Wielerploegen 2020: Deceuninck-Quick-Step
foto: Cor Vos
donderdag 16 januari 2020 om 20:00

Wielerploegen 2020: Deceuninck-Quick-Step

Het is januari en dat betekent dat een nieuw wielerseizoen is begonnen. Net als ieder jaar trapt WielerFlits deze maand traditiegetrouw af met het voorstellen van alle WorldTour-Teams. Vandaag is het de beurt aan Deceuninck-Quick-Step, al jarenlang de meest winnende ploeg uit de WorldTour.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

DECEUNINCK-QUICK-STEP 2020
Land: 
flag-be België
Sponsors:
Deceuninck (kunststofverwerkingbedrijf) en Quick-Step (laminaatfabrikant)
Sinds:
2003 (Als Quick-Step met nevensponsoren)
UCI-code:
 DQS
Fietsensponsor:
Specialized
Tenue 2020:


Het jaar van Deceuninck-Quick-Step

In de lange en succesvolle historie van de Deceuninck-Quick-Step zijn al zoveel historische overwinningen geboekt, dat het voor de renners heden ten dage lastig is om die te overtreffen. Eén renner uitgezonderd. Hij reeg afgelopen seizoen het succes aan elkaar en presteerde wat velen voor onmogelijk hielden. We hebben het nu over Julian Alaphilippe.

Alaphilippe wint MSR

De tengere Fransman begon in januari al met winnen in de Vuelta a San Juan en hield dat vol tot in de Tour de France, waar hij naast twee ritzeges ook maar liefst veertien dagen de gele trui droeg. Pas in etappe 19 naar Tignes, moest hij het hoofd buigen voor Egan Bernal. Eerder al drukte hij zijn stempel op het voorjaar, met zeges in de Strade Bianche, twee ritten in Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl. Voeg daar een tweede plek in de Brabantse Pijl en vierde plek in de Amstel Gold Race aan toe en je kunt veilig stellen dat Alaphilippe dé man van het voorjaar was.

Met 68 zeges kroonde Deceuninck-Quick-Step zich opnieuw tot meest winnende WorldTour-ploeg. Het grootste aandeel in dat aantal is voor Elia Viviani. De Italiaanse topsprinter was goed voor tien zeges namens de ploeg, en de Europese titel namens zijn land. Ook Fabio Jakobsen was opnieuw zegerijk. De Nederlander noteerde in zijn tweede jaar voor de ploeg opnieuw zeven overwinningen, waaronder het Nederlands kampioenschap, de Scheldeprijs en twee ritzeges in de Ronde van Spanje.

Gilbert de beste in Roubaix

In de kasseiklassiekers, van oudsher hét terrein van de ploeg, wist de ploeg wederom een onuitwisbare stempel te drukken. Zdeněk Štybar begon eind februari meteen goed met winst in de Omloop Het Nieuwsblad, een dag later deed Bob Jungels hetzelfde in Kuurne-Brussel-Kuurne. Florian Sénéchal won Le Samyn, Štybar veroverde ook de E3 BinckBank Classic, Jakobsen won opnieuw de Scheldeprijs en er werd in stijl afgesloten met een imponerende overwinning in Parijs-Roubaix door Philippe Gilbert. De ervaren Waal kon daarmee zijn vierde monument wegkruisen. Alleen Milaan-San Remo ontbreekt nog op zijn palmares.

Dan was er ook nog het opzienbarende eerste profjaar van Remco Evenepoel. De jonge Belg temperde bij aanvang van zijn wielerjaar de verwachtingen. Desondanks verbaasde hij vriend en vijand met zijn prestaties. Dat begon al in januari in de Vuelta a San Juan, waar hij lange tijd uitzicht had op winst in de tijdrit. Hij werd uiteindelijk derde.

Heel lang hoefde de pas 19-jarige REV niet op zijn eerste profzege te wachten. In de Baloise Belgium Tour was hij in de tweede rit naar Zottegem iedereen te snel af. Hij zou eindelijk ook het eindklassement winnen. Met afstand het meest indrukwekkende was zijn solo-overwinning in de Clásica San Sebastián, waar het parcours als een rode loper voor zijn klasse diende. Vijf dagen later won hij en passant ook het EK tijdrijden in Alkmaar. Deze prestaties bezorgden hem bijna alle Belgische sportprijzen die aan het eind van het seizoen werden uitgereikt.

In je eerste jaar meteen een vette prijs in een van de topklassiekers – foto: Cor Vos

De enige plek waar Deceuninck-Quick-Step ietsje minder voor de dag kwam, waren de klassementen. We hebben het dan alleen over het aantal gewonnen eindklassementen van drie stuks; Baloise Belgium Tour (Evenepoel), Ronde van Slowakije (Yves Lampaert) en de Tour of Guangxi (Enric Mas). Laatstgenoemde renner kende een degelijk seizoen – hij werd vierde in Algarve, 14e in Baskenland, 22e in de Tour – maar miste de uitschieter van een jaar eerder, toen hij op het podium van de Vuelta eindigde.


Aantal overwinningen: 68

Belangrijkste resultaten:
flag-nr1 flag-fr Parijs-Roubaix
flag-nr1 flag-it Milaan-San Remo
flag-nr1 flag-fr Drie ritzeges Tour de France (+ 14 dagen gele trui)
flag-nr1 flag-es Clásica San Sebastián
flag-nr1 flag-es Vijf ritzeges Vuelta a España
flag-nr1 flag-it Strade Bianche
flag-nr1 flag-be Waalse Pijl
flag-nr1 flag-be Baloise Belgium Tour
flag-nr1 flag-be Omloop Het Nieuwsblad
flag-nr1 flag-be E3 BinckBank Classic
flag-nr1 flag-be Scheldeprijs


Transfers

Op de teamvoorstelling presenteerde Lefevere maar liefst elf nieuwe renners voor 2020, waarvan Sam Bennett de meest aansprekende renner was. De Ierse sprinter was tevens het middelpunt van een langslepende transfersoap. BORA-hansgrohe wilde lange tijd niet toegeven aan zijn wens om te vertrekken. Bij de Duitse ploeg werd hij in 2019 gepasseerd voor de Tour de France, maar in andere koersen kwam de nationaal kampioen van Ierland tot liefst dertien seizoenszeges.

Deceuninck-Quick-Step versterkte zich vooral in de breedte met het aantrekken van klimmer Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec) en de snelle klassiekermanne Bert Van Lerberghe (Cofidis), Davide Ballerini (Astana) en Stijn Steels (Roompot-Charles). Daarnaast nam Bennett zijn vaste lead out-man Shane Archbold uit Nieuw-Zeeland met zich mee, met wie de topsprinter al jarenlang een uitermate succesvol duo vormt.

Mauri Vansevant was de beste in de Ronde van de Aosta-vallei – foto: Giro della Valle D’Aosta-Mont Blanc 2019

Ook investeert de Belgische WorldTour-ploeg opnieuw volop in talentontwikkeling met het aantrekken van Jannik Steimle, Ian Garrison, Andrea Bagioli en João Almeida. Vanaf juli is ook Mauri Vansevenant onderdeel van The Wolfpack. De 20-jarige zoon van oud-prof Wim Vansevenant baarde afgelopen seizoen opzien door een opvallende de Giro Valle d’Aosta te winnen en als zesde in het klassement van de Tour de l’Avenir te eindigen. Sprinter Steimle won als stagiair al het Kampioenschap van Vlaanderen, rasklimmer Bagioli won onder meer de Ronde van Lombardije U23 en zondetalent Almeida was in 2018 nog goed voor winst in de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik.

Tegenover de komst van de elf renners staat het vertrek van acht renners, en dat zijn niet de minsten. Twee van de kopmannen hebben nieuwe oorden opgezocht. Gilbert keert na acht jaar terug bij Lotto Soudal, waar hij ook al tussen 2009 en 2011 onder contract stond. Sprinter Elia Viviani zet zijn loopbaan voort bij Cofidis, dat de stap naar de WorldTour maakt. In zijn kielzog heeft hij lead out Fabio Sabatini met zich mee genomen. Zijn collega met dezelfde rol – Maximiliano Richeze -is overgestapt naar UAE Emirates, waar hij herenigd is met Fernando Gaviria.

Europees kampioen Elia Viviani – foto: Cor Vos

Het succesteam van Lefevere heeft ook afscheid moeten nemen van Enric Mas (tweede in de Vuelta 2018). De talentvolle Spaanse ronderenner is de nieuwe grote man bij Movistar. En hoewel hij kon bijtekenen, besloot Petr Vakoč nieuwe oorden op te zoeken. De Tsjech, die in januari 2018 in Zuid-Afrika werd aangereden door een vrachtwagen en daarvan zestien maanden moest herstellen, is een nieuwe ploegmaat van Mathieu van der Poel. Bij Alpecin-Fenix vormt hij samen met de Nederlander en Tim Merlier het koptrio in het klassieke voorjaar. Ook Eros Capecchi en Davide Martinelli vertrokken.

UIT
flag-be Philippe Gilbert (Lotto Soudal)
flag-it Elia Viviani (Cofidis)
flag-ar Maximiliano Richeze (UAE Emirates)
flag-it Eros Capecchi (Bahrain McLaren)
flag-es Enric Mas (Movistar)
flag-cz Petr Vakoč (Alpecin-Fenix)
flag-it Fabio Sabatini (Cofidis)
flag-it Davide Martinelli (Astana)

IN
flag-it Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec)
flag-be Bert Van Lerberghe (Cofidis)
flag-it Davide Ballerini (Astana)
flag-be Stijn Steels (Roompot-Charles)
flag-it Andrea Bagioli (Colpack)
flag-us Ian Garrison (Deceuninck-Quick-Step)
flag-de Jannik Steimle (Team Vorarlberg)
flag-pt João Almeida (Hagens Berman Axeon)
flag-be Mauri Vansevenant (neo-prof) – vanaf 1 juli 2020
flag-ie Sam Bennett (BORA-hansgrohe)
flag-nz Shane Archbold (BORA-hansgrohe)


Ambities voor 2020

Deceuninck-Quick-Step wil in 2020 de ingezette koers voortzetten. De Belgische ploeg zal – niet geheel verrassend – ook dit jaar weer mikken op de kasseiklassiekers. Een grote vervanger voor Philippe Gilbert is niet geworven, dus net afgelopen jaren krijgen de talenten uit de eigen gelederen de kans om op te staan en uit te groeien tot ster.

De kern voor het Vlaamse voorjaar zal opnieuw bestaan uit Kasper Asgreen, Tim Declerq, Bob Jungels, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Florian Sénéchal en Zdeněk Štybar. Nieuwkomers Davide Ballerini, Jannik Steimle en Bert Van Lerberghe mogen zich ook in de debatten mengen. De onderlinge strijd zal dit jaar richting de Ronde van Vlaanderen nog heviger zijn, want er is mogelijk een plekje minder te verdelen. Julian Alaphilippe heeft namelijk aangegeven Vlaanderens Mooiste graag te willen rijden.

Alaphilippe in het geel – foto: Cor Vos

De Fransman kiest voor een heel andere seizoensopbouw. Zijn zeges in de Strade Bianche en Milaan-San Remo zal hij niet verdedigen en ook Tirreno-Adriatico staat niet op zijn programma. In plaats daarvan kiest hij voor wedstrijden in Argentinië (Vuelta a San Juan) en Colombia (Tour Colombia 2.1), om er daarna te staan in Parijs-Nice. In april staan vervolgens Dwars Door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en het Waalse drieluik op het programma. In de Tour de France heeft Alaphilippe géén klassementsambities (want niet de juiste ploeg), maar gaat hij vol voor ritzeges.

Op de teampresentatie werd opvallend weinig over de Tour de France gesproken. Natuurlijk staat het wel op de radar van Alaphilippe (ritten) en Sam Bennett (sprints), maar verder werd vooral vooruitgeblikt naar de Giro d’Italia. Dat is de wedstrijd waarin Remco Evenepoel zijn debuut in een grote ronde gaat maken.

In Boedapest, de stad waar de Giro start, begint de race met een individuele tijdrit die Evenepoel zou moeten passen. De grote vraag is hoe ver hij gaat kunnen komen in het klassement, al zegt hij zelf vooral op ritsucces te mikken. Iemand die dat ook wil doen is Fabio Jakobsen. Bij de Nederlands kampioen staat – net als bijna bij alle andere topsprinters – de Giro op het programma.

Voor de rondes van een week (en de Giro) schuift James Knox een plek op in de pikorde. De jonge Brit (een van de Deceuninck-Quick-Step-verrassingen van 2019) hoeft Mas niet meer voor zich te dulden en heeft dus iets meer speelruimte, al is daar nu wel Evenepoel bijgekomen. Jungels valt daar ook tussen weg, want de Luxemburger heeft zijn klassementsambities voorlopig in de ijskast gezet. Hij focust zich dit jaar op de eendagswedstrijden.

Selectie Deceuninck-Quick-Step 2020
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-pt João Almeida
flag-nz Shane Archbold
flag-dk Kasper Asgreen
flag-it Andrea Bagioli
flag-it Davide Ballerini
flag-ie Sam Bennett
flag-it Mattia Cattaneo
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Tim Declercq
flag-be Dries Devenyns
flag-be Remco Evenepoel
flag-us Ian Garrison
flag-co Álvaro José Hodeg
flag-dk Mikkel Frøhlich Honoré
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-gb James Knox
flag-be Yves Lampaert
flag-dk Michael Mørkøv
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Stijn Steels
flag-de Jannik Steimle
flag-be Pieter Serry
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-be Mauri Vansevenant (vanaf 1 juli 2020)
Totaal: 28 renners

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2020 09:25
Zouden jullie in het vervolg aub dat verschrikkelijke en afgrijselijke REV weg kunnen laten en gewoon bij de naam noemen... die vreselijke maniertjes van hem en je dan zo kinderachtig tegenover de camera gedragen als je uitvalt op een wk... bah! Noem hem gewoon remco evenepoel en laat dat ventje zich eerst maar eens verder bewijzen, met zijn voetbalgedrag
    16 januari 2020 09:31
    Zeurepier
    16 januari 2020 10:52
    En wat nog erger is ,de Belgische kranten denken dat die evenepoel de redder is van de Giro ,om dat er geen grote namen mee doen.Als of dat over het paard getild menneke wel een grote naam is
    16 januari 2020 11:13
    Oei, zo streng? Ik moet zeggen, stond aanvankelijk ook nogal sceptisch tegenover REV (sorry, is best handig) maar vind hem bij interviews net heel down to earth. Je kan hem moeilijk verwijten dat hij weet dat hij een goed renner is toch? Heeft dit jaar al genoeg individuele prijzen gepakt om dat te staven hoor. En wat de Belgische media betreft, dat moet je tegen hen zeggen, niet tegen REV!
    16 januari 2020 11:20
    Akkoord, dat we niet weten wat Evenepoel bergop kan.
    San Sebastian is lastig, maar GVA rijdt er ook podium...
    Ik kijk uit naar de lange klimmen, zeker omdat hij zich niet kan beheersen.
    Maar dat hij zich moet bewijzen is wat flauw, als je EK tijdrijden wint, je wint San Sebastian, je rijdt de werelduurrecordhouder het snot uit zijn neus, zilver haalt op WK Tijdrijden...
    Dan rijden er andere renners rond die veel minder brieven hebben na 10 profjaren en toch denken dat ze een grote klassieker of ronde kunnen winnen.
    16 januari 2020 11:42
    Jippie, alweer een 'wat ik vind van Evenepoel is ...' - topic.

    Hoog angstbijtgehalte ook, dat het de nieuwe Armstrong wordt.
    16 januari 2020 12:25
    misschien wat minder in de spiegel kijken kan wonderen verrichten
    16 januari 2020 12:39
    @vinyakke ik heb geen moeite met renners die zichzelf goed vinden, dikke prima en talent heeft remco genoeg... maar als je een groot coureur en vedette wil zijn zoals die zich nu al voor doet, moet je dat ook zijn bij verlies, dat zijn de echte grote renners.. je kunt niet elke dag winnen
    16 januari 2020 13:14
    Wat een anticiperend gezwam zeg. Wanneer heeft hij nou überhaupt de kans gehad om jouw vooroordeel te bevestigen of ontkrachten ? Dat moet nog blijken,.
    16 januari 2020 14:56
    @rv de beelden van yorkshire zeggen toch genoeg nadat die af moest haken samen met phil.. totaal geen schande gezien de omstandigheden, maar dan verontwaardigd de camera weg staan te wuiven omdat een cameraman dat in beeld neemt... ben ik er gelijk klaar mee
    16 januari 2020 16:35
    Maar je hebt nog wel een supermarkt over in de buurt nadat er een paar ‘zo’ naar je keken?
    16 januari 2020 21:33
    Doe de boodschappen nu zes dorpen verderop, gaat al een week goed
16 januari 2020 10:21
Ik vind het moeilijk om te zeggen of DQS er nu op vooruit of achteruit is gegaan deze transferperiode. Qua namen denk ik achteruit, maar potentie misschien wel vooruit. Bennett kan het gemis van Viviani wel opvangen. Evenepoel vult gemakkelijk het gat op wat Mas laat vallen en het vertrek van Gilbert zorgt er alleen maar voor dat andere renners een kans krijgen. Ik denk dat ze bij DQS wel balen dat de hele sprinttrein vertrekt, met als belangrijkste man Richeze. Wat mij betreft de beste lead-out man van de wereld. Die wint gewoon koersen voor sprinters.

Al met al denk ik dat DQS dit jaar weer de beste ploeg gaat zijn met de meeste overwinningen.
    16 januari 2020 11:38
    Ik heb bij Quickstep al een paar jaar het idee dat de '2e lijn' wat afneemt in ervaring en kwaliteit maar ja de resultaten zijn er nog steeds en ook in 2020 zal het weer zo gaan, dat doen ze toch gewoon heel erg goed.
16 januari 2020 10:57
Gasten als Cattaneo en Ballerini vind ik geen typische DQS aanwinsten, vooral die eerste ben ik benieuwd naar wat zijn rol wordt, maar waarschijnlijk zal het in de ondersteuning van Alaphilippe zijn. Met het vertrek van Mas is het AK-gedeelte er natuurlijk ook niet op vooruit gegaan, zeker als Jungels zijn focus nog verder verlegt op eendagskoersen.
16 januari 2020 11:12
Senechal voor de verrassing van het voorjaar.
16 januari 2020 11:52
Veel nieuwe jong wolven die gaan verrassen !
16 januari 2020 12:07
Dit kan wel eens een tussenjaar worden (relatief dan). Bennett wordt m.i. wat overschat. Naar mijn mening is het iemand die met wat mazzel een Touretappe kan pakken, maar niet structureel de snelheid heeft om op dat niveau te winnen. Dus qua sprinten verwacht ik wat mindere resultaten. Vervolgens heb je Alaphilippe die dit jaar andere wedstrijden gaat rijden. Dus Strade en San Remo kan hij niet prolongeren. Of Alaphilippe het in Vlaanderen kan is afwachten. Sowieso kan de Tour van 2019 haast niet geëvenaard worden qua succes. Ondanks dat DQS in 2020 nog steeds een van de 5 beste ploegen zal zijn, zie ik ze makkelijk 10-15 overwinningen minder pakken waarbij met name de kwaliteit van de overwinningen terugvalt.
    16 januari 2020 23:48
    Mij lijkt Bennett net een absolute topper en een betere sprinter dan Viviani te kunnen worden. Ik was niet zo wild van Viviani, met zo n trein en zulke sterke mannen rond zich vond ik dat hij te weinig (daarom niet weinig, maar niet genoeg) won. Time will tell!
16 januari 2020 12:28
Is al enkele jaren één van de meest succesrijke ploegen in wielerland onder leiding van Lefevere en blijkbaar tot nogal wat afgunst bij sommige noorderburen.
De kans is vrij groot dat het dit jaar wel iets minder kan worden maar dat is toch logisch na zo'n boerenjaar als 2019.
16 januari 2020 12:45
Waarom rijdt Alaphilippe MSR niet? Is bij elke deelname al dicht geëindigd. Vorig jaar winnaar. Tussen MSR en RVV ligt ook behoorlijk wat tijd voor recuperatie.
    17 januari 2020 15:52
    Omdat hij bang is om er door MVDP af te worden geknald op de Poggio. Als deze er in komt, ten minste.
16 januari 2020 13:29
Is niet nodig. Anderlecht kennende, ligt ie daar alweer op straat tegen dat de eerste wegwedstrijd plaatsvindt.
16 januari 2020 13:45
Mijn voorspelling is dat DQS dit jaar het een stuk minder gaat doen dan vorig jaar qua punten en overwinningen. Sowieso speelt hier regressie naar het gemiddelde mee natuurlijk.

Toch denk ik dat ze 45+ overwinningen gaan behalen.
    16 januari 2020 14:07
    Minder dan 45 zou me verbazen. De 3 sprinters samen zullen wel voor 24 overwinningen zorgen. Alaphilippe + Evenepoel samen zijn goed voor 12 overwinningen, als 't niet meer is. En dan zijn er nog 23 renners over.
    16 januari 2020 15:48
    Ik denk toch makkelijk 60 zeges met deze ploeg
    16 januari 2020 17:40
    Ik denk dat REV alleen al goed is voor 60 zeges. Minimaal!
16 januari 2020 15:25
Het lijkt er niet naar dat hij stopt met Deceuninck Quick-Step.
Zal Anderlecht er eerder bij nemen.
16 januari 2020 15:36
DCQS zal vermoedelijk niet goed betalen.
16 januari 2020 17:19
Weet je, er zijn al jaren grote namen vertrokken bij Lefevere, en het is maar zelden dat ze nog op hetzelfde niveau presteren nadien. Brambilla, Kittel, Tony Martin, enz, enz. Viviani schat ik anders in, maar toch: grote namen mogen vertrekken, aan de ene kant halen ze meestal zelf dus niet meer hetzelfde niveau wegens gewoonweg mindere team mentaliteit en aanpak, en andersom haalt die team aanpak van Lefevere sowieso weer andere renners naar boven. Vergeet niet hoe ze Alaphilippe zijn gaan vinden in het veldritteam van het Franse leger nota bene! Niemand zag die komen, maar lefevere wel, en bam, alweer een topper. Dus: vraag is eerder: wie wordt de nieuwe ontdekking en aanwinst die de rest had veronachtzaamd! Ze zullen maw blijven winnen hoor, tot spijt van wie het benijdt.
16 januari 2020 18:50
REV1703 wordt de man van 2020 !
Zelfverzekerd maar absoluut niet arrogant.
En ja soms maakt hij nog een beginnersfoutje (kwa mentaliteit) in al zijn enthousiasme, maar vergeet niet dat hij nog een tiener is (tot 25/1 :-) )
    16 januari 2020 22:10
    Ik ben benieuwd of Evenepoel ook de veelwinnnaar gaat worden. Hij heeft zijn start in het profpeloton niet gemist, maar ik denk dat hij maar 1 manier heeft om te winnen. Namelijk solo.

    En laten ze hem nog zo makkelijk rijden als in zijn eerste jaar. Ze weten dat als hij gaat, dat je mee moet zijn. Want weg=weg. Ze zullen dus wat meer op zijn wiel letten, en hem niet meer de zege "cadeau" doen zoals in San Sebastian.

    En of hij ook de topper is als het lang bergop gaat, is nog af te wachten. Tot op heden heeft hij dat nog niet kunnen laten zien bij de profs.

    Als hij het ergens moet gaan rapen, dan is het in mijn ogen in de tijdritten, en in ritten met flink wat hoogtemeters maar zonder het echte hooggebergte.

    Maar wie weet gaat hij me verrassen...
    16 januari 2020 22:49
    @Michelangelo
    Je lult uit je nek. Schei toch uit. Kijk San Sébastian opnieuw. 5 man wou meespringen met Remco. Amador en nog een Movie gingen vol gas maar kwamen niet dichter. Er was er een mee, maar die moest 'm late rije.
    16 januari 2020 23:07
    Je maakt mij niet wijs dat die renner van trek? de enige was die mee kon op dat moment. Kom op zeg. Ik denk vooral dat de topfavorieten zich vergist hebben in de inhoud van het jonge knaapje.

    En een aantal km eerder was hij nog gelost. Als de kop van de koers dáár wat harder doorrijdt, dan komt evenepoel nooit meer vooraan. Of is jouw indruk dat hij het ook dan makkelijk had dichtgereden?

    Ik weet, ALS telt niet in de topsport. En hij was als eerste bij de streep en dat is wat telt. Ik denk alleen dat ze hem de volgende keer niet laten terugkomen. Of de kopmannen meteen op zijn wiel zitten en niet een luitenant mee sturen of de achtervolging te laten doen.

    En dan wordt winnen toch ineens een stukje lastiger.
    16 januari 2020 23:11
    Kijk gewoon.. Hij springt rechts het lint van het peloton uit. 5 man achter hem gaan recht op de trappers staan. Geen 1 is mee.

    En Movistar was al een hoog tempo aan het rijden en De Cauwer snapte het niet. Toen ging Amador zich nog platter leggen.

    en Skujins reed er al voor. Je roept maar wat maar je ken er niks van. Echt.. triest.
    17 januari 2020 07:58
    @ Sam een Evenepoel lover? Niemand mag iets over hem zeggen?
16 januari 2020 20:26
Ik ben ook wel benieuwd of Cavagna weer een stap kan zetten dit jaar. Moet met zijn kwaliteiten toch in veel wedstrijden mee kunnen doen voor de ereplaatsen.
16 januari 2020 21:04
Ben benieuwd of ze Bettiol dit jaar gaan laten rijden.
16 januari 2020 21:51
Gaan gewoon weer hun overtal vakkundig uitspelen. Met een Jungels voorop zitten Lampaert + een rappe man in de spreekwoordelijke zetel en de concurrentie met het niet zo spreekwoordelijke 'f*ck'-gevoel.

x overwinningen + 30 sprintzeges.
    16 januari 2020 22:03
    Denk overigens dat het koersgedrag van VDP in het voorjaar vaak het koersplan van DQS om zeep heeft geholpen. In plaats van te wachten tot een grote groep met 2-3 DQS vertrekt of overblijft, ging Mathieu vaak zelf van wat verder. In de meeste gevallen is er dan ook een select gezelschap met hem mee, en ook vaak maar 1 van DQS (ipv 2 of 3).

    Geen overtal, maar 1 tegen 1. En als er één topper van DQS mee zit, dan rijden ze daarachter niet. En als je dan net wat meer punch hebt of een betere sprint....
    16 januari 2020 22:44
    Oneens met je gebruik van het woordje vaak. In de Brabantse Pijl ging niet VdP aan maar Alaphilippe (enige heuvelkopman) DDV was een knap staaltje van Corendon door te openen op de Trieu. Das 1 keer.

    Vaak= De Omloop, KBK, E3 en Roubaix dit jaar.
    De Ronde Gilbert, Ronde en E3 Terpstra.

    Zo heb je niet altijd 'de rapste'/'de topfavoriet' nodig om te winnen. Dat is wat ik wil zeggen. Doen hun al 100 jaar. Dus dat kan met deze mannen dit jaar ook.
    16 januari 2020 23:27
    "Vaak" is misschien niet de goede woordkeuze gezien het beperkte klassieke programma van mathieu afgelopen voorjaar.
    Maar ik kan me herinneren dat hij in de Brabantse pijl al enkele keren zelf aan de boom heeft geschud. In ddv ging hij van ver.

    Wat bijv. Van avermaet zelden doet, is zelf openen. En als je wacht tot dqs zelf gaat openen, dan weet je dat ze proberen om met 3 sterke mannen vooraan te komen. Met de hele ploeg Op kop beginnen, en dan vol gas. En dan blijft er een selecte groep over met een overtal dqs. En dat spelen ze prima uit.

    Maar als je als topper zelf het initiatief pakt zal er waarschijnlijk maar 1 van dqs meespringen. Geen overtal, geen spelletjes. Andere koers en andere kansen.

    Helaas zijn er te weinig toppers die zó kunnen of durven koersen. Sagan, vd poel. En wie dan nog?
    16 januari 2020 23:52
    Gilbert, Lampaert, Terpstra, Evenepoel, Jungels, Fuglsang, Bardet, Wallays.

    Allemaal al aanvallen opgezet van ver.

    Goh toevallig een paar Quicksteppers bij.
    17 januari 2020 00:12
    Veel anderen proberen wel te openen maar raken niet weg.

    Van Avermaet doet dat wel, het lukte hem in zijn beste jaren ook gewoon meerdere keren.

Reacties zijn gesloten.