maandag 22 augustus 2022 om 09:29

Wie is de volgende Jumbo-Visma renner in het rood? – WIELERFLITS UPDATE

Video Opnieuw stroomde het Nederlandse wielerpubliek uit om het peloton in de Vuelta a España te zien. In totaal stonden er het afgelopen weekend bijna een miljoen mensen langs de kant. Zondag zwaaiden ze hun helden uit, dinsdag gaat de Ronde van Spanje verder in eigen land. Maar wat levert dit Nederland nu op? Bekijk nu de WielerFlits Update!

Jumbo-Visma blijft heersen en verdelen. Na Robert Gesink en Mike Teunissen kiende de ploeg het zo uit, dat ook gewaardeerde kracht Edoardo Affini minstens een dag in het rood mag rijden. En wie weet is Sam Oomen straks in Spanje wel aan de beurt. Daarnaast beweest Danny van Poppel andermaal misschien wel de beste lead out te zijn, keek Julius van den Berg terug op zijn geslaagde bergtrui-exercitie én komt er ooit weer een Ronde van Nederland? Verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen gaan daar vanuit Breda dieper op in.

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2022 10:45
Volgens mij hebben jullie voor de 'podcast' het verkeerde audio-kanaal gebruikt want daar hoor ik meer omgevingsgeluid dan stem :) (audio van de youtube video is veel beter)
    22 augustus 2022 10:52
    En het begin mag er nog even afgeknipt worden. ;-)
    22 augustus 2022 18:49
    Het zou zo plesant zijn mocht Sammie Oomen de estafette trui mogen overnemen na de 1ste etappe op Spaanse bodem.
22 augustus 2022 12:12
Wat is eigenlijk het record aantal verschillende renners van dezelfde ploeg in de leiderstrui in één ronde?
    22 augustus 2022 21:13
    Volgens Twitter:
    Most GC leaders from a single team in a single Grand Tour edition:
    4:
    US Postal (Vuelta 2004)
    France (Tour 1957)
    Galindo (Vuelta 1946)
    3:
    JUMBO (Vuelta 2022) and many others

    Wat betreft US Postal in de Vuelta 2004: Landis de kopman kwam als eerste over de streep bij de TTT, Van Heeswijk de sprinter pakt hem in sprintrit 2 via de tussensprints, maar die kan heuvelrit 3 niet volgen waardoor Joachim, die in rit 2 ook boni's pakte, de trui overneemt. Maar de hele ploeg verloor die rit wel tijd. Joachim rijdt na etappe 4 nog een dag in de leiderstrui, voor hem na een klimrit over te geven aan klimmer Beltran.
22 augustus 2022 14:24
Jullie gaan er gemakshalve vanuit dat het een Jumbo renner zal zijn? Hoogmoed komt voor de val.
    Eindelijk iemand die wakker is. Niemand minder dan Evenepoel gaat in deze etappe alles en iedereen op een hoopje rijden. De rode trui gaat naar hem en niemand anders.
    22 augustus 2022 16:19
    Mis ik iets? TJV heeft toch nooit gezegd dat ze opnieuw de trui in de ploeg willen doorgeven? Wie is er dan overmoedig en zou kunnen vallen?

    Edit: ik twijfel of ik dat Evenepoel gaat zeker winnen account nou een duimpje omlaag moet geven (want irritant) of omhoog (want ook wel weer een geslaagde parodie).
    22 augustus 2022 17:09
    kan ook gewoon een vluchter zijn toch?

Reacties zijn gesloten.