Wereldbeker Hongkong: “Denken dat noodplannen niet nodig zijn”

donderdag 28 november 2019 om 13:27
Wereldbeker Hongkong: “Denken dat noodplannen niet nodig zijn”

De Wereldbeker in Hongkong van vorig seizoen - foto: Cor Vos

De Wereldbeker baanwielrennen in Hongkong gaat gewoon door, maar de organisatie heeft wel noodplannen uitgewerkt. Dat heeft de voorzitter van de wielerbond van Hongkong laten weten aan de South China Morning Post. Al maanden zijn er protesten en is er sociale onrust in de bestuurlijke regio van China.

“We hadden van tevoren wel wat zorgen, zoals vele andere organisatoren van evenementen in Hongkong momenteel hebben, maar de Wereldbeker zal zeker doorgaan nu de situatie lijkt te verbeteren”, aldus Leung Hung-tak. “De kaartverkoop is nog niet heel bemoedigend. Mogelijk kiezen mensen ervoor om niet te komen vanwege de sociale onrust.”

Afgelopen weekend waren er districtsverkiezingen in Hongkong. De uitslag daarvan heeft voor meer kalmte gezorgd op straat. “Na de verkiezingen van zondag lijkt de toestand verbeterd. We hopen dat dat zo blijft. We hebben enkele noodplannen uitgewerkt, maar we denken dat die niet nodig zijn”, zegt de bondsvoorzitter.

Mochten de protesten op straat toch weer toenemen, dan kan de organisatie besluiten om vanwege de veiligheid geen publiek toe te laten. Enkel VIP’s zullen dan de baanwedstrijden in het Hong Kong Velodrome in de wijk Tseung Kwam O.

Lees ook: Voorbeschouwing: Wereldbeker baanwielrennen Hongkong 2019

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mark 28 november 2019 om 17:09

“bestuurlijke regio van China”, nou Hong Kong wil graag een autonome regio blijven, dat Chinese bestuur accepteren ze niet. En terecht.

Laatste nieuws

Materiaalzone