Wereldkampioen Dennis: “Durbridge was vandaag de betere”

dinsdag 8 januari 2019 om 13:13
Wereldkampioen Dennis: “Durbridge was vandaag de betere”

foto: Cor Vos (archief)

In zijn eerste koers in de regenboogtrui werd tijdritkampioen Rohan Dennis vanochtend direct verslagen. “Luke Durbridge was vandaag de betere man”, verklaarde Dennis na afloop. “Het is fijn dat de trui nu toch zichtbaar is in Europa, omdat ik de trui als wereldkampioen toch niet kan dragen”, relativeert de tijdrijder van Bahrain Merida.

Dennis blikt niet negatief terug op zijn eerste rit tegen de klok van het jaar. “Het was een goede rit. De benen waren in orde en het vermogen was goed. Net zo goed als ieder ander jaar, zo niet een beetje beter.” Hoe het dan toch kan dat de Australiër de wedstrijd niet wint, gaat hij onderzoeken. “Het gaat me erom te achterhalen waarom ik niet zo snel ben gegaan. Ik ga onderzoeken hoe ik nog sneller kan met de nieuwe apparatuur.” Dennis stapte deze winter over van BMC naar Bahrain Merida en moest daardoor ook plaatsnemen op een fiets van een ander merk: Merida. De volgende wedstrijd van Dennis is de Tour Down Under, die begint op 15 januari.

Luke Durbridge: “Kom maar op met de Tour Down Under!”
Durbridge is erg opgetogen met zijn titel. “Wat een ongelooflijke dag, ik ben super super blij”, vertelt hij in een persbericht van zijn ploeg. “Meestal ga ik te snel van start, maar nu hield ik me aan het plan. Het was een geweldige week met mijn zwager die de wegwedstrijd won (Michael Freiberg, red.) en ik de tijdrit. Kom maar op met de Tour Down Under!”

Dit artikel delen:

4 Reacties

04398 8 januari 2019 om 13:52

Waarom zou je überhaupt Australisch kampioen willen worden als je al een heel jaar in de wereldkampioene trui rijdt?

0
dikkechaap 8 januari 2019 om 14:04

Toch wel een klein steekje richting Merida, zo subtiel mogelijk. “It’s all about trying to figure out how to go a little bit quicker with the equipment that I’ve got.”

0
Samlambeej 8 januari 2019 om 16:10

Nou ja, daar gaat intern echt wel nog veel moeten aan gewerkt worden. Hij reed met zo'n old skool coca-cola bottle rond. Die helm past niet zo lekker in z'n nek als die van Giro. Afmetingen op fiets zullen wel kloppen maar toch een ander kader en geometrie. Pak van sportful?? En die overschoenen zagen er nu ook niet meteen top-notch uit. Wel regenboog.

0
Mwielerfan 8 januari 2019 om 18:12

Zo las ik het ook. Niet professioneel maar misschien wel terecht?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone