Weening beste Nederlander: “Had mijn pijlen al verschoten”
foto: Sirotti
zondag 26 april 2015 om 20:50

Weening beste Nederlander: “Had mijn pijlen al verschoten”

Pieter Weening was vandaag de beste Nederlander. Hij werd veertiende op 24 seconden van Alejandro Valverde. Het plan van zijn ploeg Orica-GreenEDGE viel in het water door de massale valpartij op veertig kilometer van het einde. “Je moet improviseren dan”, vertelt hij tegen De Telegraaf.

“Het is klote dat dat gebeurt”, kijkt hij terug op de val van zijn kopman Simon Gerrans. Bij diezelfde tuimelpartij waren ook Michael Albasini en Daryl Impey betrokken. Weening moest eveneens een voet aan de grond zetten en achtervolgen, waarna hij op de Redoute terugkeerde. “Het liep voor ons perfect. Esteban Chaves zat mee. En als dit gebeurt, dan kun je daar niks aan doen.”

In de finale kwam hij samen met Vincenzo Nibali terug aan de kop van de koers. “De inspanningen die ik op La Redoute voor Gerrans had moeten doen, heb ik later moeten bekopen op de Saint Nicolas”, zei de Fries tegen de NOS. “Op de laatste klim naar Ans kon ik nog aansluiten, maar er zat niks meer achter voor de sprint. Je kunt één keer boven je theewater rijden maar dan is het over.”

Weening was naast beste Nederlander, ook de beste van Orica-GreenEDGE in Luik-Bastenaken-Luik. “Het is teleurstellend dat we niemand bij de eerste tien hadden.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
26 april 2015 21:04
Petje af voor Pieter. Niet de gehypte Dumoulin, de supergemotiveerde Mollema, de pocketrocket Slagter of de nietbestaande Kelderman, maar good-old Weening gaf nog een klein beetje oranje kleur aan de finale van LBL. Die gaat er weer staan in de Giro!
26 april 2015 21:37
het enige Nederlandse lichtpuntje vandaag
26 april 2015 21:44
Helemaal eens met @xistnc, Tom, Bau, Slagter ze kunnen allemaal mooi praten maar resultaten: ho maar, dit voorjaar gewoon slecht van de Nederlanders.

Pieter doet het gewoon zoals altijd top :)
26 april 2015 21:58
Jep Pieter gaat weer voor een etappe.
Vorig jaar nog die mooie overwinning, en daarvoor ook al.
En natuurlijk de maglia rossa!
Pieter is geen mediatype, maar een nuchtere Fries.

Zeer onderschatte renner, maar wel een favoriet van mij.
27 april 2015 07:10
Pieter is een prachtrenner! Maar Daan, laten we Dumoulin's tijdritzege in het Baskenland niet vergeten! En Terpstra's superconstante voorjaar mocht er ook zijn.
27 april 2015 08:46
@Daan

Niet overdrijven. Dit was de eerste keer dit seizoen dat Pieter een goede uitslag reed. Neemt niet weg dat ik er wel vertrouwen in heb dat hij straks in 'zijn' Giro weer goed gaat zijn en mee zal doen om ritzeges. Verder vind ik de gesuggereerde grote mond van de andere Nederlanders wel meevallen. Ze mogen toch zeggen dat ze zich goed voelen en er voor gaan. Volgens mij zeggen ze nergens dat ze wel even gaan winnen. Optimisme vooraf lijkt me wel de eerste voorwaarde. Dat ze dan tegenvallende resultaten behalen maakt hen voor mij nog geen snoevers. Met renners die vooraf niks meer te melden hebben dan 'ik weet het niet, we zullen wel zien' ga je de slag ook niet winnen.

Reacties zijn gesloten.