Wereldkampioen Evenepoel verdedigt titel in Vuelta a San Juan, Jakobsen voor de sprints
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 13 januari 2023 om 14:27

Wereldkampioen Evenepoel verdedigt titel in Vuelta a San Juan, Jakobsen voor de sprints

Soudal Quick-Step is geland in Argentinië, waar het met wereldkampioen Remco Evenepoel en Europees kampioen Fabio Jakobsen de Vuelta a San Juan gaat rijden. De Belgische ploeg heeft met Evenepoel de titelverdediger in huis, want hij won begin 2020 de laatste editie van de rittenkoers.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ploegleider van dienst Davide Bramati ziet de Vuelta a San Juan als een goede test voor de wereldkampioen. “Hij won de laatste keer en is klaar voor een nieuw seizoen waarin hij ons hopelijk geweldige momenten zal bezorgen”, aldus Bramati. “Maar zonder een tijdrit zal de klim naar Alto Colorado beslissend zijn voor het eindklassement. We gaan zien wat we daar kunnen doen.”

“San Juan is ook een mooie test voor Fabio, die een goede lead-out mee krijgt en zijn snelheid wil laten zien”, zegt Bramati. Jakobsen heeft namelijk Yves Lampaert en Michael Mørkøv met zich mee. “Hij hoopt op een ritzege in een van de vele vlakke etappes in deze ronde.”

De selectie van Soudal Quick-Step in Argentinië wordt gecompleteerd door klimmer Jan Hirt en de ervaren hardrijder Pieter Serry. De Vuelta a San Juan staat op het programma van 22-29 januari en kent op donderdag 26 januari een rustdag.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2023 15:02
Mooi uitgebalanceerd team wel al missen ze misschien wel een typse Declercq/Keisse/Cerny.
Maar Hirt en REV voor de bergetappe en Lampaert/Morkov/Jakobsen voor de sprints. Enkel serry voor al het harde werk dan. Al zie ik REV ook terug op het vlakke leadout doen voor Jakobsen (wat ook mooi is als WK)
13 januari 2023 14:33
Na afloop van dit rondje kan SQS een bloemenwinkel beginnen.

Of zouden ze zo'n verukkelijk Argentijns koebeest naar huis meekrijgen?
13 januari 2023 14:39
De eindoverwinning voor Evenepoel zou logisch zijn maar zonder tijdrit gaat hij er toch Bernal, Higuita, López, Leknessund, Hermans en... Oscar Sevilla bergop moeten afrijden. Dat zal wel lukken zeker?
13 januari 2023 15:01
Ik hou me zege teller vast klaar !
13 januari 2023 15:58
Wederom een prachtige kop boven het artikel, waar in je zou kunnen lezen dat Evenepoel zijn wereldtitel kan verdedigen in San Juan.

Reacties zijn gesloten.