Warren Barguil wil zich verbeteren als klassementsrenner
dinsdag 14 januari 2014 om 07:42

Warren Barguil wil zich verbeteren als klassementsrenner

Warren Barguil was het voorbije najaar een van de revelaties van de Vuelta. De inmiddels 22-jarige Fransman beleefde zijn doorbraak met maar liefst twee ritzeges in respectievelijk Castelldefels en Formigal. Op de presentatie van zijn ploeg Giant-Shimano vertelde hij aan WielerFlits dat hij in 2014 hoopt de progressie door te kunnen zetten.

Ondanks zijn doorbraak bij het grote publiek, is er voor Barguil naar eigen zeggen niet veel veranderd. “Ik ben dezelfde gebleven. Ik kreeg alleen meer aandacht van journalisten”, grapt hij. De twee zeges kwamen ook voor hem een beetje als een verrassing. “Ik had goede benen, maar niet verwacht een etappe te kunnen winnen. Laat staan twee,” kijkt hij terug.

In 2014 wil de progressie doorzetten. “Mijn rol is wel iets veranderd. Ik richt mij nu meer op de eindrangschikking”, geeft hij aan. “Vorig jaar probeerde ik dat in een wedstrijd als Parijs-Nice ook wel, maar daar kreeg ik bijvoorbeeld te maken met valpartijen. In de Dauphiné werd ik dan weer 18e,” geeft hij aan.

Barguil zal in 2014 zijn debuut maken in de Ardennenklassiekers. “Ik start het seizoen met de GP La Marseillaise en de Ronde van de Middellandse Zee. In maart rijd ik de Classic Sud Ardèche. Daarna volgen in Italië de Strade Bianche en Roma Maxima. Vervolgens rijd ik de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland,” legt hij uit. Het is nog niet bekend of er voor hem een nieuwe deelname aan een grote ronde bij komt. “Ik weet nog niet welke grote ronden ik ga rijden. Voorlopig richt ik mij eerst op de Ardennenklassiekers. Ik zal daar voor het eerst starten, dus ik ga niet zeggen of ik daar top tien of top twintig kan halen. Het belangrijkste zal zijn dat ik daar zoveel mogelijk ga leren. Daarna kunnen we kijken of ik goed genoeg ben om mee te gaan naar de Tour.”