Weer zilver voor Van der Breggen: “Nu baal ik gewoon”

zondag 27 september 2015 om 08:55
Weer zilver voor Van der Breggen: “Nu baal ik gewoon”

foto: Sirotti

Na afloop van alweer een zilveren WK-race was Anna van der Breggen niet blij. Eerder deze week pakte ze zilver op de individuele tijdrit, gisteravond (Nederlandse tijd) kreeg ze opnieuw het zilver omgehangen in de wegwedstrijd. “Dinsdag met het zilver in de tijdrit had ik nog een dubbel gevoel. Nu baal ik gewoon”, zei ze tegen de NOS.

De wereldtitel ging naar Lizzie Armitstead, die in de laatste meters de Nederlandse voorbijsnelde. “Ik heb niks fout gedaan”, zegt ze. “Ook als team hebben we ons aan het plan gehouden. We hebben de koers vroeg hard gemaakt, maar er bleef toch een vrij grote groep over. Het parcours was ook niet zwaar genoeg om echt het verschil te maken.”

En dat resulteerde in een sprint in de straten van Richmond. “Ik kan goed aankomen na zo’n wedstrijd. Het was voor mijn doen ook een goede sprint, maar Lizzie kwam er nog overheen. Ik moet niet zeuren, heb een fantastisch jaar gehad. Maar ik kwam hier om te winnen.”

Ploeggenotes
Met Amy Pieters en Chantal Blaak liet de Nederlandse ploeg zich aanvallend gelden in de wedstrijd. “Ik ben ze allemaal dankbaar, zonder die meiden was ik niet zo ver gekomen”, aldus Van der Breggen. “Daarom hoopte ik ook zo dat ik het kon afmaken. En dan lukt het weer niet. Ik heb de juiste keuzes gemaakt, maar had iets harder moeten sprinten.”

PIC560845856

foto: Sirotti

Lizzie Armitstead: “Dit is een droom”
Voor de nieuwe wereldkampioene was het een ander gevoel dat overheerste. Ze kon bij het passeren van de finishlijn het bijna niet geloven. “Dit is groots. Ik mag nu een heel jaar in de regenboogtrui rijden. Het is een droom die uitkomt”, vertelde de Britse na afloop. Het brons was voor thuisrijdster Megan Guarnier.

Dit artikel delen:

13 Reacties

peervaneynthoven 27 september 2015 om 09:16

Een geweldige Nederlandse ploeg gezien met een duidelijk doel. Alles in het teken van dat grote doel. En in dienst van de kopvrouw. Grote eensgezindheid lijkt mij, te zien aan het koersen. Dames hebben de koers hard gemaakt. Heel jammer dat Anna het net niet af kunnen maken, niets verkeerd gedaan m.i Armitstead was net een tandje beter op het laatst. Boeiende dameskoers gezien (alhoewel de Amerikanen geen snars van wielrennen begrijpen en de kwaliteit van de uitzending vaak dramatisch was. UCI moet hier bij toewijzing een zwaarwegend punt van maken).Hoop op prachtige koers vanmiddag. Mijn favoriet na het zien van de wedstrijden deze week: Kristoff!

0
FondriestTF3 27 september 2015 om 09:47

Prima koers gereden. Uiteindelijk was er eentje beter. So be it.

De uitzending was zeker matig. Van mij mogen ze overal op aarde koersen houden maar vlieg dan wel Belgen in die het in beeld brengen…

0
Jowinho 27 september 2015 om 10:07

Het parcours was niet zwaar genoeg? Als je gewoon zonder echte aanvallen nog maar met 9 overblijft is de koers wel zwaar genoeg. Ze had toch wel wat meer risico mogen nemen denk ik dan.

0
Koel 27 september 2015 om 10:14

Armitstead was gewoon een stuk beter en v.d. Breggen maakte nu niet bepaald een heel sterke indruk heuvel op.
Twee maal zilver, prachtige prestatie, dat wel!

0
Fernandi 27 september 2015 om 10:29

Zilver op beide diciplines waar goud ook had gekund, gewoon een top prestatie.

Commentaar op de uci stream was overigens ook om te huilen, dan te bedenken dat 1 van de 2 actief is in het vrouwenwielrennen…

0
noordhollander 27 september 2015 om 10:30

de dames hebben gewoon een perfecte koers gereden,mooie samenhorigheid voor maar 1 doel

anne heeft gewoon een perfecte wedstrijd gereden,gewoon in de luwte meegereden,dat ze op de klimmetjes niet vooraan zat wil niet zeggen dat ze niet tot de een van de beste in koers was,mijn inziens juist met een zeer goede koerinzicht gereden
chapeau meiden ,mooie reclame voor het vrouwen wielrennen toch maar weer

0
petoi 27 september 2015 om 10:43

@Fernandi Rochelle Gilmore, dat is ook de manager van 1 van de rijkste teams in het vrouwenwielrennen. Die zit daar ook met dubbele hoed op, die kan nooit onafhankelijk commentaar geven omdat ze overal belangen heeft rijden.

0
Fernandi 27 september 2015 om 10:52

Ja, ik weet wie het is, maar buiten de duidelijk hoorbare dubbele belangen, heeft ze van koersen geen kaas gegeten.

0
Wheely 27 september 2015 om 12:11

Wat een prachtige ontwikkeling heeft Anna doorgemaakt dit jaar. Geweldig seizoen gereden!

0
Wildebert 27 september 2015 om 12:14

Klasse prestatie en Nl steeds actief in beeld. Maar om nu te zeggen, helemaal niets fout gedaan, mwah, mss toch net even iets te vroeg aangegaan. Kijk er nog eens goed naar Anna, je sprint is prima, maar nu lanceer je je grootste tegenstander. Hoe dan ook, Nl heeft er een topper bij!

0
FMasciarelli 27 september 2015 om 12:52

Commentaar op de Uci-stream was stukken beter dan bij de belg. Dat was pas een matig niveau.

0
schipperaar 27 september 2015 om 15:20

Sprinten tegen Armitstead was de goden verzoeken, Amy Pieters had misschien meer kans gehad als ze was meegesprongen met twee koplopers. Voor de rest mooi teamwork, nu de mannen nog.

0
girardengo 27 september 2015 om 15:24

Van diverse kanten was er kritisch commentaar op Anna Van der Breggen’s sprint, maar ik neig er toe haar sprint prima te vinden. De snelste heeft gewoon gewonnen en zij heeft andere snelle vrouwen achter zich gelaten. Als zij later was aangegaan had zij ook niet gewonnen en had zij ook nog het risico gelopen dat anderen haar vooraf waren gegaan (zowel in het aangaan van de sprint als aan de meet). Kortom, een optimaal resultaat.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone