Wanty-Groupe Gobert opnieuw welkom in Tour de France

maandag 8 januari 2018 om 15:26
Wanty-Groupe Gobert opnieuw welkom in Tour de France

Wanty-Groupe Gobert zal in 2018 opnieuw de Tour de France rijden. Organisator ASO heeft de Belgische ProContinentale formatie een wildcard gegeven voor de komende editie.

De andere drie uitnodigingen gingen naar de Franse ploegen Cofidis, Direct Energie en de Fortuneo-Samsic-ploeg van Warren Barguil. Vital Concept van sprinter Bryan Coquard kreeg geen uitnodiging.

Coquard heeft in inmiddels op Twitter zijn teleurstelling laten blijken. “Niet geselecteerd voordat we ook maar de tijd krijgen om een rugnummer op te spelden. Ik ben erg teleurgesteld”, schrijft hij. Gisteren pleitte hij er nog voor om zijn nieuwe ploeg de tijd te geven om zich te bewijzen.

Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Samsic zijn ook welkom in Parijs-Nice. Het Franse Delko Marseille Provence KTM krijgt daar de voorkeur boven Wanty-Groupe Gobert. In het Critérium du Dauphiné mag Coquard wel zijn opwachting maken. Zijn werkgever Vital Concept werd daarvoor samen met Cofidis, Fortuneo-Samsic en Wanty-Groupe Gobert uitgenodigd.

Dit artikel delen:

33 Reacties

nikolaivinovitsj 8 januari 2018 om 15:29

Mooi! Al uitkijken naar Marco Minnaard in de Tour!

HoofdIsVrij 8 januari 2018 om 15:32

Oef… Zal een klap voor Coquard en de zijne zijn.

Vinyakke 8 januari 2018 om 15:33

Flinke klap voor Coquard, altijd een risico je bij een nieuw team aan te sluiten. Zo zal hij het wel niet in gedachten hebben gehad… Wel verdiend voor Wanty vind ik, als beloning voor de sterke collectieve prestatie vorig jaar!!!

woutie 8 januari 2018 om 15:35

Waarom geven ze dan geen meer wildcards bij Parijs Nice of Dauphiné?? Ze zijn met 7 renners per ploeg, nu kom je maar aan 154 renners terwijl er 176 mogen zijn.

de buschauffeur 8 januari 2018 om 15:36

Jammer voor Coquard

reusjen 8 januari 2018 om 15:37

Ik ben vooral benieuwd naar Martin. Die is zich goed aan het ontwikkelen. Ik verwacht top-15 voor hem.

Patat Lefevre 8 januari 2018 om 15:41

Geen medelijden met Coquard. Heeft voor geld gekozen ipv zijn carriere. Dat is zijn goed recht, maar dan nu ook niet janken. Vital heeft helemaal niets in de Tour te zoeken op hem na.

rahimns 8 januari 2018 om 15:41

@woutie de maatregel is juist oa verzonnen om met kleinere pelotons te gaan rijden ivm de veiligheid dan ga je toch niet meer ploegen uitnodigen.

WernerFranke 8 januari 2018 om 15:43

Tja, Coquard was vorig seizoen maar matig en na zijn niet-selectie was ie gewoon slecht. Niemand weet welke Coq we dit jaar zullen zien. Daarnaast is die ploeg in de breedte een lachertje: niemand staat in de top 300 van de UCI ranking.
Wanty zit dan wel zonder speerpunt, als tweede beste PCT ploeg van ’17 is dit verdiend.

ShortsNL 8 januari 2018 om 15:44

Top voor Wanty, jammer maar helaas voor Coquard. Ook de sponsor zal niet blij zijn.

Dit is het resultaat van de vele Franse (en Italiaanse) Pro Continentale ploegen die hun hele businessmodel hebben geijkt op een gegarandeerde uitnodiging voor de Tour (Giro), en daarmee voor een dubbeltje op de eerste rang hopen te zitten. Op een gegeven moment zijn de wildcards op. Gegokt en verloren.

Geflitst 8 januari 2018 om 15:47

@rahimns
Ik dacht dat de hoofdreden was om de koers minder voorspelbaar te maken omdat de wedstrijd moeilijker te controleren wordt door één ploeg?

De Brigadier 8 januari 2018 om 15:48

Terecht, dat heeft Wanty op het Australisch kampioenschap wel afgedwongen….

zipp404 8 januari 2018 om 15:49

Had Coquard graag in de Tour gezien. Vorig jaar een mindere periode, maar normaal gesproken altijd goed in eigen land. Verdient ook eigenlijk wel een plaatsje bij een WT ploeg, doet het goed in enkele Vlaamse klassiekers, Amstel Gold race, en kan als sprinter een heuvel over.

ronddraaien 8 januari 2018 om 15:55

Ik vind het een gruwelijke slechte timing om nu al wildcards te kiezen voor een wedstrijd in juli, maar mij hoor je niet klagen. Gaviria, Démare, Kittel, Groenewegen en Sagan die keer op keer het hoofd moeten buigen voor de onklopbare Timothy Dupont, ik kijk er al naar uit.

lnnrt 8 januari 2018 om 16:14

De Franse PCT ploegen hebben elkaar wel behoorlijk uitgehold, eigenlijk zijn ze nu allemaal één aansprekende naam, met voor de rest niet veel soeps (ok, Cofidis heeft Souppe).

Verder vooral opvallend dat iedereen het over Coquard heeft, maar Lecrocq mist dus ook de Tour!!

Col du Bramont 8 januari 2018 om 16:44

Het is een vrij logische keuze als je kijkt naar hoe de ploegen nu gerankt staan:
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/cqRankingTeam.asp?current=1

In eerste instantie zou je denken dat de Franse teams wat bevoordeeld zouden worden maar de keuze valt zeer te begrijpen als je kijkt naar de sterkte vd teams.
De selectie nu al bekend maken vind ik ook OK, had misschien ook iets later gekund maar nu geef je de ploegen de tijd een goed programma op te zetten met de zekerheid van een TdF deelname.

Scott Sunderland 8 januari 2018 om 16:46

Prima beslissing ! Leuk om Wanty er weer bij te hebben. Prettig debuut was het in 2017. De andere drie wildcards gaan naar Franse ploegen dus het is ergens wel logisch dat de vierde naar een buitenlandse ploeg gaat. Coquard is best een leuke renner maar niet zodanig dat men hem absoluut in de Tour erbij wil hebben. Wat wel het geval is met Barguil bijvoorbeeld en daarom zijn ploeg ook een wildcard.

vluggejapie 8 januari 2018 om 17:06

Wanty is pure pelotonvulling. Dat kun je van Coquard niet zeggen. Politiek is hier kennelijk belangrijker dan amusementswaarde.

Samlambeej 8 januari 2018 om 17:14

Wanty heeft veel renners die hun top nog lang nie bereikt hebben. Zij zullen andermaal Super gemotiveerd zijn. Die Coquard is gewoon een dommerik. Heb het zelf verknald en ik wacht al op zijn misselijke vingertje als hij in de dauphiné als eerste over de meet komt. Blijft ook schaamteloos hoe die Franse PCTs (ok Cofidis) resoluut een ticket krijge

r525 8 januari 2018 om 17:15

Hahaha ja Coquard, zo slecht was Direct Energie niet voor je. Eigen schuld, dikke bult.
Terechte wild cards lijkt me zo.

rahimns 8 januari 2018 om 17:19

@geflitst dat is een extra gevolg… maar de belangrijkste reden was de veiligheid van de renners.

Gebruikersnaam 8 januari 2018 om 17:23

Wanty heeft een renner of 8 van hetzelfde type, van hetzelfde niveau, met uiteraard Martin als grootste/interessantste talent. Als er daar 1 of 2 ziek worden, dan heeft dat niet al te veel impact op de kwaliteit van hun Tour-team of de instelling van het team.

Als Coquard op zijn bek gaat in het Frans kampioenschap of gewoon hopeloos uit vorm is, dan heeft Vital Concept geen alternatieven en is het een volstrekt nutteloos team. Dat zal ook wel een factor zijn.

Maenhout 8 januari 2018 om 17:26

@vluggejapie – 8 januari 2018 om 17:06 : Wanty heeft vorig jaar goed gepresteerd in de Tour. De wildcards zijn er juist om wat renners in het peloton te hebben die níet voor een uitgesproken kopman rijden en vroeg mee gaan in ontsnappingen. Anders wordt iedere etappe op slot gedaan door de topploegen met sprinter en/of klassementsrenner. Niet leuk voor de organisatie en de reclamekaravaan.

illu 8 januari 2018 om 17:29

@Gebruikersnaam…

maar van die 8 van Wanty zijn er 8 nutteloos (of peleton-vulling zoals eerder aangegeven). Nu kan Martin waarschijnlijk inderdaad nog leuk meedoen, maar dan had ik toch liever alleen Coquard gezien dan de 8 van Wanty…

Voor beide keuzes valt wat te zeggen… maar geen Coquard in de tour (de goeie, gemotiveerde Coquard dan) is een gemis terwijl dat van niemand van Wanty ook maar een klein beetje te zeggen is…

Verweggistan 8 januari 2018 om 18:12

Bij Wanty zijn er gewoon een man of 14 in staat om een Tour uit te rijden en zich te laten zien in ontsnappingen, sprints en zelfs bergetappes. Bij Vital is het vooral Coquard en wat helpers voor zijn sprinttrein en een paar aanvallers. Martin, De Clercq en Eiking voor de bergen, mannen als Backaert, Minnaard en Meurisse is het middengebergte, Smith, Pasqualon en VanSpeybrouck voor de sprints en nog klassiekerrenners/aanvallers Offredo en Van Keirsbulck. En dan ook nog renners als Degand, Vallee en Baugnies die op een goede dag ook ver kunnen komen op alle terrein.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair