Wielertransfers 2011: Shack, Ponzi, Napolitano, …

donderdag 2 september 2010 om 14:50

Na afloop van de Tour de France, en al helemaal tijdens de Vuelta a España, nemen de transfergeruchten doorgaans flink in aantal toe. Ook krijgen renners al te horen of ze voor volgend jaar een contract verdiend hebben. In de rubriek Transfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en -geruchten voor u op een rij.

Michal Kwiatkowski
Al vorig jaar werd bekend gemaakt dat Michal Kwiatkowski in 2011 zijn profdebuut zou maken voor Caisse d’Epargne, dat volgend jaar verder gaat als Movistar. Het Poolse talent heeft opvallend genoeg toch nog voor een andere werkgever gekozen, zo weet biciciclismo. Kwiatkowski zal komend seizoen namelijk uitkomen voor het Amerikaanse RadioShack, de werkgever van Lance Armstrong.

Janez Brajkovic
Of RadioShack volgend seizoen ook nog een beroep kan doen op Janez Brajkovic, is nog altijd niet bekend. De Sloveense winnaar van de Dauphiné heeft nog een doorlopend contract bij de Amerikaanse formatie, maar volgens ciclismo-online heeft hij desondanks aanbiedingen ontvangen van het Britse Sky Pro Cycling Team en het Italiaanse Liquigas-Doimo.

Simone Ponzi
Het lijkt erop dat Simone Ponzi aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Lampre-Farnese Vini. De Italiaanse sprintbelofte maakte twee jaar terug zijn profdebuut bij de Italiaanse ProTour-ploeg, maar is momenteel zeer begeerd op de transfermarkt. Ponzi zou namelijk terecht kunnen bij Sky Pro Cycling, Quick Step, Ceramica Flaminia én Colnago-CSF. Eerder werd ook al gemeld dat Team Geox zich graag met de Italiaan wil versterken.

Danilo Napolitano
Net als Janez Brajkovic heeft Danilo Napolitano nog een doorlopend contract bij zijn ploeg, maar is hij toch grof wild op de transfermarkt. Ciclismo-online meldt namelijk dat de Italiaanse sprinter van Team Katusha op interesse kan rekenen van de Italiaanse ProContinentale-ploeg Ceramica Flaminia en Acqua & Sapone.

Michael Rasmussen
Naast Napolitano zou Ceramica Flaminia ook interesse hebben in de diensten van Michael Rasmussen. De in ongenade geraakte klimgeit uit Denemarken sneeuwt momenteel onder bij het continentale Miche, en wil maar wat graag de stap omhoog weer zetten. Vorig jaar werd Flaminia ook al in verband gebracht met de 36-jarige ex-Raborenner.

De Rosa-Stac Plastic
Matteo Montaguti maakt zoals verwacht de overstap van De Rosa-Stac Plastic naar Ag2r-La Mondiale. De Italiaan, die dit jaar de Ronde van Calabrië won, wordt bij de Franse ProTour-ploeg naast Rinaldo Nocentini de tweede laarsbewoner op de loonlijst. Ook Giairo Ermeti vertrekt zo goed als zeker bij De Rosa. Naast de eerder gemelde interesse van Lampre zou de Italiaan ook terecht kunnen bij Ceramica Flaminia en Team Type 1.

Acqua & Sapone
Naast Danilo Napolitano heeft Acqua & Sapone zijn oog ook laten vallen op diens landgenoot Fabio Taborre (Androni). Daarnaast zou de komst van GiroBio-winnaar Carlos Betancourt nu in kannen in kruiken zijn. Andrea Masciarelli vertrek zoals eerder bekend gemaakt bij de Italiaanse ProContinentale-ploeg. Volgens ciclismo-online zou de Italiaan terecht kunnen bij Quick Step.

Simon Clarke
Simon Clarke vertrekt aan het einde van dit seizoen bij ISD-Neri, dat volgend jaar verder gaat als Farnese Vini. De Australiër maakt waarschijnlijk de overstap naar het Kazachstaanse Astana. Naast Clarke lijken ook Diego Caccia en Maxim Belkov te vertrekken bij de Italiaanse ProContinentale-ploeg. Laastgenoemde werd in een eerder stadium al in verband gebracht met het Nederlandse Vacansoleil.

Maurice Vrijmoed
Tot slot nog transfernieuws van eigen bodem. Het continentale team van Rabobank heeft besloten om het contract van Maurice Vrijmoed niet te verlengen. De 21-jarige Nederlander is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de bankploeg, maar boekte in die tijd weinig aansprekende resultaten.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone