Warm weer op komst in Tour Down Under: “Zorgen voor ieders veiligheid”

zaterdag 12 januari 2019 om 11:09
Warm weer op komst in Tour Down Under: “Zorgen voor ieders veiligheid”

foto: Cor Vos

In de weersverwachtingen voor de Tour Down Under kruipt de temperatuur op richting de 40 °C. Met dit in het vooruitzicht houdt de organisatie van de rittenkoers er rekening mee dat enkele etappes mogelijk worden ingekort vanwege het warme weer. “Zulke warme dagen zijn voor niemand goed”, zegt wedstrijdleider Mike Turtur tegen Cyclingnews.


Turtur benadrukt dat er alle dagen overleg wordt gevoerd tussen renners, teams, organisatie en hulpdiensten, zodat met elk scenario rekening kan worden gehouden. “Zo deden we het vorig jaar ook, toen hebben we het drie dagen rustig aan gedaan bij 40 °C. We hebben de koers toen aangepast om tegemoet te komen aan de eisen van de renners. En dat werkte prima.”

“Onze ambitie is om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en gezond blijft. We hebben een geweldige werkrelatie met alle teams en dat willen we graag zo houden. We willen de dingen goed doen, zoals we altijd hebben gedaan.” Turtur gaat nog samenzitten met de vertegenwoordigers van de renners en de ploegen en zei dat er maandag nog een nieuwe aankondiging volgt hierover.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Tpinotfan 12 januari 2019 om 12:28

Dit gebeurt nu ieder jaar precies in de periode van de TDU lijkt het wel. Ik begrijp wel het belang van deze koers nú op de kalender, maar tegelijkertijd is t ook wel belachelijk dat die koers dan alsnog steeds op dit tijdstip gereden moet worden, zeker aangezien het nogal in de lijn der verwachting ligt dat het de komende jaren alleen maar extremer gaat worden.

Agos-Vidalos 12 januari 2019 om 13:29

De hele kalender kan wel op de schop om deze sport beter aan de man te brengen. Het probleem is de UCI en haar eeuwige strijd met de wedstrijdorganisaties, in het bijzonder natuurlijk de ASO. Zolang er geen overkoepelende organisatie is die de macht heeft, rommelt deze sport maar wat aan. Gebrek aan cohesie maakt dat de Tour de France de enige wedstrijd is die aan een breder (nieuw) publiek verkocht kan worden. Jammer. De afspiegeling van het wielerpeloton komt schrikbarend dichtbij de realiteit van onze hedendaagse samenleving met al haar tragedies, schamele hoogetepunten en diversiteit aan hoofd- en bijrolspelers. Ik vind het een sieraad voor de sport in zijn algemeen. Best ironisch dat in de voornaamste duursport de strijd der gezaghebbende oneindig lijkt voort te duren. Fijne dag allen!

josemanuelfuente 12 januari 2019 om 15:58

Zomers in Australie worden gewoon te heet, zie ook Australian Open, loopt nog een keer verkeerd af

Veloburto 12 januari 2019 om 17:04

Tja, als je in hartje zomer daar gaat rijden kan het heel warm worden. Zou eerder een uitzondering zijn als de temperatuur onder de 35 graden blijft

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.