Nicky Degrendele, parcours Tour du Rwanda, Dimension Data, Juraj Sagan

Nicky Degrendele, parcours Tour du Rwanda, Dimension Data, Juraj Sagan

foto: BEAT Cycling Club

donderdag 15 november 2018 om 19:40
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Nicky Degrendele en de Tour du Rwanda.

Nicky Degrendele mist Wereldbeker van Berlijn

Nicky Degrendele zal dit weekend niet in actie komen tijdens de Zesdaagse van Gent. Aanvankelijk zou de baanspecialiste van BEAT Cycling Club op de slotdag meedoen aan een demonstratienummer, maar ze heeft nog altijd te veel last van haar valpartij tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines.

Degrendele mist hierdoor ook de Wereldbeker in Berlijn, die wordt verreden van 30 november tot en met 2 december. Ze laat op de website van haar ploeg weten teleurgesteld te zijn. “Ik merkte dat ik na een aantal dagen trainen niet meer volledig recupereerde. Ik begon me steeds slechter te voelen. Ik zal nu minstens een week geen fysieke inspanningen mogen doen. Ik hoop echter wel zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten.”

Overigens zal Degrendele komende zondag wel afreizen naar Gent, waar ze zal worden gehuldigd als wereldkampioene keirin.


Tour du Rwanda 2019 verwelkomt eerste WorldTour-ploeg

De organisatie van de Tour du Rwanda heeft het parcours bekendgemaakt van de aankomende editie. De Afrikaanse rittenkoers zal volgend jaar door het leven gaan als een 2.1 koers, waarmee het aan prestige wint. Dit blijkt ook uit de ploegen die volgend jaar aan de start zullen staan. Met Astana start er namelijk voor het eerst een WorldTour-ploeg.

Daarnaast geven er met Direct Energie, Delko Marseille Provence-KTM en Novo Nordisk nog drie ProContinentale formaties acte de présence. Tot slot starten er ook zes continentale teams en zes – voornamelijk Afrikaanse – nationale selecties.

De Tour du Rwanda wordt verreden van 24 februari tot en met 3 maart. De ronde duurt in totaal acht etappes. Dit jaar was het thuisrijder Samuel Mugisha – uitkomend voor de opleidingsploeg van Dimension Data – die wist te zegevieren.

Etappeschema flag-rw Tour du Rwanda 2019
Zondag 24/2 – Etappe 1: Kigali-Kigali (112,5 km)
Maandag 25/2 – Etappe 2: Kigali-Huye (120,3 km)
Dinsdag 26/2 – Etappe 3: Huye-Rubavu (213,1 km)
Woensdag 27/2 – Etappe 4: Rubavu-Karongi (103 km)
Donderdag 28/2 – Etappe 5: Karongi-Musanze (138,7 km)
Vrijdag 1/3 – Etappe 6: Musanze-Nyamata (120,5 km)
Zaterdag 2/3 – Etappe 7: Nyamata-Kigali (84,2 km)
Zondag 3/3 – Etappe 8: Kigali-Kigali (66,8 km)


Dimension Data deelt fietsen uit aan arme kinderen

Het is algemeen bekend dat Dimension Data veel doet voor kansarme kinderen in Afrika. Zo heeft sponsor Qhubeka een liefdadigheidsinstelling. Deze instelling probeert mensen in Afrika te mobiliseren, onder meer door het schenken van fietsen. Donderdag schonk Qhubeka liefst 75 fietsen aan kansarme kinderen uit Khayelitsha, een township ten zuidoosten van Kaapstad.

Onder meer Mark Cavendish, Bernhard Eisel, Mark Renshaw en Jay Robert Thomson deelden op social media hun ervaring.


Juraj Sagan breekt voet tijdens training

Het gaat vrijwel altijd over Peter Sagan, maar Juraj Sagan is vandaag ook in het nieuws. De reden is alleen minder leuk: de Slowaak heeft namelijk zijn voet gebroken op training. Hierdoor zal hij zijn broer niet kunnen vergezellen tijdens het criterium van Shanghai, dat aanstaande zaterdag op het programma staat. De 29-jarige Sagan zal enkele weken uit de roulatie zijn.

Het Criterium van Shanghai – georganiseerd door de ASO – kan rekenen op een fraai deelnemersveld. Naast Sagan staan ook Tourwinnaar Geraint Thomas, Romain Bardet, Jakob Fuglsang, Matteo Trentin en Marcel Kittel aan het vertrek.


‘Gezellig’ trainingskamp Vital Concept

Trainingskampen: ploegen organiseren ze voor het begin van het nieuwe seizoen om de teamgeest te vergroten. Zo ook Vital Concept. De Franse ProContinentale ploeg neemt het begrip training echter wel heel letterlijk. Pierre Rolland, Arthur Vichot en Bryan Coquard: ze worden deze week onderworpen aan een waar militair regime.

Dat betekent opstaan om zes uur ’s ochtends, het doen van de nodige fysieke oefeningen en ’s nachts met z’n allen rond het kampvuur de vermoeidheid wegdrinken.

Dit artikel delen:

5 Reacties

ah-ja 15 november 2018 om 18:03

75 fietsen = een half horloge voor Cavendish…

0
tijnh 15 november 2018 om 18:41

Kan Mark direct het hele continent wel overnemen lijkt me.

0
Gdeleu 15 november 2018 om 18:46

Fijn dat koersen in Afrika ook een opwaardering krijgen.
Vaak meer wielerbeleving en interessantere parcoursen dan in de woestijnlanden waar de WorldTour naartoe trekt.
Slotrit van 66 km met 3x de muur van Kigali klinkt alvast als iets om naar uit te kijken.
Hopelijk gaat Eurosport dit uitzenden.

0
Mwielerfan 15 november 2018 om 18:58

En wiggins deelt ondertussen bier uit aan arme Britten?

0
Verweggistan 15 november 2018 om 20:18

Dat horloge van Cav maakt wel wat los :)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone