Wielertransfers 2016: Duarte, Beltran, Sevilla, Serpa, Silvestre, Breen…

zondag 22 november 2015 om 09:55
Wielertransfers 2016: Duarte, Beltran, Sevilla, Serpa, Silvestre, Breen…

Vegard Breen vertrek na twee jaar bij Lotto Soudal - foto: Sirotti

Nu het wielerseizoen voorbij is, heeft het merendeel van de renners het vizier op 2016 gericht. Toch is er een groep die nog geen duidelijkheid heeft over het nieuwe seizoen en daarom zijn de onderhandelingen bij sommige ploegen nog in volle gang. Wat gebeurde er de afgelopen dagen op het transferfront? WielerFlits zet het op een rijtje.

Vegard Breen
Fortuneo-Vital Concept kan volgend jaar genieten van de kunsten van Vegard Breen. De Noor verlaat na twee jaar Lotto Soudal en kiest voor een Frans avontuur. Breen (25) is daarmee de 23e renner voor de ploeg die dit seizoen door het leven ging als Bretagne-Séché Environnement.

PIC226553213

Oscar Sevilla weet van geen ophouden – foto: Sirotti, archief

EPM-TIGOUNE-Área Metropolitana
Oscar Sevilla is in 2016 één van de kopstukken van het Colombiaanse EPM-TIGOUNE-Área Metropolitana. De inmiddels 39-jarige Spanjaard maakt al sinds 2013 deel uit van de continentale formatie. Vanaf komend seizoen krijgt hij bijval van een paar Colombianen, die genoodzaakt zijn te vertrekken bij Team Colombia. Fabio Duarte en Cayetano Sarmiento komen over van de gestopte ploeg, aldus Biciciclismo. Ook Edward Beltran (Tinkoff-Saxo) doet twee stappen terug.

José Serpa
Een andere Colombiaan die het WorldTour-wielrennen laat voor wat het is, is José Serpa. De 36-jarige klimmer gaat volgens colombia.com komend wielerjaar koersen voor Aguardiente Antioqueño. Na vele jaren in dienst van Italiaanse ploegen kiest de goedlachse Colombiaan voor een avontuur dichter bij huis, zij het op continentaal niveau.

PIC545883590

De snor van Serpa zullen we volgend jaar niet in de Tour de France zien – foto: Sirotti

Edwin Ávila
Airgas Safeway, de ploeg waar Chris Horner afgelopen jaar voor reed, heeft Edwin Ávila op het oog. De rappe Colombiaan, die zonder werkgever zit nadat Team Colombia noodgedwongen stopte, heeft volgens Ciclismo Internacional een contract getekend bij de Amerikaanse continentale formatie.

Leopard
Fabio Silvestre en Joel Zangerle versterken de rangen van Leopard. De Luxemburgse opleidingsploeg heeft de Portugees en de Luxemburger teruggehaald. Silvestre (25) koos na twee jaar Leopard in 2014 voor een avontuur bij Trek Factory Racing. De 27-jarige Zangerle was afgelopen jaar renner bij Cult Energy, maar is na één jaar alweer terug bij zijn oude werkgever.

PIC520313449

Fabio Silvestre keert terug op het oude nest – foto: Sirotti

Yuma Koishi
Nippo-Vini Fantini heeft Yuma Koishi aangetrokken. De Italiaans-Japanse ploeg haalt daarmee de Aziatische beloftenkampioen in huis. De 22-jarige Japanner maakt daarmee de selectie voor 2016 rond. Eerder al trok de ploeg van Damiano Cunego de Italiaan Gianfranco Zilioli, de Sloveen Grega Bole en de Japanse kampioen Kazushige Kuboki aan.

CCC Sprandi Polkowice
Marcin Mrozek is de vijfde CCC Sprandi Polkowice-versterking voor 2016. De 25-jarige Pool was eind 2014 stagiair bij Androni Giocattoli. De laatste drie jaren kwam hij uit voor het kleine Vejus – TMF – Cicli Magnum, waarvoor hij afgelopen seizoen een negende plek behaalde in de Giro del Medio Brenta (1.2).

PIC525995711

Southeast – foto: Sirotti

Southeast
Zestien renners heeft Southeast al op de lijst staan voor 2016. Manuel Belletti, Jakub Mareczko, Eugert Zhupa, Liam Bertazzo, Andrea Fedi, Matteo Busato, Giuseppe Fonzi, Samuele Conti, Mirko Tedeschi en Tomas Gil blijven. De komst van Cristian Rodriguez, Mirko Trosino, Daniel Felipe Martinez en Julen Amezqueta wisten we al, maar daar zijn nog twee nieuwe coureurs bij gekomen. De onbekende Venezolaan Gilbert Ducornau en de 24-jarige Matteo Draperi uit Italië zullen volgend jaar ook rijden voor Southeast, maakt manager Angelo Citracca bekend tegenover Tuttobiciweb.

Dit artikel delen:

9 Reacties

SolerEritrean 22 november 2015 om 10:30

Southeast trekt 2 middelmatige renners aan. Lijkt gewoon een beetje erop dat er idd betaald wordt voor contracten.

0
IljoKeisseFan 22 november 2015 om 11:06

Weer lekker makkelijk scoren hoor @SolerEritrean. Zhupa had ook vrij weinig goede prestaties voordat hij naar Southeast ging, maar die rijdt door ook gewoon goede uitslagen.

0
Verweggistan 22 november 2015 om 11:31

Die Draperi reed voor Monaco, en staat ergens op plaats 170 van de ranglijst van Directvelo van amateurrenners (en beloften) in Frankrijk. Als je naar de namen kijkt komt alleen de top in aanmerking voor een profplaatsje:
http://www.directvelo.com/Resultat/DirectVeloCoureur/saison/2015
Dus opvallend is het zeker, net als die 2 Venezolanen.
En Zhupa reed niet heel opvallende resultaten (9e in P-R beloften en altijd redelijk voorin bij de Italiaanse beloftenkoersen), maar reed wel resultaten, vooral in vergelijking met deze renners.

0
LyndaLid 22 november 2015 om 13:17

Wat heeft die Duarte toch vreselijk weinig gedaan met zijn talent, triest hoor. Die man leek een tijd op weg te zijn om een van de beste klimmers in het peloton te worden (categorie Pozzovivo ofzo?), en heeft dat toch vooral zelf laten liggen. Hopen dat Betancur het niet ook al definitief vernaggeld heeft, zonde als dit soort talent verloren gaat.

0
LinusGerdemann 22 november 2015 om 13:18

Heel makkelijk scoren inderdaad. Souteast is gewoon een heel matig ploegje met een bedenkelijke reputatie. Ze zullen niet extreem goed betalen dus renners met meer mogelijkheden gaan dat risico wel uit de weg en kiezen voor een andere ploeg als die keus er is.

0
Purito 22 november 2015 om 13:33

Wat is het inderdaad doodzonde dat Duarte de mentaliteit niet heeft om prof te zijn. Niet voor niets wordt hij nog boven Quintana en Betancur geplaatst op basis van talent. Die had legio klassiekers/rondes kunnen winnen. Maar ja, mentaliteit is ook een vereiste.

Ook wel pijnlijk voor Beltran. Qua talent hoort hij echt in de WT. Hij lijkt ook nooit echt het vertrouwen te hebben gehad van de ploeg. Riis was zeer enthousiast over hem, en was dé man die zijn komst mogelijk maakte. Misschien is met het vertrek van Bjarne ook wel het doodvonnis getekend van Beltran.

Al heeft hij in twee jaar tijd geen enkele keer weten te imponeren. Dus ook een gevalletje ‘hand in eigen boezem’.

0
Dayer Quintana 22 november 2015 om 13:36

Ga Serpa toch wel missen, toffe kerel. Mooie transfer voor Breen.

0
Romāns Vainšteins 22 november 2015 om 13:59

Elk talent heeft gewoon het volste recht om er niet mee te doen wat kan. Dan maar een harde werker die daar van profiteert toch? Ook prima.

0
Purito 22 november 2015 om 14:15

@RV
Daarom is het nog doodzonde. Dit is gewoon tegen de meute ingaan om tegen de meute in te gaan. Wordt een beetje een trucje ;)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone