Wereldtitel zorgde voor nog meer druk bij Nicky Degrendele

Door , donderdag 6 december 2018 om 16:42
Wereldtitel zorgde voor nog meer druk bij Nicky Degrendele

foto: BEAT Cycling Club

Nicky Degrendele wist dit jaar de wielerwereld te verrassen, door in Apeldoorn wereldkampioene op de Keirin te worden. De Belgische beleefde aanvankelijk echter weinig plezier aan haar regenboogtrui. “Het heeft toch een aantal maanden geduurd om ermee te leren omgaan”, zo laat ze weten.

Degrendele doet haar verhaal op het gala van de Kristallen Fiets, waar ze werd verkozen tot wielrenster van het jaar. “Het brengt meer met zich mee dan je zou verwachten”, zo doelt ze op haar wereldtitel. “Ik leg mezelf altijd al veel druk op, maar door die wereldtitel wilde ik mezelf nóg meer bewijzen.”

“Ik besef nu echter dat dit niet mogelijk is. Ik probeer de regenboogtrui nu gewoon als een normale trui te beschouwen, en mezelf als slechts één van die meiden. Ik kan nu beter met de druk omgaan”, aldus de baanspecialiste.

Mogelijke rentree in Londen 
Degrendele hoopt binnenkort weer in actie te komen op de baan. De renster van BEAT Cycling Club is al een tijdje uit de roulatie, nadat ze ten val kwam tijdens de Wereldbeker van Saint-Quentin-en-Yvelines.

Hierdoor moest ze passen voor de Zesdaagse van Gent én de wereldbeker in Berlijn. Ze hoopt nu haar rentree te maken tijdens de wereldbeker van Londen, die wordt verreden van 14 tot en 16 december.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair