Weer net niet voor Fred Wright: “Moet leren hoe ik zo een sprint moet aanpakken”

zaterdag 27 augustus 2022 om 09:32
Weer net niet voor Fred Wright: “Moet leren hoe ik zo een sprint moet aanpakken”

foto: Cor Vos

Fred Wright is opnieuw dicht bij de zege gekomen. De Britse coureur van Bahrain Victorious zat in etappe zeven van de Vuelta a España mee in de vroege vlucht, maar strandde in de sprint op plaats drie. Eerder in de Vuelta greep Wright net naast de rode trui. “Ik ben er zeker van dat die overwinning komt.”

Afgelopen woensdag, in de vijfde etappe, werd Wright ook derde. De 23-jarige renner kwam bovendien twee seconden tekort om de rode trui over te nemen. Als troost mocht hij wel de witte trui dragen. Wright bleef echter niet bij de pakken zitten en zat twee dagen later weer in de ontsnapping. Met vijf werd er gesprint om de zege. Op papier was Wright een van de snellere mannen, maar hij ging zijn sprint te vroeg aan.

“Het is moeilijk voor mij, ik wil die overwinning zo graag. Ik dacht dat ik de beste sprint had en ik zag de streep liggen. Ik dacht dat het het beste was om gewoon aan te gaan”, verklaarde Wright op de ploegsite. “Mensen zeggen dat ik de sprint niet van op kop moest beginnen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hoofd koel houden in dergelijke situaties is niet makkelijk.”

Leerproces
Wright werd geklopt door Jesús Herrada, die uit het wiel van de renner van Bahrain Victorious kwam. Ook Samuele Battistella kwam er in de laatste meters nog uit. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld nu. Ik moet proberen positief te blijven, ik voel me nog altijd goed en ben klaar voor meer ontsnappingen”, aldus Wright. “Ik moet gewoon leren hoe ik zo een sprint aanpak, het is een leerproces. Maar ik ben zeker dat die overwinning komt.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Steven_E 27 augustus 2022 om 09:38

Edit redactie: Bedankt! Het is aangepast.

0
hupske 27 augustus 2022 om 10:48

SJonge. Hij heeft er nog een hele studie aan na deze Vuelta :p

0
Mwielerfan 27 augustus 2022 om 11:01

Opvallend dat hij met een Vlaams accent antwoord geeft

0
Brabander 27 augustus 2022 om 11:41

Wel een prettige kennismaking met Wright Said Fred (ik blijf hem maken, want vind die leutig) dit jaar. Beetje een a-tyisch coureur, want hoe moet je hem nu classificeren eigenlijk?

0
Stabanger 27 augustus 2022 om 11:49

someday he’ll get it right

0
Retro Lex 27 augustus 2022 om 12:50

Misschien moet die een jaartje stage gaan lopen bij een Italiaans Pro Conti team. Om daar de fijne kneepjes van het sprintvak te leren.

0
Brabander 27 augustus 2022 om 13:13

Dat lijkt me nu een hele vreemde carrièreswitch

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone