Wooning Zesdaagse presenteert nieuwe koppels, neef Alaphilippe coach bij Deceuninck-Quick Step

vrijdag 18 oktober 2019 om 13:50
Wooning Zesdaagse presenteert nieuwe koppels, neef Alaphilippe coach bij Deceuninck-Quick Step

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het startveld van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam en de nieuwe coaches bij Deceuninck-Quick Step, onder wie de neef van Julian Alaphilippe!

Zesdaagse Rotterdam presenteert weer twee koppels

Opnieuw zijn twee koppels aangekondigd voor de Wooning Zesdaagse van Rotterdam: de Belgen Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande vormen een duo en ook de Polen Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski zijn er, net als vorig jaar, bij. “We streven ernaar om het deelnemersveld erg divers te maken”, licht wedstrijdleider Peter Schep toe. “Daarbij proberen we echte pistiers, die op de zesdaagsen en kampioenschappen uitblinken, aan te vullen met sterke wegrenners.”

De Wooning Zesdaagse wordt gehouden van 2 tot en met 7 januari 2020

Voorlopige deelnemerslijst Wooning Zesdaagse 2019
flag-be / flag-be Jasper De Buyst-Tosh Van der Sande
flag-pl / flag-pl Daniel Staniszewski-Wojciech Pszczolarski
flag-es / flag-es Sebastián Mora-Albert Torres
flag-be / flag-be Kenny De Ketele-Robbe Ghys
flag-nl Niki Terpstra-?


Deceuninck-Quick Step trekt nieuwe coaches aan

Deceuninck-Quick Step heeft haar ploeg uitgebreid met de coaches Vasilis Anastopoulos en Franck Alaphilippe, die bij het team zijn neef Julian tegenkomt. Zij komen de groep coaches versterken, waar ook Tom Steels en Koen Pelgrim deel van uitmaken.

Oud-renner Vasilis Anastopoulos werd in de jaren 2000 veelvoudig Grieks kampioen, studeerde later Sportwetenschappen en was ook meerdere jaren manager van de Griekse nationale ploeg. Daarna ging hij als performance manager aan de slag bij SEG Racing Academy, waarbij hij van dichtbij de ontwikkeling van Fabio Jakobsen meemaakte. Met de Nederlander wordt hij bij Deceuninck-Quick Step opnieuw herenigd.

Ook Franck Alaphilippe heeft gekoerst, tot zijn tijd als twintiger. Toen maakte hij de switch naar de coaching en werd hij in het trainingscentrum van Saint-Amand-Montrond verantwoordelijk voor de nieuwelingen en junioren. Ook zag hij van dichtbij zijn neef Julian uitgroeien tot een van de beste renners ter wereld. “We hebben al een aantal nieuwe renners aangekondigd, maar de toevoeging van Franck en Vasilis is eveneens erg belangrijk”, licht ploegbaas Patrick Lefevere toe.

“We hebben al geweldige coaches, wat terug te zien is in onze resultaten de recente seizoenen, maar om succesvol te blijven moeten we verder ontwikkelen en blijven verbeteren”, zei hij nog.

Dit artikel delen:

1 Reactie

xistnc 18 oktober 2019 om 15:18

De hier vermelde CV van neef Franck lijkt me niet helemaal volledig, gezien de actualiteit.

Headlines

Materiaalzone

Populair