Wielertransfers 2015: Alex Howes, Zico Waeytens, Hugh Carthy (update)

maandag 25 augustus 2014 om 13:27
Wielertransfers 2015: Alex Howes, Quentin Jauregui, Hugh Carthy

foto: Sirotti

Nu de transfermarkt geopend is, beginnen de samenstellingen van de selecties voor 2015 vorm te krijgen. Contractverlengingen en transfergeruchten zijn aan de orde van de dag. WielerFlits houdt je ook tijdens de Ronde van Spanje op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Alex Howes
Alex Howes heeft vannacht zijn zege in de slotrit van de USA Pro Challange bezegeld met een contractverlenging. De 26-jarige Amerikaan heeft voor drie jaar bijgetekend bij Garmin, dat volgend seizoen fuseert met Cannondale.

Hugh Carthy
In deze rubriek zijn met name de jongeren die de gemoederen bezig houden. Vandaag is bekend worden dat de Brit Hugh Carthy volgend jaar prof wordt bij Caja Rural. Het 20-jarige talent wordt de eerste Brit ooit in dienst van het Spaanse team.

Phil Bauhaus
Diezelfde ploeg is ook geïnteresseerd in Phil Bauhaus. Deze twintig jaar oude Duitser won gisteren de slotrit in de Baltic Chain Tour, waar het algemeen klassement gewonnen werd door Mathieu van der Poel. Bauhaus, momenteel in dienst van het Continentale Team Stölting, was begin deze maand ook al twee keer succesvol in de Ronde van Portugal.

Quentin Jauregui
AG2R La Mondiale heeft een contract voor twee jaar aangeboden aan Quentin Jauregui. De Fransman (20) liep vorig jaar stage bij Argos-Shimano, waar hij uiteindelijk geen profcontract kreeg. Na een jaar bij Roubaix-Lille Métropole maakt hij komend seizoen dan toch de overstap naar een WorldTour-ploeg.

Patrick van der Duin
Cyclingteam Jo Piels heeft zich versterkt met de jonge Patrick van der Duin. De pas 18-jarige renner stapt over van Baby-Dump Cycling team. Van der Duin is de derde aanwinst voor de de continentale formatie van Jo Piels: Tim Rodenburg en Arvid de Kleijn rijden volgend jaar ook in het rood-wit-blauwe tenue rond.

update 14:15 uur
Zico Waeytens
Zico Waeytens zou rond zijn met Giant-Shimano, meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg. De 22-jarige Belg van Topsport Vlaanderen-Baloise kan uitstekend overweg op Ardennenparcours en zou in de toekomst geschikt zijn als steun voor Tom Dumoulin.

Oliver Naesen
Diezelfde krant meldt dat Oliver Naesen, die momenteel stagair is bij Lotto-Belisol, komend seizoen in het shirt van Topsport Vlaanderen-Baloise te zien zal zijn. Hij komt over van het continentale Cibel.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair