Wielertransfers 2012: Ponzi, Lotto, Vantomme, Machado, …
woensdag 28 september 2011 om 15:45

Wielertransfers 2012: Ponzi, Lotto, Vantomme, Machado, …

De wereldkampioenschappen in Kopenhagen zijn alweer voorbij, en langzamerhand begint het seizoen dan ook zijn einde te naderen. Renners en ploegen zijn dus erg actief op de transfermarkt. De kleinere nieuwtjes en geruchten op transfergebied bundelt WielerFlits naar goede gewoonte in de rubriek ‘Wielertransfers 2012’.

Simone Ponzi
Simone Ponzi komt volgend seizoen uit voor Astana. Dat nieuws deed al langer de ronde, maar vandaag heeft de renner zelf het op zijn Twitter bevestigd. De 24-jarige Ponzi, die bekend staat als één van de grootste Italiaanse talenten, komt over van Liquigas-Cannondale, waarvoor hij één seizoen uitkwam. Dit seizoen won de Italiaanse sprinter de GP Kranj en de GP Nobili Rubinetteri. Bij het Kazachstaanse Astana treft hij zijn landgenoten Jacopo Guarnieri, Francesco Gavazzi, Enrico Gasparotto, Paolo Tiralongo en Mirko Lorenzetto.

Olivier Kaisen & Sander Cordeel
Olivier Kaisen en Sander Cordeel komen volgend seizoen uit voor de nieuwe Belgische ploeg Lotto-Ridley. Dat schrijft Vélowallon. De 28-jarige Kaisen komt over van Omega Pharma-Lotto, terwijl de 23-jarige Cordeel het continentale Colba-Mercury verlaat. Met het aantrekken van Kaisen en Cordeel komt het aantal bevestigde renners bij Lotto-Ridley op achttien: Jurgen Van den Broeck, Jelle Vanendert, Denis Vanendert, André Greipel, Jürgen Roelandts, Francis De Greef, Lars Bak, Gert Dockx, Vicente Reynes, Marcel Sieberg, Greg Henderson, Tosh Van Der Sande, Sander Cordeel, Gaetan Bille, Jonas Vangenechten en Brian Bulgac.

Maxime Vantomme
Eerder werd ook Maxime Vantomme genoemd als nieuwkomer bij Lotto-Ridley, maar dit gaat niet door. De jonge Belgische sprinter blijft namelijk zijn huidige werkgever Katusha Team trouw. Dat heeft de Belg zelf verteld aan Het Laatste Nieuws. De 24-jarige Vantomme komt al sinds 2009 uit voor de Russische WorldTour-ploeg.

Tiago Machado
Tiago Machado kijkt uit naar een nieuw team. De bijna 26-jarige Portugees lag nog wel onder contract bij Team RadioShack, maar was vanwege de fusie van die ploeg met Leopard Trek sowieso al niet zeker dat hij zou mogen blijven. Daarbij komt nog dat hij vreest dat hij, net als dit jaar, niet in aanmerking komt voor een plaatsje in de Tourselectie. Manager Johan Bruyneel heeft hem volgens Record laten weten dat hem niets in de weg wordt gelegd om een nieuwe ploeg te zoeken. Machado werd eerder al gelinkt aan Saxo Bank-SunGard.

Caja Rural
Manuel Cardoso rijdt in 2012 voor Caja Rural, zo weet Biciciclismo. De Portugese sprinter, dit seizoen winnaar van een rit in de Ronde van Catalonië, rijdt nu nog voor het Amerikaanse Team RadioShack, maar bij deze ploeg is geen plaats meer voor hem vanwege de fusie met Leopard Trek. Het ProContinentale Caja Rural heeft zich eveneens versterkt met de Bulgaarse kampioen Danail Petrov, de Panamees Yelko Gomez en de Pool Karol Domagalski. Eerder werden Hernani Broco, André Cardoso, Antonio Piedra en Marcos García aangetrokken.

Egoitz Garcia
Egoitz Garcia vertrekt dan weer bij Caja Rural. De Baskische wielrenner gaat namelijk rijden voor het Franse Cofidis. Dat schrijft L’Equipe. De 25-jarige Garcia werd dit jaar onder meer zevende in de Ronde van Turkije, en is voor Cofidis de vijfde aanwinst voor 2012, na Jan Ghyselinck, Edwig Cammaerts, Rémy di Gregorio en Rudy Molard.

Sylvain Calzati
Sylvain Calzati zet na dit seizoen een punt achter zijn wielerloopbaan. Dat schrijft La France Cyclisme. De 32-jarige Fransman van Bretagne-Schuller is prof sinds 2004, en stond bekend als een groot talent. Zo won hij in 2004 de Ronde van de Toekomst en schreef hij twee jaar later als renner van Ag2r een Touretappe op zijn naam. Nadien kon hij echter nimmer meer imponeren.

Bretagne-Schuller
Vier andere renners komen in 2012 wel uit voor Bretagne-Schuller. De Franse ProContinentale-ploeg heeft namelijk de contracten van Renaud Dion, Jean Marc Bideau, Florian Guillon en Johan Le Bon verlengd. Ook ploegleider Emmanuel Hubert blijft langer aan de Bretonse formatie verbonden.

Euskaltel-Euskadi
Bij Euskaltel-Euskadi is volgend seizoen geen plaats meer voor Daniel Sesma en Javier Aramendia. Dat weet El Correo te melden. Inaki Isasi, Alan Perez, Miguel Minguez, Pablo Urtasun en Jorge Azanza kunnen daarentegen wel rekenen op een contractverlenging bij de Spaanse WorldTour-ploeg.

Tom Zirbel
Tom Zirbel keert in 2012 terug in de Europese koersen. Tegen Velonation laat de Amerikaanse tijdrijder namelijk weten getekend te hebben bij een profploeg. Zirbel werd in 2009 tweede op het Amerikaans tijdritkampioenschap en later vijfde op het WK in diezelfde discipline, maar later werd bekend dat hij die eerste prestatie met behulp van doping had geleverd. Dat kwam hem op een schorsing te staan, waarna hij terugkeerde bij het continentale Bissell Pro Cycling. Naar verluidt gaat hij in 2012 wel gewoon voor een Noord-Amerikaanse ploeg rijden.

RIDE Magazine