Wellens kan klassement vergeten: “Vrees dat ik een eendagscoureur ben”

Wellens kan klassement vergeten: “Vrees dat ik een eendagscoureur ben”

foto: Sirotti

zondag 13 maart 2016 om 08:56

Tim Wellens ging met goede moed naar Parijs-Nice. Echter, de Belg van Lotto Soudal, deze rittenkoers omgedoopt tot Lotto Fix All, verloor in de koninginnenetappe meer dan drie minuten. Wellens trekt zijn conclusies: “Ik vrees dat ik een eendagscoureur ben.”

De Vlaming eindigde op plek 25 op 3.21 van Ilnur Zakarin, die de etappe naar La Madone d’Utelle won. “Natuurlijk is dit balen”, zei hij na afloop van de etappe tegen Het Nieuwsblad. “Ik had van deze Parijs-Nice een eerste doel van het seizoen gemaakt. De klim was te zwaar en te lang voor mij. Ik wist nochtans wel waaraan ik begon, want ik had deze berg verkend na een tip van Gert Steegmans.”

“In het begin had ik nog ijdele hoop. Ik voelde me nochtans goed, maar het tweede gedeelte was iets voor echte klimmers. Het ging veel te snel. Het is moeilijk te zeggen wat de juiste reden was, maar ze reden 15,5 kilometer lang hetzelfde strakke tempo bergop en ik kon dat niet aan”, erkent Wellens.

De Belg, die de laatste twee jaar de Eneco Tour won en vorig jaar de beste was in de GP Montréal, vindt het jammer dat zijn klassementsambities moet opbergen. “Het is jammer dat ik mijn doel voorbij ben geschoten. Ik vrees dat ik een eendagscoureur ben…”

Dit artikel delen:

31 Reacties

Wieleramateur 13 maart 2016 om 12:57

Ik heb ook nooit een klassementsrenner in Wellens gezien. Zijn omgeving verwachtte dat misschien wel van hem en dan kan het zijn dat hij dat als jonge gast zijde ook is beginnen geloven. Ik kan daar perfect inkomen.

Als klassementsrenner is hij nu toch al een paar keer te licht bevonden. Als eendagsrenner kan hij nog altijd een topper worden en daar is gewoon helemaal niets mis mee. Hopelijk kan hij de knop omdraaien en zich vol op heuvelklassiekers richten. Al heeft hij in eigen ploeg met Gallopin serieuze concurrent. Zien hoe ze dat in de toekomst verzoenen met elkaar.

pedro126 13 maart 2016 om 13:09

En daar is helemaal niks mis mee. Beter dat hij dat nu beseft dan over 5 jaar. Snel de knop omzetten en volledig op de klassiekers gaan richten, zou ik zeggen.

ChefSpijker 13 maart 2016 om 14:18

Gaat mogelijk meteen terugslaan met een ritzege. Heb je toch ook veel meer aan dan een p7 in AK.

delgado 13 maart 2016 om 14:44

Dit is dus wat ik bedoelde. Geweldige overwinning. Geef toe Tim, dit geeft toch 10000 keer meer voldoening dan die lelijke 8e plek van die paljas van een Gallopin.

ChefSpijker 13 maart 2016 om 14:48

Lol paljas van een Gallopin? Die heeft oa al een Tourrit en won vorig jaar in Nice.

achilles 13 maart 2016 om 15:29

Ach het is mij ook een raadsel waarom je per se een ronderenner zou willen zijn. Kijk naar Rui Costa die won ritten in de Tour, WK, Zwitserland, Montreal. Tot hij het ook in zijn hoofd haalde zich op de Tour te richten en zelfs Zwitserland niet reed voor dat ene doel. Veel ereplaatsen gehaald ja maar de prestaties en erkenning waren nooit zoals ervoor. En zelfs als je dan 2x 4de wordt in de Tour kan je nog bakken kritiek krijgen zoals Van den Broeck. De overwinningen van een Voeckler of Dan Martin blijven mij alleszins langer bij dan een pakweg 8ste plek in een willekeurige Vuelta. En de erkenning is groter.

Gewoon richten op ritoverwinningen in de grote rondes en WT koersen. Wie weet valt er op termijn wel de Waalse Pijl/Luik/ Lombardije/Rio uit de kast en dan heeft niemand het nog over een ereplaats.

Headlines

Materiaalzone

Populair