Warren Barguil: “Klaar voor klassement in de Vuelta”

vrijdag 17 november 2017 om 14:35
Warren Barguil: “Klaar voor klassement in de Vuelta”

Foto: Marcel Koch

Warren Barguil is er klaar voor om de strijd aan te gaan voor het algemeen klassement van de Vuelta a España. “Misschien volgend jaar, misschien een jaar later”, zegt de 26-jarige Fransman in een uitgebreid interview met Cyclingnews. Deze winter maakt hij de overstap van Sunweb naar Fortuneo-Oscaro.

Barguil gaf onlangs aan de gele trui van de Tour de France niet als hoofddoel te hebben, maar voor de Vuelta blijken de ambities anders. “Ik wil de Tour rijden, dan drie of vier weken kalm aan doen en vervolgens fris aan de start verschijnen van de Vuelta. In de eerste week kun je op krachten komen door de vlakke ritten en aan de vorm werken”, aldus Barguil.

Het was tevens de Vuelta waar hij in 2013 zijn grote doorbraak beleefde met twee ritzeges. Dit jaar bleef zijn Ronde van Spanje beperkt tot zeven etappes, doordat Sunweb hem uit de wedstrijd zette. Barguil wilde een vrije rol in de bergen, maar de ploeg wilde dat hij in dienst reed voor Wilco Kelderman.

Met Tom wisten we niet wie in de Tour zou rijden komend seizoen.

Voor Barguil was in mei wel duidelijk dat hij wilde vertrekken bij Sunweb. Het moment dat Tom Dumoulin de Giro won, was voor hem de druppel. “Ik wil elk jaar de Tour de France rijden en met Fortuneo heb ik meer kans om daar volgend jaar te rijden. Met Tom wisten we niet wie in de Tour zou rijden komend seizoen. Als je weet dat de Tour in jouw omgeving (Bretagne, red.) start, dan wil je daar bij zijn. Dat gebeurt een keer in je leven”, zegt de Fransman, die ook het vertrek van goede vrienden John Degenkolb, Koen de Kort, Tobias Ludvigsson, Georg Preidler en Ramon Sinkeldam meenam in zijn besluit. “Nu is het mijn beurt om te vertrekken.”

Barguil trapt 2018 af in eigen land, wellicht in de Tour du Haut Var, de Classic Sud Ardeche en Parijs-Nice. Als zijn ploeg wordt uitgenodigd, rijdt hij de Ronde van Catalonië voorafgaand aan de Ardennenklassiekers eind april. Na een pauze rijdt hij het Criterium du Dauphiné, gevolgd door de Tour en de Vuelta, mits de ploeg daarvoor een wildcard ontvangt. Hij sluit in het gunstigste geval het jaar af met het WK in Innsbruck en de Ronde van Lombardije.

[poll id=”634″]

Dit artikel delen:

30 Reacties

Romāns Vainšteins 17 november 2017 om 14:53

Slimme jomgen, leuke renner. Fan.

Shinzawai 17 november 2017 om 14:54

Ik neem aan dat hij bedoelt dat hij de Tour voor zichzelf wil rijden. Kan me niet voorstellen dat Sunweb hem niet als knecht mee had willen nemen.

jsprunk 17 november 2017 om 14:57

Op basis waarvan verdient die ploeg een wildcard?

Tinkerbell 17 november 2017 om 14:58

Vuelta wildcard kan zijn ploeg wel vergeten ben ik bang met die nieuwe Spaanse proconti ploegen. Toch denk ik dat het wel een goede beslissing van hem is geweest om weg te gaan bij Sunweb.

hanzul 17 november 2017 om 15:04

Haha hele programma al in zijn hoofd ploeg moet eerst ma eens wildcards zien te krijgen

bartqw 17 november 2017 om 15:10

Denk Barguil dat hij naar een WT ploeg is gegaan ofzo. Waarom verdienen ze een wildcard voor Spanje?

Mathieu Moller 17 november 2017 om 15:31

Als hij zijn trots aan de kant had willen zetten, had hij vast wel meegemogen naar een Tour met Dumoulin. Helaas is hij daar blijkbaar iets te Frans voor.

schipperaar 17 november 2017 om 15:32

Dat de druppel de Giro overwinning was is niet helemaal duidelijk, of ie tweede wordt in de Tour of Vuelta achter Tom staat toch los van zijn ploeg. Geen twee handen op één buik lijkt het.
@mm
Hij was trots op zijn ploeggenoten in de tour, sympathieke renner die weet wat ie kan/wil en dan word je al gauw als arrogant bestempeld in Polderland.

hartstikkebedankt 17 november 2017 om 15:35

Had natuurlijk ook als kopman bij Astana kunnen rijden nu, maar goed toen had hij al getekend.

Thailand 17 november 2017 om 15:36

ja beetje bijzonder dit. Blijf het ook een egoistisch ventje vinden, als je afspraken maakt om afwisselend kopman / knecht te zijn moet je je daaraan houden.
Bij deze ploeg is hij het baasje, maar ze gaan zeker geen wildcards krijgen voor alle wedstrijden die hij in gedachte heeft.
Zijn manier van koersen de afgelopen tour was wel echt een plezier om naar te kijken trouwens.

Lalsacien 17 november 2017 om 15:39

Ik word zo moe van die rare reacties op Fransen. @Mathieu Moller, wat is er mis mee om voor jezelf te willen rijden? Dat is zijn doel dus vertrekt hij. Hij begrijpt dat alle ballen op Dumoulin in de Tour zullen zijn.
En iets te Frans voor??? Ik ken meer trotse, eigenwijze Nederlanders dan Fransen…..
En voor de duidelijkheid, ik ken heel wat Fransen!!!

TykkeThor 17 november 2017 om 15:43

Dat Fortuneo een wildcard ontvangt voor de Vuelta wordt wel als erg vanzelfsprekend beschouwd door Barguil.

schipperaar 17 november 2017 om 15:52

@lalsa
Wat een boer niet kent.. Mijn Franse schoonfamilie was trotser op mij dan mijn eigen familie, Fransen lijken anderen meer te gunnen, omhelzen elkaar maar zelfs een wildcard is hem niet gegund hier.

Romāns Vainšteins 17 november 2017 om 15:56

Ja, laten we er een slappe discussie over Fransen van maken.

Wildcard tour is puur vanwege hem al binnen natuurlijk, wat de vuelta betreft verbaas ook ik me wel over zijn ongenuanceerde vetrouwen erin maar sowieso denk ik dat lastige tour tot het gaatje gaan wel genoeg is voor ‘m.

Verweggistan 17 november 2017 om 16:49

Wel slim. Alvast indekken voor het hele seizoen. Een tegenvallende Tour? Ik ging voor de Vuelta. En dan niet uitgenodigd worden; zit je met vermeende hoogvorm thuis en heb je niet kunnen laten zien dat je Vuelta had kunnen winnen.

dnDaris 17 november 2017 om 17:13

Deze uitspraak is natuurlijk vooral om een wildcard voor de tour te krijgen.

schipperaar 17 november 2017 om 17:27

Lijkt toch een hekel aan tijdrijden te hebben ondanks dat ze Sky versloegen in de TTT. Als ie dat ook nog leuk gaat vinden ligt het geel voor handen.
De teamleiding van Sunweb prees zijn vrije rol overigens voor de Vuelta en kwam daar blijkbaar op terug, ongepast al schopt ie niet na.

UrbanSteel 17 november 2017 om 17:53

Wie ook maar in de verste verte denkt dat de ploeg van Warren Barguil de nummer 10, winnaar twee tour etappes en de bergtrui 2017 geen wildcard krijgt van de ASO voor de Tour zit volgens mij goed fout , je laat niet een van je populairste en goed presterende landgenoot thuis voor de buis naar de Tour zitten kijken , die wil je als organisatie in de Tour en eventueel ook nog in de Vuelta , daar is de ASO ook zowat de baas.

Samlambeej 17 november 2017 om 17:55

Oneens. Heb een tijdrit van niks. Mocht hij dat kunne goedmake met nog meer aanvallen zoals in afgelopen Tour.. laat maar komen!!

Titaantje 17 november 2017 om 18:04

@Verweggistan: Moet hij wel de Tour de l’Ain winnen ;-)

marehoek 17 november 2017 om 18:09

Warren Barquil krijgt wel alle druk op zijn schouders, en of hij daar mee “leven”
kan ?
En dat in een Vuelta als klassementsrijder , ik denk een mislukking voor hem,
en dan ???????????

Kirsipuu 17 november 2017 om 18:28

Toch wel wat steken onder water (jaloezie?) van Barguil richting Tom Dumoulin:

Quote:
We need to show to the public that cycling is fun, a fun sport, and not boring,” he says, and it’s at this point that he maps out his vision of the sport with the confidence and clarity that have solidified over the past months.

“I don’t like guys who just rely on the time trials, taking a lot of time there and just following in the mountains. For me, that’s not how I see cycling.

“For sure, time trialling is an important part of cycling but for me it should not decide who’s the winner at the end. At the moment, the guys who are really strong in the time trials just don’t care in the mountains, they just take their own pace knowing they can gain 1:30 in the time trial, and that in the mountains they can lose 30-40 seconds, or whatever, and they’re just going at their own pace and not trying to make something happen.”

It’s not difficult, here, to join the dots to Barguil’s soon-to-be-former teammate Tom Dumoulin, the time trial specialist whose breakthrough as a Grand Tour champion this year was a key factor in Barguil’s decision to tear up his Sunweb contract and seek sole leadership at Fortuneo.

schipperaar 17 november 2017 om 19:10

@kirsipuu
Hij zal vooral de defensieve stijl van Froome bedoelen, Dumoulin valt wel degelijk aan als de kans zich voordoet.
Cycling news lijkt de messen weer te slijpen door zijn vertrek te wijten aan Tom, nergens op gebaseerd.

Fast Freddy 17 november 2017 om 19:49

Wat naar mannetje, inclusief piepstemmetje. Nu klaar om over bijna twee jaar voor een klassement te gaan waar hij waarschijnlijk niet eens aan de start staat…
Nog een hoop onzinpraat over tijdrijders die ten onrechte grote ronden winnen. Alsof een zomaar geweldige tijdrijder een ronde wint. Denk aan Cancellara of Martin. Niet dus. Er is wel ff wat meer voor nodig. Een gruwelijke berg discipline bijvoorbeeld, maar dat kwartje is bij dit menneke nog niet gevallen. In tegenstelling tot sommige anderen heb ik bij hem dan ook nog weinig blijk van intelligentie opgemerkt.

assen 17 november 2017 om 22:03

Er is toch geen enkele aanwijzing dat Warren een grote ronde kan of zal gaan winnen? Ik verbaas me over die 14%…

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll