo Citracca is de ploegleider van Southeast, wat het team is dat overweegt Ballan+Pozzato te halen en dus niet Androni zoals in het artikel staat.

0
billi 27 oktober 2015 om 20:33

Torres gaat toch naar Italie, Androni dacht ik
Martinez zal nog wel ergens terecht kunnen, lopende onderhandelingen vermoed ik

wat op PCS staat zal wel voor een deel contract verlenging worden denk ik

het veteranen-Trek-team krijgt concurrentie, een opvolger

edit: Martinez ook naar Italie, zie topic
heb hem meer in gedachte als Daniel Martinez
procontinentaal lijkt me geschikt voor deze colombianen op dit moment
wennen aan een europese ploeg en bevestigen wat ze kunnen

0
Contador#N.1 27 oktober 2015 om 21:00

Pippo lijkt mij wel iets voor team lotto nl. Als superknecht voor sep.

0
Polleke 27 oktober 2015 om 21:13

@Contador…je maakt een grapje neem ik aan….

0
123poetertjes 27 oktober 2015 om 22:07

Marseille neemt wel wat risico's met het aantrekken van Dani Diaz en nu ook Delio Fernandez. Zeker aan Fernandez kunnen ze een gouden zet hebben gedaan als hij zijn Continiveau door kan zetten buiten Portugal. Ook leuk dat ze een Bask halen, al snap ik de keuze voor Aristi niet helemaal.

0
Cyclingbruh 27 oktober 2015 om 22:51

Wel raar dat ze het contract van Pozzo nog zo laat verlengen.

0
kartje 27 oktober 2015 om 23:05

Wat heeft Ballan eigenlijk de afgelopen jaren gedaan?

0
billi 28 oktober 2015 om 06:54

Ballan, schorsing uitgezeten

0
Japsie 28 oktober 2015 om 10:55

Haha Pozzato. Niets presteren en dan een enorm bedrag vragen, prachtig.

0
Dayer Quintana 28 oktober 2015 om 13:59

Duo Ballan-Pozzato bij Southeast in de Vlaamse klassiekers :) ik zou toch nog eens willen zien gebeuren. Marseille begint ook een leuk team te krijgen, klaar voor de Tour lijkt mij. Di Gregorio voor de bollen!

0
Dayer Quintana 28 oktober 2015 om 14:05

@steo
Kassei-klassiekers: Backaert
Heuvelklassiekers: Marcato en Martin

0

Headlines

Populair

Materiaalzone