Waarom Sam Oomen achter Roglic en Dennis rijdt in ploegentijdrit: “Super lastig”

vrijdag 19 augustus 2022 om 17:32
Video

Tijdens de speciaal ingelaste training voor de ploegentijdrit van de Vuelta a España was te zien dat Sam Oomen de ondankbare taak op zich krijgt om achter Primož Roglič en Rohan Dennis plaats te nemen. De Brabantse klimmer van Jumbo-Visma kan er zelf om lachen. “Ik had een vermoeden dat het redelijk pittig is. En het is pittig”, lacht hij bij WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Achter Primož zitten is super lastig. Hij is een van de sterksten en een van de meest aerodynamische. Als ik achter hem zit, zit ik voor mijn gevoel al een halve beurt te draaien. Maar het is niet mijn taak om de ploeg op sleeptouw te nemen. Ik ga verre van de langste beurten draaien”, vertelt Oomen. “Ik heb begrepen dat ik de schakel ben tussen Primož en dan komen daarna Mike Teunissen en Edoardo Affini… Dat die overgang iets geleidelijker loopt. Ik ben meer een schakel.”

Mike Teunissen is dus gepositioneerd kort achter Oomen. Hij heeft vertrouwen in kopman Primož Roglič. “Ik vond hem in de training heel goed ogen. Er zat genoeg stamp op. Ik verwacht dat hij zijn ding kan doen in de ploegentijdrit”, geeft de Limburger aan bij WielerFlits. “We maken een goede kans, maar aan de andere kant is de concurrentie wel zwaar. We gaan ons best doen. Maar er zijn er meer. Met Roglič, Dennis en Affini gaat het wel vooruit, zullen we maar zeggen. Ik heb in Brussel met Wout van Aert en Tony Martin gereden, dus er zitten wel vaak genoeg pk’s in deze ploeg.”

Italiaans tijdritspecialist Edoardo Affini benadrukte voor onze camera het belang van de ploegentijdrit. “Het is een doel voor de Vuelta en ons team”, zegt hij in het Nederlands (hij spreekt de taal vanwege zijn Nederlandse vriendin, red.). “Wij gaan ons best doen en gaan zien wat het resultaat wordt. De concurrentie is sterk, maar ik denk dat wij ook sterk genoeg zijn om mee te doen. Wij gaan volle bak rijden en proberen om te winnen, zeker.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Ik denk dat ik straks hier bij mij thuis Sam en Sepp om hun moeder kan horen roepen

0
Hein de Werd 19 augustus 2022 om 18:22

Sam Oomen is toch ook niet heel slechte tijdrijder. Tuurlijk komt hij tekort tegenover Roglic en Dennis. Sepp daarentegen…… Dat word afzien!

0
vanSpringel 19 augustus 2022 om 18:59

Stinkt Roglic zo erg dat die 2 met een filter ovee hun gezicht achter hem aan moeten rijden ?

0
Blackcanyon 19 augustus 2022 om 21:13

Op de laatste beelden voor de finish van de TTT plopten de ogen van Oomen zowat uit zijn oogkassen, terwijl Teunissen er nog goed uitzag. Oomen gaat vannacht heel goed slapen, maar te hopen dat hij morgen op tijd weer wakker is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone