Wallonie Bruxelles-manager vol lof over jonge Nederlander Mathijs Paasschens

Wallonie Bruxelles-manager vol lof over jonge Nederlander Mathijs Paasschens

©Cor Vos

vrijdag 25 januari 2019 om 17:52

Eén van de nieuwkomers bij het ProContinentale Wallonie Bruxelles is Mathijs Paasschens, een 22-jarige Nederlander die al sinds zijn derde in België woont. “Hij bleef lang onder de radar, maar hij heeft echt wat in zijn mars. Ik wil hem uitspelen in de Ardennen”, weet teammanager Christophe Brandt.

Kent u Mathijs Paasschens – tweede van rechts op de foto – nog niet? Begrijpelijk. Tot eind vorig jaar kwam de Nederlander uit voor Home Solution-Soenens, een Belgische beloftenploeg waar ex-prof Kevin Hulsmans ploegleider is. Bovendien is Paasschens wat we noemen een trage groeier. En hij combineert het fietsen met studeren.

In zijn laatste beloftenjaren zette Paasschens, een geboren Rotterdammer die in zijn derde levensjaar met zijn ouders naar Leuven verhuisde, wel forse stappen. Vorig jaar was hij goed voor acht overwinningen. In het regionale circuit, dat wel. Maar een rit in de Ronde van Namen en de Trois Jours de Cherbourg spreekt toch net iets meer aan dan een kermiskoers in Lubbeek. Leuke extra’s waren een aantal topvijfplaatsen in UCI-koersen, waaronder een vierde plaats in de U23-versie van Parijs-Tours.

Naar hoofdteam
Dus vond Kevin Hulsmans het tijd om Paasschens aan te bieden aan enkele profteams. Zo is hij uiteindelijk bij Wallonie Bruxelles terecht gekomen. In eerste instantie voor AGO-Aqua Service (vanaf dit jaar het officiële opleidingsteam van Wallonie Bruxelles), maar na testen besloot teammanager Christophe Brandt de jonge Nederlander zowaar een kans te geven in het hoofdteam.

“Mathijs is een laatbloeier omdat hij aan de Leuvense Universiteit heeft gestudeerd”, vertelt Brandt. “Maar zijn laatste twee jaren als belofte waren veelbelovend. Hulsmans nam het voor hem op en ik moet toegeven dat Kevin het bij het rechte eind heeft: Paasschens is profwaardig. Bovendien – niet onbelangrijk – is het een aangename jongen in de omgang en bereid om te leren. Omdat hij geen Belg is, kwam hij uiteraard niet in aanmerking bij Sport Vlaanderen-Baloise. Bij ons kan dat wel en ik zie zeker potentieel in Mathijs. Hij kan meer dan hij tot nu toe heeft laten zien.”

Van 82 naar 78 kilogram
Paasschens kan op alle terreinen uit de voeten.  Op dat vlak wordt 2019 een ontdekkingstocht. En toch ziet Brandt hem evolueren naar de Waalse koersen. “Dat kon hij als belofte al. Wat met zijn 1m88 en 82 kilogram niet evident is. Daarom heb ik hem aangeraden wat gewicht te verliezen. Ondertussen weegt hij 78 kilo. Sinds november verloor hij dus een viertal kilo’s en er mogen er nog twee, twee en een half af. Dan kunnen we testen tot wat hij in staat is op klimmetjes van drie tot vijf  kilometer.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

aardappeljager 25 januari 2019 om 18:48

Inderdaad nooit van gehoord.
Klinkt verstandig om de studie af te ronden. Ben benieuwd wat hij in zijn mars heeft

assen 25 januari 2019 om 19:16

Klinkt eigenlijk meer als iemand voor RVV of misschien AGR. LBL zie ik zo iemand niet winnen, of hij moet zo’n grote motor hebben dat ie in vrijwel alle koersen mee kan…

Mwielerfan 25 januari 2019 om 22:55

Maar als ze bij Wallonië bruxelles een aardige knecht voor wt ploeg in ardennen werk afleveren is dat ook al mooi

Piet Lut 25 januari 2019 om 21:43

Check zijn strava. gaat lekker bergop in Calpe

Charlie33 26 januari 2019 om 07:22

Is dit Gesink-materiaal?

west 26 januari 2019 om 08:28

Denk niet dat Gesink ooit 82 kilo heeft gewogen…

storm-biker 26 januari 2019 om 13:50

Regionale circuit is een beetje een denigrerende benaming. Het zijn geen UCI koersen maar wel wedstrijden op de nationale kalender.
Een Ronde van Namen of de 3 daagse van Cherbourg is qua deelnemersveld en dus niveau hoger in te schatten dan bijv. de Topcompetitie hier in Nederland. Daarnaast pakt hij met de GP La Magne en de Heuvelland Classic 2 klassiekers.

Verweggistan 26 januari 2019 om 18:36

Topcompetitie zijn ook geen UCI wedstrijden.

storm-biker 28 januari 2019 om 06:54

Dat zeg ik ook niet ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair