Wielertransfers 2011: Voss, Androni, Hulsmans, …
woensdag 17 november 2010 om 20:45

Wielertransfers 2011: Voss, Androni, Hulsmans, …

Het wielerjaar 2010 ligt al achter de rug, en dus vervolledigen steeds meer ploegen hun selectie voor het aankomende seizoen. Gevolg is dat de transfernieuwtjes en -geruchten stilaan in aantal afnemen, wat echter niet zeggen dat er helemaal geen nieuws te rapen valt. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits het actuele transfernieuws op een rij.

Paul Voss
Paul Voss kreeg eerder dit jaar te horen dat zijn ploeg Team Milram er mee ging stoppen, en is nu eindelijk geslaagd in zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever. De talentvolle Duitser doet echter wel noodgedwongen een flinke stap terug. Waar Voss dit jaar nog op ProTour-niveau uiktwam, gaat hij in 2011 aan de slag bij de Britse continentale ploeg Endura Racing, waar onder meer ook de Nederlander Maarten De Jonge voor gaat rijden. De 24-jarige Voss liet zich dit jaar met name opmerken door de proloog van de ProTour-koers Volta Ciclista a Catalunya op zijn naam te schrijven.

Androni Giocattoli
Luis Angel Mate vertrekt bij Androni Giocattoli, zo weet Tuttobiciweb. De 26-jarige Spaanse klimmer, dit jaar goed voor winst in een bergrit in de Tour de San Luis, maakt de overstap naar de Franse Cofidis-ploeg. De 31-jarige Italiaan Luca Solari heeft dan weer wel besloten om te blijven bij Androni, waardoor het aantal renners bij die Italiaanse ProContinentale-ploeg voor 2011 voorlopig op zeventien staat, met daarbij onder andere nieuwkomers als Emanuele Sella, Angel Vicioso en Roberto Ferrari. Of sprinter Alberto Loddo blijft, is nog niet bekend.

Kevin Hulsmans
Kevin Hulsmans werd de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht met de Deense ProTour-ploeg Saxo Bank, waar hij zijn vriend Nick Nuyens zou komen vervoegen, maar deze transfer lijkt geen doorgang te vinden. Volgens Sporza heeft de 32-jarige Belg, die vertrekt bij Quick Step, al getekend bij een andere ploeg. Het Laatste Nieuws meldt dat het gaat om Donckers Koffie-Jelly Belly CT, waar hij kopman gaat worden.

Jonas Ljungblad
Jonas Ljungblad moet vertrekken bij de Belgische ProTour-ploeg Omega Pharma-Lotto, en is er voorlopig nog niet in geslaagd om een nieuwe ploeg te vinden. De Zweedse sprinter hoeft echter niet in paniek te raken, want de Luxemburgse continentale formatie Differdange zou interesse hebben om hem te contracteren. Wie in ieder geval voor Differdange zal rijden in 2011 is de Nederlander Stefan Cohnen, die er dit jaar ook al voor uitkwam. Komend seizoen krijgt hij met Remco Broers (Rabobank CT) een landgenoot aan zijn zijde.

Volodymyr Starchyk
Als we Tuttobiciweb mogen geloven komt Volodymyr Starchyk in 2011 uit voor een ProTour-ploeg. De 30-jarige Oekraïnse heuvelspecialist, die in 2009 nationaal kampioen werd, komt nu nog uit voor het continentale Amore & Vita-Conad. Mocht de berichtgeving kloppen, dan lijkt het waarschijnlijk dat Lampre-ISD de nieuwe werkgever van Starchyk zal zijn, aangezien deze Italiaanse formatie in 2011 voor een groot deel uit Oekraïners zal bestaan.

Clément Lhotellerie
Het gaat niet goed met de carrière van Clément Lhotellerie. De 24-jarige Fransman doet nog maar eens een stapje terug. Dit seizoen kwam hij nog uit voor het continentale Roubaix-Lille Métropole, volgend jaar gaat hij aan de slag bij de amateurformatie Pédale Saint-Martin. In 2008 brak Lhotellerie in het shirt van Skil-Shimano nog door met het winnen van de bolletjestrui in Parijs-Nice.

Gatis Smukulis
Gatis Smukulis rijdt volgend seizoen voor HTC-Highroad. De Amerikaanse formatie maakte vandaag bekend dat de 23-jarige Let de overstap maakt van het Franse Ag2r. HTC-Highroad brengt hiermee het aantal renners voor 2011 op 24.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten

RIDE Magazine