Wereldbeker BMX, Trofee Maarten Wynants, Prijzengeld dameswielrennen, sprinters Giro

zondag 6 mei 2018 om 20:00
Wereldbeker BMX, Trofee Maarten Wynants, Prijzengeld dameswielrennen, sprinters Giro

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de wereldbeker BMX in Papendal, prijzengeld bij de dames en de sprinters in de Giro

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kimmann wint wereldbekerwedstrijd BMX in Papendal

Niek Kimmann heeft in Papendal de derde manche van de wereldbeker BMX gewonnen. Kimmann was in de finale de Fransmannen Joris Daudet en Sylvain Andre te snel af. Voor de BMX’er was het een emotionele dag. Zijn trainingsmaatje Jelle van Gorkom, die aan het revalideren is van een heftig trainingsongeval, zag hem vanaf de tribune winnen. Ook bij de dames was er Nederlands succes. Daar ging Laura Smulders met de zege aan de haal.


Marta Bastianelli wint Trofee Maarten Wynants

Marta Bastianelli heeft in het Belgische Helchteren de Trofee Maarten Wynants op haar naam geschreven. De 31-jarige Italiaanse van Alé Cipollini klopte in de sprint Monique van de Ree (WaowDeals). “In de laatste kilometers hebben onze rensters keurig werk verzet en Monique afgezet zoals het hoort. Ze wordt hier tweede en daar zijn we tevreden mee, want er sprintten rappe rensters mee”, vertelt Van de Ree haar ploegleider Eric van den Boom op de site van de ploeg. Met Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) stond er nog een tweede Nederlandse op het podium.


Van Dijk deelt prijzengeld bij de dames

Ellen van Dijk heeft op Twitter een boekje opengedaan over enkele prijsgelden van profkoersen. De 31-jarige renster legt uit dat ze er een hoop vragen krijgt en deelt de opbrengst per renster van een aantal koersen. Opvallend is dat bij de meeste koersen die ze noemt de rensters er slechts enkele tientallen euro’s aan overhouden. Tegelijktertijd complimenteert ze de Ronde van Yorkshire met hun hoge prijsgeld.


Statistieken sprinters Giro

In de Giro d’Italia werd de etappe weer beslist in een massasprint. Dat leverde weer enkele interessante statistieken op.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Mwielerfan 6 mei 2018 om 20:03

Bericht over bmx komt terwijl op teletekst al de uitslagen van vandaag binnen zijn. Jullie laten het toch niet op je zitten dat de nos ht zoveel sneller en uitgebreider doet?

0
Verweggistan 6 mei 2018 om 20:06

Wel bijzonder dat een nog koersende prof een wedstrijd naar zich vernoemd krijgt en dan opvallend genoeg bij de vrouwen. Weet iemand het verhaal erachter, kan het zo snel niet vinden op hun website.

0
Mwielerfan 6 mei 2018 om 20:15

Graag enige duiding bij het stuk over ellen van Dijk. Het is mij volstrekt onduidelijk nu. Krijgt elk teamlid evenredig prijzengeld verdeeld van de resultaten van alle teamleden samen? Wat waren de prestaties waarvoor dit de beloning was? Zonder die info is dit geen informatie maar een contextloze Tweet die jullie soort van retweeten. Als ik dat wil volg ik jullie wel op Twitter.
De bedragen met een beker zijn wel duidelijk en erg laag.

0
trickstuff 6 mei 2018 om 20:33

edit wf: bedankt, aangepast

0
Fort 6 mei 2018 om 21:36

Vage tekst over EvD inderdaad. Enige context zou wel fijn zijn. Wellicht snap ik het sarcasme niet, of er uberhaupt geen bal van, maar 600 euro is toch juist heel weinig bij de Tour of Yorkshire?

0
zeurwiggo 6 mei 2018 om 21:47

600€ op. Voor een wedstrijd van twee dagen. Die andere bedragen zijn ook pp. Met een beker betekent dat ze de koers gewonnen hebben als ploeg of zij zelf. Verdeelsleutel prijzengeld per ploeg verschillend maar meestal evenredig onder rensters en personeel krijgt een deel. Dan belasting, deel naar anti-doping en je houdt dus echt niets over

0
JaBo 6 mei 2018 om 23:01

Vreemd dat jullie van de Maarten Wynants trofee uitsluitend verslag doen van de dames wedstrijd. Ook de Elite reden hier won Jasper Philipsen, verschillende Nederlanders o.a. Trijp knap 2e en Ruijgh 5e en Groenewegen bij de eerste. Opvallend ook hier een DNF voor Lars Boom.

0
Jacco van Stierop 6 mei 2018 om 23:11

Elders op de site lees ik in een nieuwsreactie:
“Volgens diverse Strava-files ging het er in de laatste veertig kilometer met gemiddeld 65 km/u aan toe.”
Laatste kilometer was geheel vlak, dan is die topsnelheid van 64,9 in de laatste 250 meter helemaal niet zo indrukwekkend. Of stond er daar nu juist heel veel tegenwind? Of kloppen die Strava-files niet?
Leuk voor de nerd dit soort feitjes maar zonder heel veel context zegt het allemaal zo weinig.

0
Krentenbol 6 mei 2018 om 23:19

Bijna het hele laatste stuk hadden ze stevige wind in de rug, echter draaiden ze volgens mij bij 1,5-2km voor het einde 180 graden waardoor ze de wind op kop hadden. Dan is 65km/u dus wel aardig snel. Maar dat is inderdaad niet duidelijk als je de race niet gezien hebt of dat niet mee hebt gekregen.

0
Mwielerfan 7 mei 2018 om 00:15

Eigenlijk zeggen winstpremies niks als je geen salaris weet. Als ik een top prestatie neerzet krijg ik 0 winst premie en toch is de beloning niet slecht

0
Merlinappa 7 mei 2018 om 07:14

Er is in het dameswielrennen geen minimumsalaris, dus ga er maar vanuit dat de meesten van alleen een salaris niet rond kunnen komen. Zie bijvoorbeeld het veldrijden waarbij veel dames er nog een (parttime) baan naast hebben.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone