Wielertenues 2021: Liv Racing presenteert nieuwe outfits

donderdag 7 januari 2021 om 16:29
Wielertenues 2021: Liv Racing presenteert nieuwe outfits

foto: Liv Racing

Het tenue van Liv Racing, de voortzetting van CCC-Liv, heeft een metamorfose ondergaan. Vorig seizoen reden de rensters van de ploeg nog rond in het opvallende oranje tenue, voor 2021 heeft men gekozen voor een ‘aubergine gekleurd’ design.

Nieuwkomer Lotte Kopecky is de aangewezen vrouw om het gloednieuwe tenue voor een eerste keer te showen met de buitenwereld. Het tenue is ontworpen door hoofdsponsor Liv en geproduceerd door het Zwitserse kledingbedrijf CUORE, gespecialiseerd in het ontwikkelen van wielerkleding.

Kopecky mocht het nieuwe tenue dus al een eerste keer aantrekken voor een fotoshoot, maar zal aankomende zondag ook een wedstrijd afwerken in het nieuwe truitje. De 25-jarige renster staat dan namelijk aan de start van het BK veldrijden in Meulebeke. “Dan is het tijd voor het moment suprême”, aldus Kopecky.

“Ik vind het een prachtig tenue. Het is stijlvol, netjes en herkenbaar.” Wie aandachtig kijkt naar het nieuwe tenue, ziet op de rechtermouw en borst een bloemenmotief. “Dit vertegenwoordigt vrouwen over de hele wereld en is tegelijkertijd een ode aan het werk en de visie van de oprichter van Liv, Bonnie Tu”, zo klinkt het in een persbericht.

“We wilden iets creëren wat afwijkt van alle traditionele wielertenues. CUORE heeft al dertig jaar ervaring en de nieuwe outfits zijn geschikt om te dragen op het allerhoogste niveau. We hebben gekozen voor een fris, positief en inspirerend tenue en we hebben ook gekeken naar een perfecte symbiose tussen functie en vorm.”

Liv Racing kan in 2021 rekenen op onder meer Lotte Kopecky (de onbetwiste kopvrouw en vervangster van de naar Jumbo-Visma vertrokken Marianne Vos), Pauliena Rooijakkers, Sabrina Stultiens en Sofia Bertizzolo. De ploeg trekt binnenkort naar Spanje voor twee trainingsstages in januari en februari.

Dit artikel delen:

14 Reacties

S'mon 7 januari 2021 om 16:43

Experimenteel, maar over het algemeen wel mooi.

HoofdIsVrij 7 januari 2021 om 16:48

Hip.

Murcia 7 januari 2021 om 16:56

Echt Mooi, hier durf ik wel een 8,5 voor te geven.

Romāns Vainšteins 7 januari 2021 om 16:57

Potsierlijk.

HoofdIsVrij 7 januari 2021 om 18:28

José Been en RV zijn één en dezelfde!

platteprijs 7 januari 2021 om 17:23

Zo nu heeft Kopecky voor het volgende cross ten minste kleren.

Vlinder 7 januari 2021 om 17:53

Schitterend! Eindelijk eens keer een wat meer vernieuwend design, voor amateurs was dit er al steeds meer maar het profpeloton bleef wel erg hangen in traditionele design’s. Over het kleurgebruik is ook goed nagedacht. Deze kleuren staan eigenlijk iedereen, ongeacht je kleurtype.

Dolfy 7 januari 2021 om 18:07

Erg mooi!

Limal 7 januari 2021 om 18:24

De typische Liv-kleur met een opvallend design, uiterst geslaagd!

Ik kijk uit naar het BK om Kopecky voor het eerst in actie te zien komen in dit tenue.

Pizzi 7 januari 2021 om 19:57

Ik vind het gaaf.

AWestie 7 januari 2021 om 20:00

Het doet mij ongelooflijk denken aan al die goedkope vrouwentruitjes die vol zitten met bloemetjes en tierelantijntjes. Juist traditioneel in die zin ;)

Had echt stukken beter gekund.

Vlinder 7 januari 2021 om 22:12

Ben ik niet met je eens, deze bloemprint is veel meer grafisch dan getekende bloemetjes of allemaal losse bloemetjes. Dat maakt het dynamischer en meer geabstraheerd qua print. Juist tof en anders dan ‘gewone’ bloemenprints. Bovendien vind ik het leuk dat ze duidelijke voor vrouwelijke insteek kiezen en niet gender neutraal. Is ook makkelijk natuurlijk omdat er geen mannenteam is. Ik denk trouwens dat je je idee moet herzien over goedkope truitjes ;-) Juist de dure merken zetten trends en goedkopere merken kopieeren dat. Daar kun je dus niet meer aan aflezen of iets duur of goedkoop is. Hoogstens dat goedkopere merken wat achter lopen. Maar tegenwoordig is dat verschil niet groot aangezien de collecties van toonaangevende merken ver van te voren bekend zijn itt vroeger.

Michelangelo 7 januari 2021 om 22:05

Verrassend, en zeker niet 13 in een dozijn.
Prima ontwerp voor in het damespeloton (en dat bedoel ik niet verkeerd). Wat minder zichtbaar dan het fel oranje.

Frank V 7 januari 2021 om 22:09

Vanuit de lucht zal je de bloem erin wellicht niet herkennen. Groen en paars is niet onaardig maar ook hier was mooier mogelijk geweest. Zeker gezien het truitje gewoon 3 sponsorlogo’s op de geijkte plekken kwijt moet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair