Wegen Fins kampioen Antti-Jussi Juntunen en ABLOC scheiden
Ter illustratie - foto: ABLOC CT
donderdag 26 oktober 2023 om 08:49

Wegen Fins kampioen Antti-Jussi Juntunen en ABLOC scheiden

Antti-Jussi Juntunen zal volgend jaar niet meer uitkomen voor ABLOC CT. De 24-jarige renner, die sinds 2022 reed voor het Nederlandse Continental-team, gaat zich volledig richten op offroad-wielrennen.

Juntunen is de regerende Finse kampioen op de weg, maar kroonde zich eind juli ook tot Fins kampioen in het gravelracen. De coureur heeft besloten om het roer om te gooien, een punt te zetten achter zijn wegcarrière en zal zich in de toekomst alleen nog maar focussen op offroad-disciplines.

Er komt zo na goed twee jaar een einde aan de samenwerking tussen Juntunen en ABLOC CT. De Fin veroverde tijdens zijn periode voor de Nederlandse formatie dus Finse titels op de weg en in het gravelracen, maar reed tevens naar ereplaatsen in onder meer de Ton Dolmans Trofee (6e), Flèche du Sud en de Tour of Antalya.

Leegloop? 
ABLOC neemt richting komend seizoen – al dan niet noodgedwongen – ook afscheid van Stijn Appel, Jelle Johannink, Lars Loohuis en Mārtiņš Pluto. Frank van den Broek stapte eerder dit jaar al over naar de opleidingsploeg van Team dsm-firmenich. ABLOC laat aan WielerFlits weten op korte termijn de selectie te openbaren.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2023 12:48
Waarom rijdt hij niet in een truitje als nationaal kampioen?
26 oktober 2023 11:32
Ben er van overtuigd dat Paul Tabak en de zijnen wel weer een goed ploegske op de weg gaan krijgen.
1 november 2023 18:19
Matige renner in een matige ploeg. Match made in heaven zou je toch zeggen.

Reacties zijn gesloten.