Wanty-Groupe Gobert benadrukt loyaliteit aan MPCC

maandag 13 juni 2016 om 10:13
Wanty-Groupe Gobert benadrukt loyaliteit aan MPCC

foto: Sirotti

In een statement op Facebook benadrukt Wanty-Groupe Gobert de waarde van de MPCC. De Belgische ProContinentale-ploeg spreekt haar loyaliteit uit na het zelfopgelegde startverbod van Enrico Gasparotto en Björn Thurau.

Bij beide renners van Wanty-Groupe Gobert-renners werd zaterdag, na afloop van de zesde etappe in het Critérium du Dauphiné, een te lage cortisolwaarde gemeten. In de slotrit ging het tweetal niet meer van start.

Wanty-Groupe Gobert maakt deel uit van de MPCC. De beweging voor een geloofwaardig wielrennen hanteert regels die bij een te lage cortisolwaarde de renner in kwestie acht dagen uit competitie gehaald moet worden. Daardoor zijn de Italiaanse winnaar van de Amstel Gold Race en zijn Duitse ploeggenoot niet van start gegaan.

Een te lage cortisolwaarde kan duiden op een verminderde gezondheid. Vorig jaar hebben onder andere Lars Boom (Astana) en George Bennett (LottoNL-Jumbo) hetzelfde meegemaakt. De Kazachstaanse ploeg besloot Boom toch te laten starten in de Tour de France, waarmee zij de regels overtraden en uit de MPCC zijn gezet. LottoNL-Jumbo is zelf uit de beweging gestapt na het voorval met Bennett daags voor de start van de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Tom Rey 13 juni 2016 om 10:15

Kunnen er geen andere waardes gemeten of gehanteerd worden? Na alle goede en slechte beoordelingen over het cortisol-niveau van de desbetreffende renners, lijkt het me toch een enorm grijs gebied?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone