Weer top-10 voor Michael Matthews in Tour Down Under: “Had hoge verwachtingen”

zaterdag 21 januari 2023 om 09:34
Weer top-10 voor Michael Matthews in Tour Down Under: “Had hoge verwachtingen”

De teleurstelling was aanwezig bij Matthews - foto: Cor Vos

Michael Matthews eindigde als zesde in de vierde etappe van de Tour Down Under. De renner van Jayco AlUla kwam nooit in de buurt van ritwinnaar Bryan Coquard, die iedereen uit het wiel sprintte aan de finish. “We geven niet op”, aldus Matthews.

Met een tiende, derde en vierde plaats was Matthews al een aantal keer relatief dicht bij de zege in de Tour Down Under. De vierde etappe naar Willunga Township was een nieuwe grote kans. “Ik had hoge verwachtingen voor de ritzege, maar helaas waren de benen er niet”, vertelde de thuisrijder na afloop in het flashinterview.

“We bleven de hele dag rijden om de koers hard te maken, maar op het einde had ik zelf niet meer de benen om al het werk van mijn ploeggenoten af te maken.” Een jammere zaak voor Matthews, die wel aan de leiding staat van het puntenklassement. “Simon Yates staat nu ook tweede in het algemeen klassement. We maken met andere woorden nog altijd kans en geven niet op”, bleef hij strijdvaardig.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 21 januari 2023 om 11:27

Anderzijds wint Matthews anno 22 op Mende een etappe die wel wat meer cachet heeft dan 3 x een uitgedund groepje er op te leggen en zit hij nagenoeg altijd in de koers.

1
Mooie Sjors 21 januari 2023 om 13:06

Ja dat was 1 keer on-Matthews in de aanval. Verder blijft hij vooral veel zitten en gokken, en dan is het in de wielrennerij zo dat je vaak achter het net vist.

Bling heeft blijkbaar nog altijd niet gesnopen dat hij na jaren rekenen beter de rekentafel eens zou thuislaten en de beuk erin gooien. Binnen de 2 jaar wint hij dan die grote eendagskoers waar hij al heel zijn leven op jaagt volgens mij.

0
Lalsacien 21 januari 2023 om 13:50

In de Tour waar hij de groene trui won won hij ook een etappe vanuit de ontsnapping. Barguil en hij op één kamer. Twee truien en vier etappes.

0
Thoin 21 januari 2023 om 09:56

Probleem bij Matthews is dat zijn veelzijdigheid hem zuur begint op te breken. Is beter gaan klimmen waardoor zijn spurt afgebot is. Knap dat je overal kan meedoen maar het was leuker als je wat meer kon winnen natuurlijk

0
vincenzo 21 januari 2023 om 11:33

Maar een oplopende sprint is nog altijd zijn specialiteit. Kan gewoon een mindere dag zijn.

0
Dikke Kater 21 januari 2023 om 13:20

Veelzijdig? Is dat hetzelfde als polyvalent? Dan kun je beter dat woord gebruiken. Dat begrijpt iedereen tenminste.

-1
achilles 21 januari 2023 om 11:17

Dag gevoel heb ik bij Matthews altijd gehad. Koning van ritten in pakweg Catalonië of ritten in grote rondes door het gebergte om dan met de overblijvers te sprinten.

Maar tegen echte sprinters of springveren komt hij altijd tekort. Natuurlijk waanzinnig dat hij 4de kan worden in Luik, 3de (!) In de Waalse pijl, Sanremo en Amstel, 6de in Vlaanderen.

Er moeten net de juiste sprinters overboord zijn en net niet zwaar genoeg voor de klimmers. Zoals op een wk, waar hij al 3 keer podium reed maar ook altijd op iemand botst.

0
Japsie 21 januari 2023 om 12:52

Helemaal eens met RV. Die Mende-etappe staat me nog fris in het geheugen. Er blijft me weinig bij van coureurs als Bennett en Merlier die doorgaans double-digits draaien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone