Wielertransfers 2014: John Gadret, Angel Madrazo, Team Trek…

vrijdag 27 september 2013 om 16:10
Peloton Vuelta

foto: Sirotti

Momenteel zijn de beste renners ter wereld in Florence op zoek naar eeuwige roem. Het is echter ook de tijd van het jaar waarin veel renners op zoek zijn naar een nieuwe werkgever. De transfergeruchten beginnen dan ook toe te nemen en bovendien steeds concreter worden. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.


John Gadret

Gadret

De Fransman John Gadret kreeg afgelopen seizoen te horen dat zijn contract niet verlengd werd bij AG2R La Mondiale. Ondertussen heeft hij al een nieuwe ploeg gevonden. Het Spaanse Movistar heeft de klimmer aangetrokken, zo meldt de ploeg op haar website. De 34-jarige Gadret reed sinds 2006 bij AG2R en werd in de Giro van 2011 derde in het eindklassement. Na Alex Marque, Jasha Sütterlin, Gorka Izaguirre en Adriano Malori is Gadret de vijfde versterking voor Movistar.

Angel Madrazo
Dat betekent dat er ook mensen moeten vertrekken bij de Spanjaarden. Caja Rural trekt, volgens Tuttosport, Angel Madrazo aan. De renner van Movistar, die afgelopen Tour of Britain veelvuldig in de aanval was en de bergtrui greep, doet een stapje terug van een Spaanse WorldTour naar een Spaanse ProContinentale formatie.

BMC Racing
Julien Taramarcaz en Jakub Novak krijgen geen contract aangeboden door BMC Racing. De Zwitser en de Tsjech waren de afgelopen maanden stagiair bij de Amerikaanse formatie, maar konden geen verbintenis voor 2014 klaarspelen. Eventuele transfers van de Spanjaard Javier Moreno en de Italiaan Sonny Colbrelli gaan ook niet door.

Team Trek

Kristof Vandewalle

Het nieuwe Team Trek, dat de licentie van RadioShack-Leopard overneemt, heeft twee nieuwe versterkingen officieel bevestigd. Kristof Vandewalle (28) komt over van Omega Pharma-Quick Step en is Belgisch kampioen tijdrijden. De 21-jarige Jasper Stuyven reed afgelopen jaar bij het ProContinentale Bontrager en tekent voor twee seizoenen, dat meldt de ploeg in een persbericht.

Andrea Piechele
De Italiaan Andrea Piechele maakt een binnenlandse overstap. De 26-jarige renner was twee seizoenen geschorst en keerde in juni van dit jaar terug bij Ceramica Flaminia – Fondriest. Bij die ploeg heeft hij zich zo in de kijker gereden, dat het ProContinentale Bardiani-Valvole interesse heeft getoond, meldt Cicloweb.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.