Wiebes wint zware slotrit in AG Tour de la Semois, Bredewold grijpt naast eindzege

zaterdag 17 september 2022 om 18:17
Wiebes wint zware slotrit in AG Tour de la Semois, Bredewold grijpt naast eindzege

foto: Cor Vos

De AG Tour de la Semois (2.2) is geëindigd met een ritoverwinning voor Lorena Wiebes. De renster van DSM was tijdens de tweede en laatste etappe de snelste van een kopgroep van vier. Mischa Bredewold, die vrijdag de eerste etappe won, moest de eindzege aan Maria Giulia Confalonieri laten.

De slotetappe van de AG Tour de la Semois, van en naar Bertrix, bevatte de nodige hellingen en werd verreden onder natte omstandigheden. Dat verhinderde sprintster Lorena Wiebes niet om mee te bikkelen voor de ritzege. De Nederlandse van Team DSM zat in de finale in een elitegroep van vier die om de overwinning streed. In de sprint was Wiebes de snelste. Ze klopte Josie Nelson.

In deze kopgroep van vier ook Mischa Bredewold, die een voorsprong van vier seconden verdedigde ten opzichte van Maria Giulia Confalonieri. De Italiaanse behoorde eveneens tot het kwartet en eindigde als derde, één plekje voor Bredewold. Dat leverde Confalonieri vier bonificatieseconden op. Omdat Bredewold bovendien een gaatje moest laten en zodoende twee seconden prijsgaf, ging de eindzege naar Confalonieri.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Spring Maar Achter Op Bij MIj 17 september 2022 om 18:23

Wat een seizoen, jammer dat ze niet naar het WK mag.

0
Het Vleesmonster Van De Visafslag 17 september 2022 om 18:56

WK parcours is gewoon te zwaar als er paar rondes wordt doorgetrokken.

1
Oblomov 17 september 2022 om 19:21

Zou haar hebben meegenomen met de opdracht om te proberen het wiel van Balsamo te houden. Zou in het slechtste geval een waardevolle leerervaring geweest zijn.

0
Het Vleesmonster Van De Visafslag 17 september 2022 om 19:45

Ik vind het WK, met de breedte van de Nederlandse damesploeg, niet de plek om te leren, Balsamo verteert heuvels dan ook veel beter.

Je zou dan Markus/Van Anrooij thuis moeten laten terwijl dat juist dames zijn die een gat moeten dichten als de toppers een keer niet in een groepje meegaan.

Ik vind het een prima selectie en zou ook geen plek hebben voor Wiebes met minimale kans op een podium.

1
NiM 17 september 2022 om 21:37

Is gewoon een D koers in idem deelnemersveld hoor

0

Headlines

Populair

Materiaalzone