Weer een ereplaats voor Matthews: “De ploeg van Cort timede gewoon beter”

vrijdag 27 augustus 2021 om 10:08
Weer een ereplaats voor Matthews: “De ploeg van Cort timede gewoon beter”

foto: Cor Vos

Het wil maar niet lukken voor Michael Matthews in de Vuelta a España. Ook in de twaalfde etappe naar Córdoba deed de Australiër mee om de ritzege, maar moest andermaal genoegen nemen met een ereplaats. “De ploeg van Magnus Cort timede gewoon beter in de sprint”, concludeert Matthews, die als derde over de streep kwam.

Waar Team BikeExchange in de etappe naar Valdepeñas de Jaén de hele dag op kop reed, hielden ze zich donderdag lang afzijdig. “Ik vertelde mijn ploeggenoten al op de eerste klim dat ik niet zou meedoen voor de etappe. Ik dacht dat de rit te zwaar zou zijn, maar ik beet op mijn tanden en wist mezelf over die laatste klim te hijsen. Vervolgens waren de jongens bereid om voor een sprint te gaan.”

“Ik was echt aan het afzien op de beklimmingen”
“Na de etappe van woensdag wist ik dat het moeilijk ging worden. Ik was echt aan het afzien op de laatste beklimmingen, maar toch reden de jongens in de finale volle bak voor een sprint.” Na het inrekenen van late aanvallers Romain Bardet, Jay Vine, Giulio Ciccone en Sergio Henao was het aan Matthews om het af te maken, maar de Australiër had ongetwijfeld niet gerekend op een fabelachtige lead-out van Jens Keukeleire.

De Belg schoot op het juiste moment naar voren, met ploegmakker Magnus Cort in zijn wiel, en trok de groep op een lint. Matthews kwam in de laatste honderden meters even op een gaatje te zitten en dat bleek funest voor zijn winstkansen. “Ze hadden gewoon een betere timing. Al met al hebben we wel een goede teamprestatie geleverd. Met een ploeg die je zo ondersteunt, wil je gewoon alles geven en het afmaken.” Dat laatste blijkt echter moeilijk voor Matthews in deze Vuelta.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ab Normaal 27 augustus 2021 om 10:18

De actie van Keukeleire was gewoon fantastisch. Qua timing perfect.
Natuurlijk moet Cort het nog wel afmaken, maar dit was een team effort van die twee.
Echt schitterend.

Ik snap niet Matthews blijft volharden in dezelfde tactiek. Misschien moet hij toch eens een keer de aanval kiezen.

kleomantre 27 augustus 2021 om 13:41

Het is een vrij laffe rijder doorgaans. Mocht hij als bij iemand als Valverde wel gewoon leveren op bestelling, dan is het gerechtvaardigd zo je team te laten koersen om zelf het laatste stukje te doen. In het geval van Matthews is bewezen dat hij zo nauwelijks wint, dus had hij beter zelf al de overstap kunnen maken naar een andere koerswijze. Was z’n palmares niet slechter van geworden in ieder geval.

Ik zou me als sprinter/puncher in het peleton ondertussen wel kapot lachen met hem. Zijn teams zijn nooit te beroerd om onderweg veel werk op te knappen en je weet dat hij altijd wel door een of meerdere geklopt gaat worden.

KimJungPoels 27 augustus 2021 om 10:52

Zeer ondankbare kopman om voor te werken. Blijft qua naam tóch op één of andere manier altijd de absolute kopman van de ploegen die hij uit kiest maar hij levert zelden.

Gisteren was het niet echt puur zijn fout, maar het is wel al de zoveelste keer dat een hele ploeg zich opoffert voor hem en hij het uiteindelijk niet af maakt. Begint echt steeds minder te winnen.

josi 27 augustus 2021 om 10:55

Het is jammer dat zo’n ploeg vaak de hele koers op Matthews afstemt, terwijl de kans op succes erg klein is. Er zijn altijd wel wat renners die beter zijn.

vincenzo 27 augustus 2021 om 12:26

“Al met al hebben we wel een goede teamprestatie geleverd. Met een ploeg die je zo ondersteunt, wil je gewoon alles geven en het afmaken.” Zijn ploeg had zichzelf opgerookt in een teamtijdrit om de vier vluchters terug te halen waardoor er niemand meer was voor een lead out. Andere ploegen lachten in hun vuistje. Niet zo slim van de ploeg lijkt mij.

peervaneynthoven 27 augustus 2021 om 14:00

Taktische blunder van Matthews die te lang achter zijn opgerookte ploeggenoot bleef hangen en niet reageerde toen Keukelaire en Cort voorbij schoten.Die aarzeling (10 meter) kostte hem de overwinning want kwam wel dichter.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair