Wielertransfers 2012: Martin, Quick Step, Lotto, Hushovd, …
zaterdag 16 juli 2011 om 15:02

Wielertransfers 2012: Martin, Quick Step, Lotto, Hushovd, …

Nu de wielerwereld alweer meer dan een week volledig in de ban is van de Tour de France, begint het aantal transfernieuwtjes -en geruchten zoals elk jaar weer toe te nemen. In de rubriek ‘Wielertranfers 2012’ geeft WielerFlits een overzicht van de laatste nieuwtjes en geruchten op transfergebied.

Tony Martin
Hoewel vandaag bekend werd dat er wellicht toch een nieuwe sponsor komt voor HTC-HighRoad, is de toekomst van de Amerikaanse formatie nog altijd niet zeker. De kopmannen blijven dus rondkijken naar nieuwe werkgevers, en zo ook Tony Martin. De Duitse tijdrijder zou volgens l’Equipe begeerd worden door het Deense Saxo Bank-SunGard. Eerder werd Martin al gelinkt aan Astana en RadioShack.

De Duitser Tony Martin kan naar Saxo Bank-SunGard (foto: Sirotti)

André Greipel
André Greipel kan volgend jaar terecht bij Quick Step. Dat heeft manager Patrick Lefevere verteld tegenover Het Nieuwsblad. De Duitse sprinter, die een rit won in deze Tour de France, rijdt nu nog voor Omega Pharma-Lotto, maar deze ploeg valt na dit jaar uit elkaar. “Ik denk dat hij goed zou passen in onze ploeg. We kunnen een snelle man als Greipel gebruiken”, aldus Lefevere.

Greipel won al een rit in deze Tour de France, en is dus gewild (foto: Sirotti)

Lotto
Naast Quick Step zou ook de nieuw op te richten ploeg gesponsord door Lotto, nu nog co-sponsor van Omega Pharma-Lotto, interesse hebben in Greipel, zo weet Het Nieuwsblad. Daarnaast zou de Belgische formatie al Jelle Vanendert (Omega Pharma) en diens 23-jarige broer Dennis hebben vastgelegd. Verder meldt Het Belang van Limburg dat ook de jonge sprinter Maxime Vantomme (Katusha) voor Lotto zou kiezen. Eerder werd al bekend dat klassementsrenner Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma) volgend seizoen voor de nieuwe ploeg uitkomt.

Ben Hermans
Volgens Het Gazet van Antwerpen vertrekt Ben Hermans na dit seizoen bij Team RadioShack. De Belgische heuvelspecialist zou terecht kunnen bij zowel Quick Step en Lotto. Daarnaast zou de Luxemburgse topformatie Leopard Trek een optie zijn voor Hermans, die dit jaar de Trofeo Deia won.

Thor Hushovd
Thor Hushovd maakte gisteren indruk in de door hem gewonnen Touretappe naar Lourdes, en het lijkt erop dat er daardoor alleen maar meer ploegen interesse hebben gekregen in de diensten van de Noorse wereldkampioen, die waarschijnlijk vertrekt bij Garmin-Cervélo. ProCycling.no meldt nu dat BMC, Europcar, Saxo Bank-SunGard, Katusha, Vacansoleil-DCM en Saur-Sojasun in de markt zijn voor de Noorse klassiekerspecialist.

Thor Hushovd is misschien wel de meest gewilde renner op de transfermarkt (foto: Sirotti)

Francesco Masciarelli
Francesco Masciarelli rijdt ook komend seizoen voor Astana. De Italiaanse klimmer heeft zijn contract bij de Kazachstaanse formatie namelijk met twee seizoenen verlengd. Masciarelli werd in 2009, toen nog in dienst van Acqua & Sapone, tweede in het jongerenklassement van de Giro d’Italia. Eerder verlengde zijn landgenoot Paolo Tiralongo al zijn contract bij Astana.

Perriq Quemeneur
Ook Perriq Quemeneur heeft zijn contract verlengd, maar dan bij Team Europcar. De Fransman blijft nu in ieder geval tot en met eind 2013 in dienst van de Franse ProContinentale-formatie rijden. Quemeneur is momenteel actief in de Tour de France.

RIDE Magazine