Hodeg, disciplinaire commissie, selecties E3 Harelbeke

dinsdag 20 maart 2018 om 20:00
Hodeg, disciplinaire commissie, selecties E3 Harelbeke

Álvaro José Hodeg - foto: © Luc Claessen / Getty Images

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Álvaro José Hodeg, de zaak rondom Moscon en Reichenbach en enkele selecties voor de E3 Harelbeke. 

Hodeg moest eigenlijk Hodge zijn

Er is een en ander duidelijk geworden over hoe de naam van het nieuwe Colombiaanse sprinttalent uit te spreken. Álvaro José Hodeg stamt af van de Schotse familie Hodge, wat je ook op z’n Brits uitspreekt (fonetisch: Hodsj). Nu is in Colombia ergens bij de inschrijving bij de gemeente of in het land iets misgegaan, waardoor de wielrenner door het leven gaat als Hodeg. Het is niet het eerste verhaal uit de wielrennerij waarin zoiets verkeerd gaat. Misschien kent u het verhaal waarin de vader van Winner Anacona (van Movistar) zijn zoon wilde vernoemen naar de Nederlander Peter Winnen, maar waar ook een fout gemaakt werd bij de inschrijving.


Moscon en Reichenbach op 9 april bij disciplinaire commissie

Op 9 april komt de zaak van Gianni Moscon en Sébastien Reichenbach voor de disciplinaire commissie van de UCI. Dat bevestigt UCI-voorzitter David Lappartient tegen La Gazzetta Dello Sport. “De commissie zal de renner in kwestie, degene die hem beschuldigt en ook eventuele getuigen horen. Twee tegengestelde situaties worden dan vergeleken: het is zwart of wit”, aldus Lappartient. De Italiaanse renner van Sky zou in oktober tijdens de Tre Valli Varesine Reichenbach moedwillig van de fiets hebben geduwd. De Zwitser brak door de val zijn elleboog en bekken. Het verhaal tussen de FDJ-renner en Moscon kent een voorgeschiedenis.


Sky met Van Baarle en Moscon naar E3 Harelbeke

Dylan van Baarle is één van de zeven Sky-renners die komende vrijdag aan de start zal staan van de E3 Harelbeke. De 25-jarige Nederlander vormt samen met Gianni Moscon en Ian Stannard het geraamte van de ploeg. Zij zullen worden bijgestaan door de runner-up van de voorbije Omloop het Nieuwsblad Lukasz Wisniowski, Christian Knees, Owain Doull en Michal Golas.

De Britse sterrenformatie zal met vertrouwen afzakken naar Harelbeke, gezien de recente geschiedenis. Zowel in 2015 als 2016 wist de ploeg met Geraint Thomas en Michał Kwiatkowski de laureaten af te leveren. Beide renners geven nu echter de voorkeur aan een andere opbouw naar de overige voorjaarsklassiekers.

https://twitter.com/TeamSky/status/976050510900989952


Matthews voert Sunweb-troepen aan in E3 Harelbeke

Naast Sky heeft ook Sunweb zijn huiswerk klaar voor de E3 Harelbeke. De Duitse formatie zal worden aangevoerd door Michael Matthews. De Australiër wist in Milaan-San Remo (7e) zijn seizoen weer een kickstart te geven na zijn in de Omloop het Nieuwsblad opgelopen schouderbreuk.

Matthews zal het kopmanschap moeten delen met Søren Kragh Andersen. De jonge Deen treedt weer in competitie na zijn ziekte, die hem tot opgave dwong in Tirreno-Adriatico. Matthews en Andersen zullen worden bijgestaan door de landgenoten Mike Teunissen, Roy Curvers, Lennard Hofstede, Tom Stamsnijder en de Duitse sprinter Phil Bauhaus.


Brioude hengelt naar finish Tourrit in 2019

De kans bestaat dat de Tour de France van 2019 een bezoekje zal brengen aan Brioude. Deze bijna 7000 inwoners tellende gemeente – gelegen in het Franse departement Haute-Loire – heeft zich bij organisator ASO kandidaat gesteld voor het organiseren van de start of finish van een Touretappe.

Brioude wilde aanvankelijk dit jaar al gastheer zijn van een Touretappe, maar ving uiteindelijk bot bij ASO. De gemeente hoopt te profiteren van het feit dat Romain Bardet – die in de voorbije twee edities van La Grande Boucle op het eindpodium stond – hier ruim 27 jaar geleden het levenslicht zag.

Mocht de gemeente in zijn opzet slagen, dan betekent het dat de Tour voor de tweede maal in zijn geschiedenis Brioude zal aandoen. De eerste keer was in 2008, toen het peloton vanuit Brioude vertrok voor een 158 kilometer lange etappe naar Aurillac. Het was uiteindelijk Luis León Sáncez die als winnaar uit de bus wist te rollen.


Dit artikel delen:

9 Reacties

ditisdavid 20 maart 2018 om 20:20

Edit redactie: Uiteraard, aangepast

0
Haanaf 20 maart 2018 om 20:26

Vrijdag alweer de E3 prijs. Heerlijk, zin in. :)

Mooie formatie van Sky. Ik ben benieuwd of Wisniowski zijn sterke prestatie in het openingsweekend kan doorzetten naar de Vlaamse weken.

0
Verweggistan 20 maart 2018 om 21:01

”Twee tegengestelde situaties worden dan vergeleken: het is zwart of wit”.
In de context van dit verhaal wat ongelukkig.

0
Romāns Vainšteins 20 maart 2018 om 21:11

Maar wel toffer daardoor !

0
xistnc 20 maart 2018 om 21:30

Edit redactie: Bedankt, is toegevoegd.

0
assen 20 maart 2018 om 22:20

Mooi dat Teunissen weer meedoet, ben benieuwd.

0
Lalsacien 20 maart 2018 om 22:22

Het verhaal over de naam Hodeg heb ik vanmiddag José Been horen verkondigen op Eurosport.

0
Romāns Vainšteins 21 maart 2018 om 10:29

Dat was vast niet te harden weer, het zijn dan ook bijzonder irrelevante rotweetjes waar we geen zak aan hebben.

0
Arry1337 21 maart 2018 om 11:02

Allemaal leuk dat het Hodge had moeten zijn, maar zijn naam is nu Hodeg.
Winner is ook Winner en niet Winnen. Als telt niet, dus gewoon Hodeg uitspreken…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone