Wielertransfers 2011: Intxausti, Landbouwkrediet, …
zondag 29 augustus 2010 om 22:47

Wielertransfers 2011: Intxausti, Landbouwkrediet, …

Na afloop van de Tour de France nemen de transfergeruchten doorgaans flink in aantal toe. Ook krijgen renners al te horen of ze voor volgend jaar een contract verdiend hebben. In de rubriek Transfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en -geruchten voor u op een rij.

Benat Intxausti
Beñat Intxausti is één van de meest gewilde renners deze transferperiode. Eerst werd de talentvolle Spanjaard van Euskaltel-Euskadi nog in veelvuldig in verband gebracht met Team RadioShack, nu zou hij aan het onderhandelen zijn met het Kazachse Astana en het Britse Sky Pro Cycling Team, zo valt te lezen op biciciclismo.

Landbouwkrediet
Nadat hij vandaag Schaals Sels won, werd bekend dat Aidis Kruopis volgend seizoen in dienst rijdt van Landbouwkrediet. De jonge Litouwer komt over van Palmans-Cras, en neemt zijn ploegmaat Egidijus Juodvalkis mee naar de Belgische ProContinentale-formatie. Fréderic Amorison lijkt dan weer te vertrekken bij Landbouwkrediet. Volgens CQRanking staat de Waal in de belangstelling van Verandas Willems, dat de ambitie heeft om in 2011 ProContinentaal te worden.

Andrea Noé
Hij is inmiddels al 41 jaar oud, maar weet nog altijd niet van ophouden. Andrea Noé plakt nog maar eens een jaar vast aan zijn lange carriere als profwielrenner. De Italiaan heeft namelijk een éénjarig contract getekend bij het ProContinentale Farnese Vini-MCipollini, de opvolger van ISD-Neri. Noé komt over van Ceramica Flaminia, waar hij één seizoen voor reed.

Oscar Pujol
Nu bekend is dat Cervélo er aan het eind van het jaar mee stopt, steken er een hoop transfergeruchten de kop op omtrent de renners van de ProContinentale-formatie. Het nieuwste nieuwtje is de mogelijke overstap van de jonge Spanjaard Oscar Pujol naar Telefonica Movistar. Sporza-commentator Michel Wuyts meldde dit in Vuelta-uitzending vandaag. De formatie van Eusebio Unzué nam eerder al Xavier Tondo over van Cervélo.

Andrea en Simone Masciarelli
Hun jongere broertje Francesco vertrok al naar Astana, en nu is bekend dat ook Andrea Masciarelli en Simone Masciarelli vertrekken bij Acqua & Sapone. Naar verluidt hebben ze getekend bij een buitenlandse ploeg. Dat wist hun vader en tevens manager bij Acqua & Sapone Palmiro Masciarelli te vertellen.

Nico Sijmens
Het leek erop dat hij zou vertrekken, maar Nico Sijmens heeft zijn contract bij Cofidis toch verlengd. De Belg is bezig aan zijn eerste seizoen in Franse dienst. Volgens de ploegleiding dankt de jonge sprinter Jens Keukeleire zijn snelle ontwikkeling onder meer aan de diensten van Sijmens.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

RIDE Magazine