Wielertransfers 2015: Pantano, Schumacher, Petacchi…

woensdag 15 oktober 2014 om 16:38
Schumacher

foto: Sirotti

In de aanloop naar het nieuwe wielerseizoen proberen de ploegen het rennersbestand voor 2015 op orde te krijgen. De selecties voor volgend seizoen beginnen daardoor vorm te krijgen. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.


Jarlinson Pantano
Jarlinson Pantano verruilt Team Colombia voor IAM Cycling. Dat zegt hij tegenover de Colombiaanse website Mundociclismo. “Het was een erg lastig besluit, maar dit is een geweldige kans voor mij”, aldus Pantano. Later schreef hij op Twitter: “Dank Team Colombia voor de drie mooie jaren. Ik verlaat de ploeg met veel goede herinneringen.”

Stefan Schumacher
CCC Polsat Polkowice heeft het gerucht bevestigd: Stefan Schumacher (foto) rijdt volgend seizoen voor de Poolse ploeg. De Duitser tekent een contract voor één jaar bij zijn nieuwe werkgever. De 33-jarige coureur, die in 2008 werd betrapt op dopinggebruik, wordt bij CCC Polsat Polkowice herenigd met Davide Rebellin. Het duo reed in het verleden al samen bij Gerolsteiner en Miche-Guerciotti.

Vini Fantini Nippo
Vini Fantini Nippo heeft twee nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Mattia Pozzo (25) en Daniele Colli (32) worden volgend seizoen ploeggenoten van Damiano Cunego. Beide renners komen over van Neri Sottoli.

Alessandro Petacchi
De 40-jarige Alessandro Petacchi wil ook volgend jaar nog koersen. De Italiaan moet weg bij Omega Pharma – Quick-Step, maar zegt tegenover TuttobiciWeb in gesprek te zijn met drie ploegen. “Twee buitenlandse teams en één ploeg uit Italië met jonge sprinters”, laat Petacchi weten. Volgens La Gazzetta dello Sport zou Neri Sottoli één van de geïnteresseerden zijn. De renner maakt na de Japan Cup zijn keuze.

Blaž Jarc
Een opvallende carrièreswitch: Blaž Jarc (26) stopt met koersen en gaat zich richten op zijn boerderij. De Sloveense sprinter van Team NetApp – Endura is het plezier in het wielrennen verloren. Dat zegt hij tegenover de krant Dnevnik. In zijn korte profloopbaan wist Jarc eenmaal te winnen. Vorig jaar schreef hij de GP Stad Zottegem op zijn naam.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.