Vuillermoz kent opnieuw pech: Fransman breekt knieschijf
foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2019 om 19:21

Vuillermoz kent opnieuw pech: Fransman breekt knieschijf

Het zit Alexis Vuillermoz niet mee. De Franse puncheur kampte eerder dit jaar al met een spier-peesblessure bij zijn hamstring, maar heeft nu zijn linkerknieschijf gebroken na een val op training. De renner van AG2R la Mondiale is enkele maanden niet inzetbaar, zo laat zijn ploeg weten.

Vuillermoz zal vandaag nog worden geopereerd in het ziekenhuis van Ceret. “Hij zal enkele maanden uit de roulatie zijn”, zo vertelt ploegarts Eric Bouvat. Het is niet de eerste keer dat Vuillermoz in de lappenmand ligt. Zo had de Franse klimmer eerder dus al last van een hardnekkige spierblessure, waardoor hij enkele weken niet kon koersen.

De 31-jarige Vuillermoz raakte wel op tijd fit voor de Tour de France, maar de ronde werd geen succes, mede door twee valpartijen. De renner wist op karakter nog wel Parijs te halen. Vorig seizoen moest Vuillermoz wel vroegtijdig de Tour verlaten, nadat hij zijn schouderblad brak na een botsing met een toeschouwer.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2019 22:17
En dan was er nog die astma aanval tijdens een beklimming in de Giro, waardoor hij in een ravijn terecht kwam en een halfuur verloor

Reacties zijn gesloten.