Wagner van LottoNL-Jumbo naar Fortuneo-Samsic

maandag 17 september 2018 om 14:14
Wagner van LottoNL-Jumbo naar Fortuneo-Samsic

foto: Marcel Koch

Robert Wagner rijdt komend seizoen voor Fortuneo-Samsic, dat bevestigt de Franse ploeg. De 35-jarige Duitse sprintaantrekker komt over van LottoNL-Jumbo. Hij gaat bij Fortuneo samen rijden met landgenoot André Greipel.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Voor de eerste keer in mijn carrière ga ik rijden voor een Franse ploeg”, zegt Wagner op de website. “Ik begin aan een spannende uitdaging, omdat ik geen Frans spreek, maar ik volg al lessen om makkelijker te integreren. Het stimuleert de vernieuwing. Ik ken Brice Feillu al, met hem heb ik in 2011 bij Leopard-Trek samen gereden, en ik ken Greipel. We reden aan het begin van onze loopbaan voor hetzelfde team. Ik ben blij om weer voor hem te mogen werken. Hij blijft een van de beste sprinters ter wereld, dat bewees hij onlangs opnieuw.”

Wagner rijdt sinds 2013 voor LottoNL-Jumbo, dat in die periode nog enkele tijd Blanco en Belkin heette. Daarvoor kwam hij onder meer uit voor RadioShack, Leopard-Trek en Skil-Shimano. Zijn laatste profzege dateert van juni 2013, toen Wagner de proloog van de Ster ZLM Toer won. Daarna wierp hij zich op als rechterhand en sprintknecht van Dylan Groenewegen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

xistnc 17 september 2018 om 14:21

Heel veel zeges van Groenewegen in kleinere koersen staan mede op naam van Wagner. Dat geldt ook voor diens zege op de Champs, waarmee Wagner toch een soort revanche nam voor zijn swap met de uitgevallen Roosen, eerder die Tour. Wagner kan dus zeker voor ook Greipel belangrijk zijn. Danke Wagi und viel Spass mit dem André.

0
kelderfan 17 september 2018 om 16:06

Dat heb je keurig verwoord. Hij was zeker voor de sprinttrein heel belangrijk.
Veel succes bij je nieuwe uitdaging Fortuneo-Samsic.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone