Westra toch niet gestart in Clásica San Sebastián

zaterdag 30 juli 2016 om 12:24
Westra toch niet gestart in Clásica San Sebastián

Foto: Marcel Koch

Lieuwe Westra zou vandaag zijn rentree in het peloton maken, nadat een mentale dip hem tot een pauze dwong, maar de Fries is toch niet van start gegaan in de Clásica San Sebastián. “Ik ben er nog niet klaar voor”, verklaart hij tegenover WielerFlits. “De Arctic Race of Norway wordt mijn volgende koers.”

Eerder deze week vertelde Westra openlijk over zijn problemen. “Raar gezegd: ik was er gewoon helemaal klaar mee”, stelde hij tegenover WielerFlits. “Dat zijn straffe uitspraken. Maar er is gewoon teveel gebeurd in één jaar tijd. Relatie op de schop, het alleen wonen in Monaco, veel van huis te zijn. Veel dingen om me heen zien gebeuren in de koers, valpartijen, mensen die nog steeds in coma liggen. Al die kleine dingen bij elkaar, kan dus ook Het Beest Westra dus kraken, zeg maar.”

De Astana-renner heeft sinds de Ronde van Zwitserland niet meer gekoerst. Eerder deze week was hij wel actief in de Profronde van Surhuisterveen.

Dit artikel delen:

24 Reacties

achtpuntzes 30 juli 2016 om 12:30

oei!
ik hoop op een klein lichamelijk mankement als reden.

Piet Lut 30 juli 2016 om 12:34

Ik vond hem in de video van Wielerflits praten als een man met een flinke slok op maar dat zal wel komen door zijn dialect

Janjanssen98765 30 juli 2016 om 13:02

Beetje raar dat als je niet wilt starten vandaag dat je wel startgeld gaat opstrijken in een criterium.

schipperaar 30 juli 2016 om 13:09

Lijkt erg in de steek gelaten door zijn ploeg als je daar al van kan spreken. Huishoudstertje in dienst nemen Lieuwe, er zijn naast fietsen nog andere leuke dingen, een keer lekker gaan zeilen bv, baaitje, bbqtje. Sterkte.

Mkay 30 juli 2016 om 13:14

Ik denk dat ome Vino vanavond in de pen klimt.

Chaba 30 juli 2016 om 13:21

Het is natuurlijk niet alleen zijn ploeg maar ook westra zelf. Hij heeft nooit Italiaans proberen te leren om zo in de kring van of Nibali of Aru te komen. Tot de Russen is sowieso lastig door te dringen dus je bent al snel op je zelf aangewezen. Dan nog een beetje tegenslag in je privé leven en dan krijg je dit. Ik hoop dat hij snel naar Roompot gaat ofzo en weer een beetje de lol in het fietsen terugvindt. Want ik ben bang dat het anders nooit meer wat gaat worden.

achtpuntzes 30 juli 2016 om 13:34

@ Chaba:
geen Russen maar Kazachen, he. :)

Jan 30 juli 2016 om 13:51

Dat Italiaans leren zou voor niets zijn
Die gaan er komend seizoen toch uit incl Martinelo

IlPirata 30 juli 2016 om 13:55

@Jan

Wss bedoel je giuseppe martinelli en waar heb jij gelezen dat hij gaat vertrekken (bron)?

Oké, heb hem al:

http://www.wielerflits.nl/nieuws/127536/manager-martinelli-verlaat-astana.html/comment-page-1

klootje kriekeljon 30 juli 2016 om 14:01

Zag van de week een filmpje met interview op criterium met Lieuwe in de achtergrond. Die had ook verre van zijn ideale koersgewicht..
Wel enorm veel respect voor zijn openheid. Grote klasse.

rvb 30 juli 2016 om 15:24

Waarom woont hij in Monaco? Is hij miljonair?

Chaba 30 juli 2016 om 15:33

@8.6
ja Kazachen inderdaad. Zelfs ik heb er moeite mee. ^^

achtpuntzes 30 juli 2016 om 15:48

@ rvb:
Westra is zelden in Nederland, en als je dan toch ergens moet wonen, waarom niet in een land waar je zo goed als geen belastinggeld hoeft te betalen?
maar ik kan me voorstellen dat je daar als nuchtere fries niet zo goed kan aarden.

Coldeportes 30 juli 2016 om 19:29

Coldeportes – 28 juli 2016 om 23:26
Die is er nog niet overheen. De vele zenuwtrekkingen aan zijn mond/wang stellen ook niet gerust. Kwartje kan nog zomaar de andere kant opvallen, denk ik.

Dit zei ik na Surhuisterveen. Of zoals @Schipperaar zei: hij staat er wel, maar ook niet. De zenuwtrekkingen zijn een oncontroleerbare uiting van twijfel. Hij staat ook te zwaar en zijn ogen stralen geen koershonger maar twijfel uit….

Ik hoop dat hij erover heen komt, maar deze koers is nog niet gelopen voor Westra. Komop Liewe!

IlPirata 30 juli 2016 om 19:31

Gelukkig een leuk teken van leven van Liewe op twitter.

Lieuwe Westra ‏@lieuwewestra 2 uur2 uur geleden
Baukevan harte !!! Respect

Wheely 30 juli 2016 om 22:22

Dat filmpje spreekt boekdelen, lijkt wel of ie aan de dope zit. Gaat in ieder geval niet goed met hem. Wie ontfermt zich over Lieuwe?

Manuel Beltran 30 juli 2016 om 23:27

@ schipperaar
Lieuwe spreekt toch juist zijn dankbaarheid uit naar de ploeg, dat ze hem steunen in deze lastige tijden?

Verder klinkt dit allemaal niet zo best natuurlijk, alsof ie even niet meer weet waar ie het plezier vandaan moet halen.

In ieder geval vind ik het sterk dat hij gewoon zegt hoe het is voor de camera. Hopelijk vindt hij het plezier in het fietsen terug. En anders moet ie gewoon stoppen. Ik snap dat dat financieel niet de slimste move is, maar van een klinkertje slaan, slap ouwehoeren en een balletje majo kan een mens ook gelukkig worden.

schipperaar 30 juli 2016 om 23:40

@ manuel
Je kwetsbaarheid tonen werkt vaak tegen je, is daarom dat men vaak lang zwijgt., Daarom ook zo belangrijk de taal snel meester te zijn. Taal machtig en beetje gastronomisch en je wil er nooit meer weg. Coureurs zouden wat veelzijdiger kunnen zijn waardoor ze niet in de put raken als resultaten uitblijven.

Bergje over 31 juli 2016 om 10:42

@coldeportes
Goed gezien, je kan aan zijn lichaamshouding en mimiek (oa zenuwtrekjes) zien dat hij nog lang niet lekker in zijn vel zit. Ik hoop het beste voor deze gabber, dat ie mentaal maar weer mag opkrabbelen.

schipperaar 31 juli 2016 om 10:50

Wat doen we er aan of wat kunnen we er aan doen is wat meer telt momenteel, dus iemand ihb van zijn adres?

Culnamo 31 juli 2016 om 11:16

Ik vind dat hij juist nog altijd “gekraakt” overkomt. Bij is nog lang niet over de grote (!!!) gebeurtenissen van relatiebreuk, verhuizen en vooral het ongevan van Broeckx heen. De indruk die zoiets maakt is immens. Westra heeft slechts drie weken rust genomen. Als je zoiets hebt (en het is echt heel stoer dat hij het hier over heeft) ben je vaak maanden uit de running. En dat is niet erg. Hij moet vooral zichzelf terugvinden. Of dat als wielrenner is of niet is niet belangrijk.

schipperaar 31 juli 2016 om 12:15

@culnamo
Hij zoekt drie oorzaken om achter te verschuilen but if you feel good you feel comfortable wherever you are en heeft zich waarschijnlijk nooit thuis gevoeld in Nies maar zijn moeder kan ook niet haar leven lang voor hem koken natuurlijk.
Kan hem aanraden om een cursus koken in het italiaans aan te vangen. Leert een taal, integreert, komt een leuke meid tegen en wordt ook nog keukenprins.

oborobo 31 juli 2016 om 12:29

Hoe langer je wacht;hoe moeilijker het wordt om weer te koersen

Culnamo 31 juli 2016 om 13:36

@schipperaar: ergens achter verschuilen is onzin. En verzinnen dat het probleem door zijn gebrek aan kookkunst komt is lachwekkend. Er zijn toch ook genoeg goede koks die met een burn-out (overigens niet dat het fornuis niet meer brandt) thuis zitten omdat er iets gebeurd is waar ze problemen mee hebben….
Als je jezelf door een dergelijk ongeval als met Broeckx bewust wordt van je eigen sterfelijkheid en de on-zin van de gekte, je leven volledig ondersteboven wordt gegooid en je niet weet wat je toekomst zal zijn, dan kan je in de put raken. Drie weken op een berg zitten en fietsen lossen dat niet op. Een cursus pasta koken lost het ook niet op, hoe goedbedoeld je advies ook is.
Ik kom genoeg mensen tegen die iets hebben meegemaakt. Om uit zo’n slop te komen is lood- en loodzwaar. De eerste stap is er over durven praten en daarom is het ontzettend stoer van Westra dat hij er open over is. Ik hoop dat deze vent de juiste mensen om zich heen heeft om hier uit te komen. Het maakt niet uit of dat als wielrenner is of niet.
@oborobo: als je te kort wacht, wordt het ook moeilijk om weer te koersen. Dat is het moeilijke aan de situatie.

Headlines

Materiaalzone

Populair