Petr Vakoč, Chloe Hosking, Martin Laas, Romain Bardet

Petr Vakoč, Chloe Hosking, Martin Laas, Romain Bardet

foto: Sirotti

Door Julian Dubbeld en Koen Middendorp
zaterdag 27 januari 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen over de Cadel Evans Great Ocean Road Race voor vrouwen, de transfer van Martin Laas naar Illuminate en de geslaagde operatie van Petr Vakoč. 

Petr Vakoč succesvol geopereerd aan gebroken ruggenwervels

Petr Vakoč is succesvol geopereerd aan zijn op training opgelopen gebroken ruggenwervels. De Tsjech van Quick-Step Floors werd afgelopen vrijdag op trainingskamp in Zuid-Afrika samen met ploegmaat Laurens De Plus aangereden door een vrachtwagen. De 25-jarige klassiekercoureur moet nog tien dagen in het ziekenhuis van Nelspruit verblijven, alvorens hij in Europa verder aan zijn herstel mag werken. Het is nog niet bekend hoelang Vakoč uit de roulatie is.


Hosking klopt Elvin en Bronzini in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Chloe Hosking heeft in een sprint de Cadel Evans Great Ocean Road Race naar haar hand gezet. De Australische renster van Alé Cipollini volgt Annemiek van Vleuten, die in de laatste kilometers aanviel maar uiteindelijk haar benen stilhield om sprintster Elvin te helpen, op als winnares.


Martin Laas vindt in extremis onderdak bij Illuminate

Martin Laas heeft toch nog een ploeg weten te vinden voor 2018. De 24-jarige sprinter uit Estland tekent een eenjarige verbintenis bij het continentale Illuminate. Laas – de voorbije twee seizoenen actief voor het één divisie hoger uitkomende Delko Marseille Provence KTM – eindigde in de voorbije Tour of Hainan nog viermaal als runner-up achter de Italiaan Jakub Mareczko.


Romain Bardet verkent kasseienrit Tour: “Het zal een puinhoop worden”

Romain Bardet neemt de kasseienetappe in de komende Tour de France uitermate serieus. Ter voorbereiding zal de Franse klimmer Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen rijden, maar afgelopen vrijdag heeft Bardet al de vijftien kasseistroken verkend met onder meer Belgisch kampioen Oliver Naesen en de nieuwe Franse aanwinst Tony Gallopin.

Na afloop van de verkenning – die gekenmerkt werd door fikse regenval – is Bardet duidelijk tegenover L’Equipe. “De rit zal een ware puinhoop opleveren. Hier zullen zonder twijfel de grootste verschillen tussen de klassementsrenners ontstaan. Ik heb ervan genoten. Het geeft de koers iets extra’s.”

https://twitter.com/AG2RLMCyclisme/status/956890641002323968?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.cyclingnews.com%2Fnews%2Fbardet-hits-paris-roubaix-cobbles-in-tour-de-france-recon%2F

Dit artikel delen:

7 Reacties

marehoek 27 januari 2018 om 20:23

Bardet heeft genoten van de verkenning van de kasseienrit van de komende
TDF.
Voor zo een licht manneke zal het genot minimaal zijn geweest, of hij heeft
in de auto van de ploegleider gezeten en zo de rit verkend.
Of hij wil bluffen terwijl hij na elke strook een nieuwe broek heeft moeten
aantrekken, of hij heeft na elke strook zijn broek moeten laten zakken, om
de ellende te ledigen.

0
Chrys 27 januari 2018 om 20:30

@marehoek
Die broeken van AG2R zijn toch al bruin…

0
marehoek 27 januari 2018 om 20:55

@Chrys. daar heb ik niet aan gedacht, dan is die kleur bruin met voorbedachte
rade voor de broeken gekozen.

0
zipp404 27 januari 2018 om 21:38

Er zijn best wel een aantal klimmers die goed over de keien geraken hoor. Oa. Nibali, Benoot, Kwiatkowski, Thomas, Fuglsang, Wiggins (na trandformatie) en misschien ook wel Bardet

0
Moess1e 27 januari 2018 om 23:19

Over kasseien rijden is ook gewoon hard fietsen. Daarom hoop ik des te meer dat Dumoulin de tour ook rijdt. Dat hij dan even al die Mobistar mannetjes op 3 minuten zet

0
Hoebele 28 januari 2018 om 09:44

Annemiek hield niet echt haar benen stil. Ze sprong op 10 km mee met Garfoot en Stultiens, die laatste ging op 6 km solo, AvV en Garfoot werden gegrepen en op 1 km werd ook Stultiens gegrepen.

0
Mwielerfan 28 januari 2018 om 09:48

Bardet slijmt gewoon bij aso

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone