Weening over transfer naar Trek-Segafredo: “Het is best speciaal in deze moeilijke tijden”

vrijdag 5 juni 2020 om 09:34
Weening over transfer naar Trek-Segafredo: “Het is best speciaal in deze moeilijke tijden”

foto: Trek-Segafredo

Pieter Weening kijkt uit naar de komende maanden, waarin hij zichzelf mag bewijzen voor Trek-Segafredo. “Ik ben heel erg blij met deze kans en ik zal in de rest van het jaar 150% geven om Trek-Segafredo zoveel mogelijk te helpen”, aldus de 39-jarige Fries. 

Weening hoopt en denkt nog steeds te kunnen helpen bij eventuele successen van zijn nieuwe ploeg. “Hopelijk kan ik daar wel een bijdrage aan leveren als het seizoen weer wordt hervat. Ik weet dat ik het nog steeds op WorldTour-niveau kan en ik heb nog super veel motivatie, dus ik kijk uit naar de uitdaging.”

“De hele winter blijven trainen”
Toch heeft de carrière van Weening aan een zijden draadje gehangen. Trek-Segafredo nam namelijk pas in februari contact op met de Harrekiet. “Ik ben de hele winter blijven trainen, omdat ik nog steeds hoop had een nieuwe ploeg te vinden. Toen Trek-Segafredo me contacteerde, heb ik ze verteld dat ik vier tot zes weken nodig had om te kunnen koersen.”

“Ik kreeg een voorstel van ze, maar toen speelde corona de kop op”, gaat hij verder op de website van zijn nieuwe team. “Ik twijfelde daarna echter niet dat het team zich aan zijn woord zou houden. Het is best speciaal dat een team in deze moeilijke tijden een nieuwe renner aantrekt.”

“Ik ben ze daar dan ook dankbaar voor. Het is een grote kans voor mij om te laten zien wat ik kan en ik ben erg gemotiveerd om de kopmannen te helpen in welke race dan ook”, eindigt Weening.

Wereldkundig
Trek-Segafredo maakte vrijdag de transfer van Weening wereldkundig, nadat WielerFlits het nieuws al een maand geleden ter oren kreeg.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Cyclinglife 5 juni 2020 om 10:00

Om op je 39ste te promoveren naar de hoogste divisie, is toch iets wat weinigen gedaan krijgen. Een mooie prestatie en daar mag hij best trots op zijn.

Ben Geerts 5 juni 2020 om 10:21

Geweldig, deze man heeft zich altijd laten zien, nooit verstopt in het peloton. Wat een mooie waardering dit contract…en geloof me…we gaan hem zien. top!!

Secondant 5 juni 2020 om 10:35

Leuk van deze renner. Vond hem juist bij Roompot leuk -als vrijbuiter-, Beniewd wat hij als knecht nog kan brengen.

Bij Weening moet ik altijd aan Joost Posthuma denken. Werden volgens mij tegelijk prof en komen beide van de Rabobank opleidingsploeg. Daarnaast begonnen ze allebei voortvarend. Weening met een etappezege in zijn eerste Tour, Posthuma een etappezege in zijn eerste Parijs-Nice.
Hoe verschillend is hun carriere verder verlopen zeg. Posthuma is al een jaar of 7-8 gestopt met het wielrennen. Benieuwd wat hij nu doet trouwens.

Edit:
Joost Posthuma even opgezocht op LinkedIn. Werkt momenteel als hoofd verkoop bij 'de groenste energieleverancier van Nederland'. Daarnaast is hij koersdirecteur van de Ronde van Overijssel.

koos1 5 juni 2020 om 10:56

Mooi dat hij weer een ploeg heeft en kan koersen. Benieuwd welke koersen hij gaat rijden voor Trek. In de vorm van vorig jaar zal hij van grote steun zijn voor de kopmannen.

Samlambeej 5 juni 2020 om 11:11

Stel je voor dat hij in de Giro Nibali een col optakelt.

LB108 5 juni 2020 om 12:23

Gemiddelde leeftijd begon zeker te laag te worden bij Trek?

Marveloke 5 juni 2020 om 14:14

Trek, de ploeg voor krasse knarren. Mooi dat Weening nog een kans krijgt op WorldTour niveau

Scott Sunderland 5 juni 2020 om 14:41

Ze hadden hem rustig ook een contract voor volgend jaar kunnen geven. Hij is fit, sterk en gemotiveerd. Daar kun je je nauwelijks een buil aan vallen, ondanks zijn leeftijd.

SnellePelle 7 juni 2020 om 10:24

Wat een zinloze laatste alinea….

Headlines

Materiaalzone

Populair